Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 15.08.2012

KESÄLLÄ LUETTUA

Ruuan suhteen mediassa on jatkunut sama trendi koko kesän kuten ennekin. Jutut ovat kopioita suoraan sylttytehtaalta. Tarkoituksena on vain lisätä brändättyjen prosessoitujen valmisruokien markkinoita. Virallista hömppää tukevia tutkimuksia kaivetaan vaikka kiven alta, jotta kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Juttujen taso ja perusväittämät ovat niin naurettavia, että niitä lukiessa tulee tunne, että ne todistivat juuri päinvastaista kuin mitä lööpit lupasivat. Ihmettelen, kuinka itseään toimittajiksi kutsuvat voivat kirjoittaa moista nonsenseä.

Yksi tällaisesta toimituksellisesta ilosanomasta kansalle oli artikkeli ”Nämä ruuat polttavat rasvaa vatsasta”:

www.iltalehti.fi/laihdutus/

Voi sanoa, että moisilla ruuilla läski ei lähde mistään, mutta jos miettii tekstin sisältöä, niin ehdotetut ruuat ovat lähes virallisen suosituksen oppikirjoista. Seuraavaksi tuputtavat kokojyväviljaa impotenssiongelmiin.

Laajin mieliä manipuloiva juttu oli 04.–05.08.12 viikonlopun Iltalehdessä koskien eläinrasvojen ja Alzheimerin taudin riskiä. Jutussa väitettiin, että eläinrasvat aiheuttavat dementiaa. Juttu ilmestyi vain painettuna, joten linkkiä aiheesta ei ole. Tarinassa referoitiin yhdysvaltalaista tutkimusta:

onlinelibrary.wiley.com

Toimittaja oli haastatellut erikoislääkäri Ari Rosenvallia, jonka mukaan voi on pahasta muistipotilaille sen kummemmin asiaa perustelematta. Lukisi hieman enemmän kuin toistaisi virallista mantraa. Kuitenkin jutussa oli osio, jossa oli lyhyesti Muistiliiton lista dementian syistä: kohonnut verenpaine, stressi, korkea ikä, sukurasite, ylipaino, liikunnan puute, diabetes kohonnut kolesteroli. Mistään tyydytetyistä rasvoista ei ollut mainintaa lainkaan.

Miksi sitten Alzheimer on epidemian lailla lisääntynyt, vaikka eläinrasvojen kulutus on laskenut, on kysymys mistä konsulit mielellään vaikenevat. Kun aloitin lääkärin työt -60-luvun lopussa niin dementia oli huomattavasti harvinaisempi ongelma kuin nykyjään. Alzheimerin tautia ei tavannut kuin spesiaaliklinikoilla. Dementia on sitä vastoin todellinen epidemia nykyaikana, asia, mistä myös vaietaan, sillä dementia on diabeteksen ja mielenterveysongelmien ohella seuraus nykyisestä eläinrasvoja hylkivästä ja keinorasvoja suosivasta ruokavaliosta.

Tämä median nyt esittelemä tutkimus on osio laajemmasta Harvardin Women’s Health Studysta, joka muutama vuosi sitten kohautti rasvattomuuskonsuleita osoittamalla, etteivät eläinrasvat aiheuta sydäntautia. Ainoa ongelma tutkimuksen mukaan on transrasva, jota kaikki prosessoitu ruoka sisältää.

www.hsph.harvard.edu

Jotta tutkijoille riittäisi rahoitusta, on heidän sitten täytynyt muokata aineistoa vaikka väkisin kuten tässä tapauksessa. Rasvojen haitat on esitettävä vaikka väkisin, jota tietoa sylttytehdas sitten levittää torvet soiden ympäri maailmaa. Tämä tutkimus on vain tietyn materiaalin observaatio, ei muuta, eikä todista mitään sillä tutkimus ei osoita mitään kausaliteettia asioiden välillä. Kaiken lisäksi potilasmateriaalista on tutkittu vain tietty osa, ei kaikkea, mikä sekin kertoo osaltaan mistä on kysymys.

