Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 16.11.2009

H1N1 –SKANDAALI

Heti alkuun hyviä uutisia: H1N1 on edelleenkin erittäin lievä tauti. Mikään, mitä asiasta tiedetään, ei viittaa muuhun. Kaikenlainen spekulaatio viruksen muuttumisesta, ”toisesta aallosta” ja muusta, on lähtöisin sylttytehtaasta, niiltä jotka haluavat myydä rokotteita ja lääkkeitä. Tätä olen yrittänyt sanoa koko ajan ja ihmetellyt THL:n ylimitoitettua rokotuskampanjaa. Näistä influenssaepidemioista tiedetään, että ne tulevat ja menevät sellaisella vauhdilla, ettei perässä pysy.

Sitten ne huonot uutiset: THL ryssi koko homman, nuorison termiä käyttääkseni. Tai pitäisikö sanoa Väinö Linnan ilmaisua mukaillen: Puska venäläisti koko prosessin.

1. THL tilasi 5,3 miljoonaa rokotetta, mikä on sinänsä täysin järjetöntä sillä terve väestö ei tarvitse rokotetta. Ensinnäkin, rokote ei ehdi valmistua ennen kuin virus on läpäissyt koko väestön. Siten enemmistö kehittää immuniteetin tautia vastaa luonnollista tietä, mikä on oleellisesti parempi tapa kuin yksikään rokote. Rokotteen hinta on salaisuus, mutta eri lähteiden perusteella arvioisin yhden rokotteen maksavan siinä 20 €. Joten siihen on kulunut runsas 100 miljoonaa. Lehtitiedon mukaan voi laskea, että summa on kuta kuinkin tuo luku.

www.kauppalehti.fi

www.taloussanomat.fi

Korkeintaan olisi voinut ajatella rokottaa vain riskiryhmät. Mutta nekin olisi pitänyt määritellä tarkemmin. Tai, oliko ajatus alunperin jotain muuta? Tauti uhkasi enemmän talouselämää kuin itse ihmisiä. Edellisten epidemioiden kokemuksen perusteella iso osa työvoimasta makaisi sairaana kotona ja yhteiskunnan toiminnat häiriintyisivät pariksi viikoksi. Sehän on enemmän kuin santaa kapitalismin rattaissa. Ei ihmisistä niin väliä, mutta se raha. Mutta näin ei käynyt. Jo alusta asti oli selvää, että tauti tulee olemaan poikkeuksellisen lievä.

2. THL tilasi rokotteet yhdeltä ja samalta valmistajalta, joka on aikaisemmin antanut 6 miljoona euroa THL:lle. Jos valmistaudutaan epidemiaan, niin tavallisesti rokotetta tilataan useammalta valmistajalta. Näin varmistetaan saatavuus sillä tuotannoissa voi tapahtua häiriöitä. Joten täytyy olla melko naiivi, jos uskoo THL:n selityksiä valinnan perusteista. THL:n selitys tuolle rahalle on heidän tekemänsä rokotetutkimus, joka itse asiassa on kyseisen tehtaan tuotekehittelyä, ja jota THL tekee. Voi kysyä, kuka valvoo tässä maassa harjoitettavaa lääketiedettä, jos alan konsuli on syvästi mukana ”Big Pharman” bisenksessä ?

3. Kun sitten virusta ilmaantui maahan, petti koko järjestelmä. Mitään ohjeita itsehoidosta, riskiryhmistä, hoitolinjoista ja kaikesta asiaan liittyvästä ei ollut saatavilla. Sairaat seisoivat räntäsateessa tunti tolkulla. Jossakin jopa nujakoitiin. Paniikki oli valmis. Touhu muistutti nälkäjonoja Afrikassa sillä erotuksella, että lämpöisessä on mukavampi seisoskella. Puuttui vain joku rokkari, joka olisi järjestänyt H1N1-aid- konsertin. Ja kaikilla olisi ollut mukavaa. Mutta miksi H1N1 ei vaivaa Afrikkaa, eikä muitakaan köyhiä maita, ja minkä ihmeen takia tauti pyörii vain sellaisilla alueilla, joilla on varaa maksaa piikistä? Iloisinta tässä hässäkässä on ollut se, että ihmiset ovat vastustaneet moista kaikkialla maailmassa. Jopa Kiinassa, jossa on THL:n pääjohtajan ihailema järjestelmä. Siellä kun vedetään töpselit tarpeen mukaan koneista.

4. Ihmisiä rokotetaan aineella, jonka haittoja ja hyötyjä ei tunneta. Tätä sanotaan sitten lääketieteeksi.

Näistä rokotteista tiedetään, että hyödyt ja haitat kumoavat toisensa. Itse olen taipuvainen monen muun kollegan lailla ajattelemaan, että nämä rokotukset ovat enemmän haitallisia kuin hyödyllisiä.

Suomeen tilatut rokotteet sisältävät vain osia viruksista eivät heikennettyä virusta. Heikennetty virusrokote antaisi parhaimman suojan mutta sen valmistus on kallista ja hidasta. Osittain siksi on tyydytty nykyiseen rokotteeseen jonka tehoa on keinotekoisesti lisätty aduvantilla. Tämä aduvantti (mm skvaleeni) stimuloi immuuunijärjestelmää ja siten ajatellaan pelkkien virusten osien yhdessä adjuvantin kanssa aiheuttavan riittävän immuniteetin. Tähän keinotekoiseen immuunijärjestelmän stimulaatioon liittyy riskejä. Immuunjärjestelmä voi mennä sekaisin ja niin syntyä mm autoimmuunisairauksia, jotka voivat olla kohtalokkaita.

