Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 10.03.2011

MUUN KUIN IHMISTEN VUOKSI

Olen kirjoitellut jo aikaisemmin ruokasuosituksista tässä maassa. Professorit puhuvat tutkitusta tiedosta, ja kansa uskoo. Eiväthän tuon tason ihmiset voi valehdella. Todellisuudessa kysymys ei ole mistään tieteestä, vaan maassamme noudatetaan täydellisesti ohjeita, jotka tulevat Yhdysvaltojen järjestöistä kuten AHA ja ADA. Niiden etäpäätteitä Suomessa ovat Sydänliitto ja Diabetesliitto, ja niiden ohjeet Suomen kansalle ovat suoria kopioita amerikkalaisten omista säännöistä.

Pitkään on mainostettu 2012 voimaan astuvia yhteispohjoismaisia ruokasuosituksia. Turha niitä on odottaa sillä ne on jo painettu Yhdysvalloissa. Ehkä tämän kerran THL uskaltautuu rehellisyyden poluille. Siltä näyttää ainakin seuraavan tiedotteen perusteella, joka on laadittu ilmeisesti välttämättömyyden pakosta sillä asia olisi tullut kuitenkin ilmi ennemmin tai myöhemmin.

Terveysuutiset 11.02.2011:

Suomeen otetaan malli Yhdysvalloista uudessa ravitsemus-suosituksessa

Yhdysvaltojen päivitetyt uudet ravitsemussuositukset kannustavat terveellisiin elämäntapoihin. Kun niitä varten on tehty hyvin laaja asiantuntijatyö, ne antavat osaltaan pohjaa myös pohjoismaisiin ja suomalaisiin suosituksiin, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos tiedottaa. Pohjoismaisia ravitsemussuosituksia ollaan parhaillaan päivittämässä ja uudet suositukset julkaistaan kesäkuussa 2012. Tämän jälkeen uudistetaan myös suomalaiset ravitsemus-suositukset. THL:n mukaan Yhdysvalloissa julkaistut uudet kansalliset ravitsemussuositukset pohjautuvat alan uusimmankin tutkimustiedon laajaan ja systemaattiseen arviointiin. Suositusten tavoitteena on terveellinen ravinto ja liikunta, joka auttaa painonhallinnassa, sydäntautien riskin vähentämisessä ja terveyden edistämisessä. Yhdysvaltojen ravitsemus-suositukset julkaistaan viiden vuoden välein. Lue lisää valtion ravitsemusneuvottelukunnan tiedotteesta Lähde: Uudet suositukset USDA:n sivuilla

Lisätietoja: Pekka Puska pääjohtaja, VRN:n puheenjohtaja puh. 020 610 6001.

Suvi Virtanen tutkimusprofessori suvi.virtanen@thl.fi

Lähde: THL:n tiedote 11.2.2011

Oheisena uusi pohjoismainen ruokasuositus, made in USA:

www.cnpp.usda.gov (pdf)

Pääjohtaja Pekka Puska ja tutkimusprofessori Suvi Virtanen ovat molemmat ilmeisen naiiveja selittäessään Yhdysvaltojen suositusten perustuvan tutkittuun tietoon. Todellisuudessa kysymys on poliittisesta päätöksestä. Komiteaan on valittu sopivat tutkijat ja on tutkittu vain sopivia tutkimuksia ja tyystin hylätty kaikki, mikä viittaisi muuhun. Päätös tukee Yhdysvaltojen suurmaataloutta ja terveyden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Suositusten tarkoituksena on antaa virallinen siunaus sille roskalle, millä ihmisiä ruokitaan. Mahdollisimman halvalla niin lapsille kuin vanhuksillekin. Jos valittaa, niin lääkkeitä.

Miksi sitten Suomessa ei seurata muualla tehtyjä tutkimuksia? Syy on raha. Koko tämän maan vastaava asiantuntijaklaani on noussut asemiinsa lähes yksinomaan Yhdysvalloista peräisin olevan rahan turvin. Kun pääsee tuohon tutkimusputkeen, meritoivaa paperia syntyy itsestään. Joten vaikea siitä on sitten livetä mihinkään suuntaan, kun professorin virka tulee sille, jolla on suurin pinkka paperia. Pätevyys mitataan mittanauhalla, ei papereiden sisällön perusteella.

Uudet suositukset tulevat olemaan samaa roskaa kuin ennenkin. Jonkin verran lievennyksiä on kuitenkin, mutta sekin pikaruuan suuntaan.

Iän ikuisesta rasvakeskustelusta sen verran, että mahtaako pääjohtaja Puska tietää, että hänen suosittelemansa linolihappo aiheuttaa väkivaltakäyttäytymistä. Eri maiden väillä erot väkivallan suhteen voivat olla yli 20-kertaisia. Mitä enemmän ”terveellistä” kasviöljyä, sitä enemmän väkivaltaa. Eikö oli syytä takavarikoida rypsiöljyt ja vastaavat öljyt?

www.ncbi.nlm.nih.gov

Sitten ihan hurja juttu. Maitorasvat, siis tuo supermyrkky voi, estää diabetesta! Voi on sana, joka aiheuttaa kouristuksia statiineja rakastavassa lääkärissä.

www.annals.org

Sitten varsinainen pommi: Pääjohtajan niin suuresti suosittelema leipä aiheuttaa sydäninfarktia! Siitä vaan rukiista margariinin kanssa. Se voi jäädäkin sitten viimeiseksi ateriaksi.

www.allergenbureau.net

Miksi emme voisi apinoida välillä vaikka Ranskaa? Siellähän on maailman paras terveydenhoitojärjestelmä. Listassa Ranska on siis ykkönen, Italiakin kakkonen. Suomi on sijalla 31, kiitos viisaiden professoreiden. Jenkit ovat sijalla 37, not bad at all. Ranskan kustannukset ovat matalammat kuin Pohjoismaissa. Siinähän olisi ideaa Valtionvarainministeriöllekin, että mistä etsiä puuttuvat 10 miljardia. Vinkkinä sinne päin, että proffat vedättää ja raskaasti.

www.photius.com

Edellinen Seuraava