Sen sijaan on ilmaantunut lisääntyvästi tutkimuksia siitä, että eläinrasvojen ja yleensäkin eläinperäisen ravinnon puute aiheuttaa dementiaa. Ranskalainen tutkimus päätyy täysin päinvastaiseen tulokseen kuin edellä. Muuten, miksi lehdistö ei kirjoita tästä ranskalaisesta tutkimuksesta? Sotiiko se mainostajien intressejä vastaan?

www.ncbi.nlm.nih.gov

Recent cognitive decline was associated with lower intakes of poultry, fish, and animal fats, as well as higher intakes of dairy dessert and ice-cream. IADL impairment was associated with lower intake of vegetables.

Eli: Pellinkidieetti säilyttää järjen loppuun asti, ja virallinen ruokavalio vie tajun.

Kiinassakin on havaittu samaa. Eläinrasvojen puute aiheuttaa dementiaa.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Uusia tutkimuksia julkaistaan, jotka osoittavat VHH-tyyppisen ketogeenisen ruokavalion estävän dementiaa, mutta myös parantavan muistia, seikka, jonka olen havainnut kliinisessä työssäni monen potilaan kohdalla. Vähärasvaista ja VHH- ruokavaliota on verrattu toisiinsa ja ero on selvä VHH:n eduksi. VHH parantaa muista ja estää dementiaa.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Ketogeenisellä ruokavaliolla voi myös parantaa aivojen toimintaa monissa eri neurologisissa sairauksissa.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Ketogeenisyys ei onnistu ilman runsasta eläinrasvojen käyttöä.

On oikeastaan surullisen huvittavaa lukea virallisen puolen ”asiantuntijoiden” lapsellista kiukuttelua VHH-ruokavaliota vastaan. Ruokavalio on todellakin jotain muuta kuin vaivainen laihdutusmenetelmä. VHH-ruokavaliolla on monia terapeuttisia vaikutuksia.

Virallisten suositusten katastrofaaliset vaikutukset lapsiin ja nuoriin ovat olleet nähtävissä pitkään. Ihmetellään, miksi nuoret voivat huonosti. Syitä haetaan kaikkialta muualta kuin itsestä ja siitä politiikasta, mitä maassa on harjoitettu vuosia. Lapset uhrataan muutaman professorin maineen takia, sillä ylpeys estää muuttamasta käsityksiä.

On selvää tutkimuksellistakin näyttöä, että vähärasvaisuus aiheuttaa lapsille mielenterveydellisiä ongelmia. Tämäkin on seikka, jonka olen todennut vastaanotolla. Yksinkertainen ruokavalion muutos saa ihmeitä aikaan. Mitään psyykenlääkkeitä ei tarvita.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Uutiset nuorisosta ovat todella huolestuttavia. Pian ei ole koko inttiä, kun nuoret eivät pärjää enää elämässäkään ja suoriudu yksinkertaisimmistakaan tehtävistä. Kaikki tämä on todella poikkeuksellista koko maailman historiassa.

www.hs.fi/kotimaa/

Nuorten sairaseläkkeet lisääntyvät huimaa vauhtia. Miksi, vaikka maailma on helpompi elää kuin koskaan? Eikö voisi ajatella, etteivät aivot saa riittävästi rakennusaineita? Kun hardware ei ole kunnossa, niin softa ei pelaa.

www.hs.fi/kotimaa/

Saksalainen lääkäriystäväpariskunta kävi kylässä. Molemmat kauhistelivat, kuinka paljon paljon läskejä lapsia on Suomessa.

Kaleva kirjoitti Suomessa tavatun lapsia, joilla on II tyypin diabetes. Kirjoitin jo vuosia sitten, että moinen on maan tulevaisuus.

www.kaleva.fi

Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla 31.07. ihmeteltiin asiaa:

”Suomalaisten ruokavalio on monipuolistunut rutkasti 1970-luvun jälkeen. Samalla monet kansanterveysongelmat, kuten sydäntaudit, verisuonisairaudet ovat vähentyneet. Siksi onkin paradoksaalista että diabeetikkojen määrä kasvaa koko ajan”.

Voi rassua, aivot taisivat jäädä narikkaan. Oman uskomusjärjestelmän sokaisemana kirjoittaja ei kykene loogiseen ajatteluun. Lasten diabetes kertoo, ettei virallinen linja kerta kaikkiaan ole oikein. II tyypin diabetes ei tipahda taivaasta, vaan on seurausta väärästä ruokavaliosta. Toimittajan kannattaisi vierailla neuvoloissa, lastentarhoissa ja kouluissa ja nähdä omin silmin, mitä ruokaa ja neuvoja noissa laitoksissa jaetaan.

