Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 30.10.2009

MIKSI PUSKA MENETTI HERMONSA?

Pääjohtaja Pekka Puska menetti hermonsa rokotekeskustelussa. Voi kysyä, miksi. Hän syyttää internetiä disinformaatiosta. Pahin väärän tiedon levittäjä Puskan mielestä on rokotusinfo.fi -sivusto.

www.mtv3.fi

Jokainen voi vapaasti lukea ja tutkia sivuston sisältöä. Mitä enemmän lukee, sitä ihmeellisemmältä Puskan reaktio tuntuu. Sivustolle on kerätty tietoa mitä muut mediat ovat asiasta kirjoittaneet. Puska lyttää siten koko suomalaisen median. Sivustolla ei kerta kaikkiaan ole mitään, mistä Puska julkisuudessa vaahtoaa.

www.rokotusinfo.fi

Asia selvisi minulle A-talk ohjelmassa. Kyseessä on raha. TV:n pätevät toimittajat olivat haistaneet mistä kaikesta tässä on kysymys. THL saa rahaa lääketehtaalta, jonka rokotteet ovat sitten tämän maan ainoa vaihtoehto. Summakin on melkoinen, 6 miljoonaa euroa. Se on harvinaisen suuri summa rahaa näin pienelle maalle. Summa antaa makoisan elämän virkamiehille pitkäksi aika ja sillä matkustelee mukavasti ensimmäisessä luokassa eri kokouksiin, joita pidetään eksoottisissa paikoissa aiheen ympärillä. Kerron tämän sillä näin tällaisten rahojen kanssa aina menetellään. Tutkimuksiin saatu raha on julistettu liikesalaisuudeksi. Siis valtion laitos saa tutkimusrahaa (jonka käyttö pitäisi olla avointa), jonka käyttöä ei valvo kukaan ulkopuolinen. Väärinkäytökset ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus näiden rahojen käytössä. Joitakin professoreja on tuomittu tässä maassa rahasotkujen takia ja toisten sotkut on painettu villaisella sillä jos rahoja käytetään väärin, lääketehdas vetäytyy eikä esitä vaatimuksia. Niin asian voi unohtaa.

THL:n edustaja puolusti päätöksiä tekopyhästi. Ne ovat ohjattu pneumokokkirokotetutkimukseen, jonka luonnetta on kritisoitu aikaisemmin tässä maassa. Voi kysyä miksi THL ylipäänsä tekee tämänlaatuisia tutkimuksia lääketehtaan piikkiin? Valtion viraston pitäisi käsittääkseni vain valvoa asioita, eikä tehdä bisneksiä. Voi myös kysyä, kuinka paljon tehdään muuta vastaavaa tutkimusta esimerkiksi kolesterolilääkkeisiin ja margariiniin liittyen? Jossakin demokratiassa asialla olisi nimikin. Korruptio.

areena.yle.fi


Blogin aihesanat:
A-talk, kolesteroli, margariini, media, Pekka Puska, pneumokokkirokote, rokote, rokote, rokotusinfo, THL, tutkimus

Edellinen Seuraava