Rokotusta haittoja on alettu vähätellä. 2-vuotias lapsi aiheutti kuolemallaan suuret otsikot. Totuus hänenkin kohtalostaan joutui manipulaation kouriin. Hän sai rokotteen ja menehtyi viikon kuluttua. Sitten selitettiin useissa otsikoissa, ettei rokotus ehtinyt tehota. Todella karmeaa ja järkyttävää hänen puolestaan. Näin vanhan medisiinarin mieleen tulee ensimmäiseksi, että olikohan kyseessä väärä lääke. Mutta sehän on kerettiläistä. Rokotusmantra on pyhä ja sen suhteen ei saa esittää epäilyjä. Koko media on kuin käskystä valjastettu toitottamaan, että nyt menee hyvin ja rokotukset sujuvat. Kukaan ei kysy: Come on man, onks tässä touhussa mitään järkeä.

Kun olen esiintynyt vastarannan kiiskenä tässä asiassa, olen saanut ihmisiltä runsaasti palautetta siitä millaisia oireita he ovat saaneet rokotteista. On särkyä ja flunssaa, on niitä jotka ovat joutuneet teholle. Kuolleista en tiedä sillä he harvemmin kirjoittavat. Erästäkin perhettä uhattiin oikeustoimilla, jos puhuvat julkisuudessa lapsen joutumisesta rokotteen jälkeen teholle.

Mitään systemaattista tutkimusta haitoista ei ole meneillään, eikä tule sillä THL:n täytyy turvata toimeksiantajansa edut. Nythän firma ei voi syyttää muita valistajia sivuvaikutuksista sillä muiden rokotteita ei ole maassa. Vertailuja kun ei voi näin tehdä.

Älyttömin uutinen tuli Lapista. Siinä TV:n uutisissa lääkäri kehui epidemian taittuneen Tamiflun ansiosta. Rovaniemen apteekista oli kuulemma ostettu peräti 250 kuuria tuota ihmeainetta. En tiedä, onko lääkäri saanut bonuksia, mutta väite sotii painovoimalakia vastaan. Tamiflun on todettu kliinisissä kokeissa lyhentävän flunssan kestoa 0.5 – 1 päivää. Sen sijaan se on huippuvaarallinen etenkin lapsille. Suoranaisten kuolemien lisäksi Tamiflun on todettu lisäävään nuorten itsemurhariskiä:

www.usatoday.com

Selityksiä piisaa, mutta todellisuudessa koko tiede on avuton viruksen edessä. On todella sietämätöntä, vaikka kuinka olisi professori, maailma ei liikahda haluttuun suuntaan vaikka kuinka käskisi ja hyppisi tasajalkaa.

Näitä viisaita, ylimielisiä ja kaiken muun lyttääviä tyyppejä löytyy muualtakin THL:n piiristä:

www.savonsanomat.fi

Mutta moniko tietää, että tämäkin kyseinen professori on yhden maailman suurimman sokeritehtaan, Daniscon, palkkalistoilla. Hän vastaa paljolti siitä, miten tässä maassa diabetesta hoidetaan. Kun lääkintöhallitus aikoinaan lopetettiin, kukaan ei enää valvo näitä veijareita. Ehkä se oli tarkoituskin.

THL syntyi kun margariinihype (KTL) ja sosiaalihömppä (Stakes) yhdistettiin. Syntyi pataljoonan (1000 henkeä) kokoinen byrokraattijoukko, joka ei ole saanut muuta kuin sotkua aikaan. Minulla on parempi ehdotus. Valtiovarainministeriö voisi käyttää punakynää. Erotetaan rintamakomentaja ja jalkautetaan 900 kunnon töihin terveyskeskuksiin eri puolille maata. Rahat ohjataan yliopistoille. Jätetään 100 tehokkainta (sillä heitäkin on) ja heille tiukka pomo, joka kyttää maan touhuja, ettei ylilyöntejä tapahdu. Jääviys on a ja o, joten Kuopionkin ukko voisi siirtyä Tanskaan syömään viinerleipiä.

Tätä kirjoittaessa poliitikotkin ovat heränneet, mutta jutut ovat yhtä päättömiä kuin jutut heidän tukirahoistaan:

www.mtv3.fi

Myös kaikenlainen bisnes pyörii aiheen ympärillä. Iso-Britanniassa on alettu maksaa bonnareita legureille, jotka piikittävät potilaitaan. Hyvä idea Suomeenkin. Jos professorit, niin miksi ei sitten tavalliset TK- lääkäritkin? Raha saa ihmeellisesti liikettä aikaan.

www.dailymail.co.uk

Luen nykyisin pelkkiä talouslehtiä sillä ne pyrkivät jonkinlaiseen totuuteen. Suuri rahakaan ei pidä jos jauhetaan turhia. Markku Saksa on yksi mielijournalistejani. Lukekaa ajatuksella hänen kirjoituksensa:

www.taloussanomat.fi

Sama mitä Saksa kertoo esimerkiksi it-alasta, koskee myös lääketiedettä. Puolivalmiit lääkkeet myydään kalliilla kuluttajille, jotka sitten toimivat tuotteen testikenttänä. Tämä on myös THL:n linja. Viimeisten tietojen mukaan THL ei enää raportoi kuolemantapauksista. Miksiköhän?

Muuten pääjohtaja Puska kieltäytyi keskustelemasta kanssani TV 1:n Tyynysota –ohjelmassa jo kolmannen kerran diabeteksen hoidon nykytilasta Suomessa. Diabetes on sentään aivan toisen tason ongelma kuin H1N1 –hype.


Blogin aihesanat:
kiinalainen virus

Edellinen Seuraava