Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 31.12.2007

ANTAMISEN ILOA UUDELLE VUODELLE 2008

Vuosi on vaihtumassa ja haluan toivottaa kaikille Hyvää Uutta Vuotta. Samalla tarkoituksenani on antaa uusia ideoita tavanomaisten taikojen sijaan. Psykologi Dorothy Rowe kehottaa ottamaan kynän ja paperia ja miettimään seuraavaa:

Minkä ikäisenä haluan kuolla?

Vastaa sitten neljään seuraavaan kysymykseen kirjallisesti.

1. Miksi valitsit juuri tuon iän?2. Mitä haluaisit tehdä tämän hetken ja tuon ajan välillä?3. Mitä joudut tekemään tuona aikana?4. Miksi sen mitä haluaisit ja mitä joudut tekemään välillä on eroa? Mitä voisit tehdä jotta tuo ero näiden kahden välillä häviäisi ?

Sitten iloisempia asioita tänä aikana jolloin kaikki tuntuvat ajattelevaan vain itseään. Hyvän tekijöille on valmistunut oma sivu. Ehtona on vain että kykenee lahjoittamaan vähintään puolet siitä mitä omistaa tai tienaa.

www.boldergiving.org/about_bg/50percent.php

Kun avaat sivuston mene kohtaan arvioi itsesi (Quiz Yourself) Siitä avautuu kohta jossa voit testata itsesi. Avaa kohta missä lukee ”kuinka rikas olet” (How Rich Are You?) . Sitten voit säätää rahamittarin eurolle ja laita vuositulosi tyhjään ruutuun ja ruutua klikkaamalla ilmaantuu mielenkiintoinen sivu. Näet suoraan kuinka rikas ja monesko olet maailman ihmisten joukossa. Kun katselee jonoa niin meidän suomalaisten ei pitäisi olla kateellisia vaan enemmänkin häpeissämme sillä meidän taakse jää todella paljon ihmisiä. Lahjoituksista vielä sen verran, että 2007 ihmiset lahjoittivat hyväntekeväisyyteen 300 miljardia dollaria mikä Suomen oloissa tarkoittaisi 3,57 miljardia euroa nykykurssin mukaan, joten taskunpohjilta pitäisi löytyä vielä jotain kaivettavaa.

Hal Taussig on sitten aivan oma tarinansa. Hän tekee edelleen töitä 83-vuotiaana perustamassaan matkailualan yrityksessä.

Lue artikkeli

Hal poikkeaa meistä kaikista, myös edellisistä lahjoittajista, siinä, että hän antaa kaikki firmansa voitot köyhille. Hän elää vain pienen eläkkeensä turvin. Vuodesta -99 Hal on lahjoittanut 5 milj. $ köyhille. Itse hän ostaa vaatteensa divarista ja lukee lehdetkin kirjastossa. Veroviranomaiset epäilivät jotain kieroa Halin tavassa elää ja pakottivat hänet nostamaan palkkaa firmasta. Nykyisin Hal nostaa vuosittain 6000 $ palkkaa, minkä hän antaa sitten köyhille.

Lopuksi iloista lapsen naurua joka tarttuu. Toivottavasti vuosi 2008 on ilon vuosi.

Video

Edellinen Seuraava