Sitten uutinen: Karppileivät jäivät hyllyyn. Jutussa todettiin, että karppausbuumi on häviämässä. Jälleen kerran syntyy sotkua, kun käytetään vääriä termejä. Kyse on vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Sana karppaus voi tarkoittaa mitä tahansa. Karppileipä, luoja ties mitä sekin on, on itse asiassa markkinoiden yritys rahastaa vähähiilihydraattisuudella. Mikään keinotekoinen ei kuulu Pellinkidieettiin, ja onkin hyvä että myynti laskee. Ne, jotka haluavat, syökööt aitoa leipää.

Mutta, jutussa oli positiivinenkin puoli. En oikein saanut selvää artikkelin kirjoittajasta ja jutun alkuperästä, mutta kuka hän lieneekään, niin nostan hattua, sillä kyseinen toimittaja teki sen, mitä odottaisi jokaisen toimittajan tekevän. Hän kysyi haastateltavalta perusasioita, eikä ottanut kaikkea virallisena itsestäänselvyytenä. Ensimmäistä kertaa luen jotain tärkeää tästä aiheesta: toimittaja kysyi, miksi VHH:ta ei ole tutkittu.

”Vaikka karppausbuumi on ollut Suomessa valtaisa, tutkijat eivät ole kovin innostuneita tutkimaan karppausta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijan Minna Similän mukaan intoa rajoittavat muun muassa rajalliset resurssit. Pelkästään karppausruokavalioon keskittyvä tutkimus vaatisi vuosia ja olisi erittäin kallis ja vaivalloinen.”

Nostan hattua myös Minna Similälle, joka uskaltaa sanoa, mistä on kysymys. Ei tutkita, koska se on hankalaa! Joten on parasta unohtaa koko juttu tai sitten mitätöidä kaikki, mikä asiaan liittyy.

www.iltalehti.fi/ruoka/

Tämä tietysti herättää kysymyksiä, että millä argumenteilla professori Mikael Fogelholm lyttää VHH:n. Mihin maailman- kaikkeuden viisauteen perustuu professori Matti Uusituvan toteamus, että VHH on humpuukia? Millä oikeudella dosentti Ursula Schwab uhkaa lasten huostaanotolla, jos ei virallista ruokavaliota noudateta?

Maan hallinnon todellisuus kulminoituu seuraavassa uutisessa. Tavallaan jatkoa siihen, miten THL ajattelee.

www.hs.fi/kotimaa/

Viranomaisia ei siis kiinnosta kansalaistensa terveys vaan maailmaa syleilevät ideologiat. Onko tuo ehdotus edes kauppapolitiikan mukaista? Miksi ei vaadita merkintää ihmisille merkityksellisistä asioista kuten esimerkiksi GMO:sta tai tuoteselosteita, jotka kertoisivat ruuan todellisesta sisällöstä? Toisaalta merkinnät Israelista voisi yllättää viranomaiset, sillä sittenhän ihmiset voivat äänestää ostamalla mikä saattaisi toimia päinvastoin mitä odotetaan. Tämä mahdollinen jaloilla äänestäminen onkin syy, miksi GMO:ta ei merkitä. Viranomaiset pelkäävät, ettei kauppa käy.

Intia on maa, jonka luulisi ottavan avosylin vastaan siunauksellisen GMO:n, mutta se on kieltämässä koko keinotekoisen rehun.

www.thehindu.com

Patentoitujen GMO-siemenien ja -lannoitteiden riistohinnat ovat ajaneet tuhansia köyhiä maanviljelijöitä perikatoon ja itsemurhaan.

www.dailymail.co.uk

Suomen rehuteollisuuden käyttämä soija on käytännössä GMO:ta. USA:ssa kaikesta markkinoilla olevasta soijasta 93 % on GMO:ta

www.fastcoexist.com

Meille uskotellaan, ettei GMO:sta ole haittaa, mutta ranskalaisen analyysin mukaan useampi tutkimus on osoittanut, että GMO aiheuttaa maksa- ja munuaisvaurioita koe-eläimille:

www.enveurope.com

Kasveja, kuten soijaa, ei manipuloida tuottamaan runsaampia satoja, vaan kestämään paremmin kasvimyrkkyjä, joita voidaan sitten käyttää enemmän viljelyn yhteydessä. Käytetty kasvimyrkky on glyfosfaatti (patentoitu Roundup) Glyfosfaatin haitoista on kasaantunut runsaasti tietoa. Aine aiheuttaa DNA- ja sikiövaurioita, vaikutta haitallisesti lisääntymiseen ja altistaa syöville, etenkin lymfoomille,

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22821326

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12148884

Mikä pahinta, glyfosfaatti leviää ilmateitse kaikkialle, missä sitä ei muuten käytetä. Tätä ainetta sitten halutaan lisää viranomaisten siunauksella.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21128261

Miksi ihmeessä käytetään ulkomaalaista rehulähdettä, jonka vaikutukset terveyteen ovat hyvin kyseenalaisia. Meillä Suomessa voitaisiin käyttää härkäpapua, joka menestyy hyvin meidän olosuhteissa soijan sijaan, mutta ilmeisesti onkin tarkoitus tuhota suomalainen maanviljelys tekemällä koko rehuteollisuus riippuvaiseksi ulkomaisesta raaka-aineesta, joka kaiken lisäksi on sekulia.

www.agrimarket.fi

Wikipediaa pidetään todellisena tiedon lähteenä. Esimerkkinä artikkeli lumesta:

fi.wikipedia.org/wiki/Lumi

Täti kertoo. Kaunis kertomus kuin romantiikkaan taipuvan tytön kynästä, todellista wikitietoa parhaimmillaan. Kauan eläköön kollektiivinen tietoyhteiskunta!

Suomesta on tullut yleinen häirikkö maailmalla, kiitos nurkkakuntaisten medium-size -politiikoiden, joilta puuttuvat sekä tyylitaju, äly että pöytätavat. AAA-luokitus ei ole mikään itseisarvo, mutta kertoo kamreeritasoisesta elämänasenteesta, josta elämänmaku ja luovuus on kaukana. Saksassa muistetaan hyvin Nokian Bochumin tehtaan lopetus, ja miten se tehtiin. Saksalaiset muistavat pitkään, mikä tulee tuntumaan monella tasolla. Eurooppalaisena en tukisi Suomea YK:n turvaneuvostoon ja maan maataloustukia, sillä miksi tehdä yhteistyötä junttien kanssa. Pienen maan pitäisi olla nöyrä, mutta ovela. Olympialaiset kertoivat, mikä on Suomen todellinen koko ja merkitys maailmassa ja myös, miten vähällä älyllä asioita hoidetaan. Kateus ja pikkusieluisuus on maan ainoa energia.

Surkuhupaisin uutinen tuli helsinkiläisen paikallispoliitikon Harry Bogomoloffin suusta. Hän lopettaisi Lapin yliopiston, eikä palkkaisi ketään Lapista ja hänen mielestä koko Lappi on rasite Suomelle.

yle.fi/uutiset/

Typerintä mitä olen lukenut aikoihin, mutta ei yllättävää sillä Bogomoloff edustaa maan poliittista linjaa ja ajattelua. Todellinen stadialinen mähönen joka on elämänsä aikana vain leikkinyt lätkäporukoissa eikä ole koskaan tehnyt kunnon duunia, elänyt muiden siivellä ja soittanut poskea. Kaveri ei saisi duunia avoimilta markkinoilta joten turha puhua muiden palkkamaisesta lisäksi duuniin johon ainoa pätevyys on jäsenkirja ja prässihousut.

”Mun bööna on poro ja tsennaan mestat. Kundi sä oot tosi dorga Jonne ja sull on niin snadi kaali ettet bonjaa mitään. Jos joutisit ilman jengiä skutsiin niin tulis rasset byysaan. Tosi hannari poskisolisti”

Voin sanoa että oli hyvin terapeuttista viettää kesä Lapissa ihmisten parissa joilla on realiteettitaju tallella ja kyky nähdä laajemmin. Lapissa näkee pitkälle mikä avartaa ajattelua sen sijaan että tuijottaa Bogomoloffin tavoin ikkunasta vastapäistä betoniseinää ja kuvittelee sen olevan koko maailma.

Edellinen Seuraava