Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 04.06.2010

RAISION TIEDOTE

Amerikkalaisen kielitieteilijän, professori (MIT) Noam Chomskyn mukaan vapaissa demokratioissa ihmisiä ei voida hallita pakkokeinoin vaan massoja hallitaan tehokkaan propagandakoneiston avulla. Järjestelmän kehittivät Yhdysvallat ja Iso-Britannia toisen maailmansodan jälkeen. Tunnemme järjestelmän vain toisella nimellä. Markkinat ja kaupallisuus hallitsevat mediaa, joka vuorostaan säätelee kaikkea sitä mitä meidän sallitaan tietää. Mitään keskustelua ei synny, koska on luotu illuusio kaiken olevan hallinnassa ja oikein. Tarvittaessa paha haetaan itsen ja järjestelmän ulkopuolelta, kuten H1N1 –virus, kolesteroli, rasva, terroristit, Iran, Israel, Pohjois-Korea jne. Vika ei ole koskaan omassa järjestelmässä ja tavassa käsitellä asioita. On vain ne muut, jotka eivät ymmärrä tätä meidän loistavaa demokratiaa. Eläköön lottovoitto, niin ei tarvitse ajatella mitään.

Kun terveydestä ja omaan napaan tuijottamisesta on sitten tullut uusi uskonto, niin kaikella siihen liittyvällä nippulatiedolla voidaan täyttää ihmisten mielet. Kun uutisissa sekoitetaan sopivasti faktaa, fiktiota ja kaupallisuutta, se muuttuu faktaksi ihmisten mielissä. Järjestelmä on tehokkaasti kastroinut kriittisen ajattelun.

Alla uutinen, jonka sain ystävältäni, omia aivojaan käyttävältä toimittajalta:

Uusi Ravitsemushoitosuositus:

Benecol-tuotteet osaksi dyslipideemisten sairaalapotilaiden perusruokavaliota

Uuden Ravitsemushoitosuosituksen mukaan kasvistanolia sisältävät tuotteet kuuluvat dyslipideemisten eli veren rasva-arvojen häiriöistä kärsivien potilaiden päivittäiseen perusruokavalioon sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, palvelu- ja hoitokodeissa sekä kuntoutuskeskuksissa. Kasvistanolit sisältyvät laitoshoidossa olevien potilaiden ravitsemushoitoa koskevaan suositukseen nyt ensimmäistä kertaa. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan uusi Ravitsemushoitosuositus 1) julkaistiin viime viikolla.

Uuden Ravitsemushoitosuosituksen mukaan kasvistanoli lisää ruokavaliohoidon tehoa "pahan" LDL-kolesterolin alentamisessa ja voimistaa myös kolesterolia alentavan statiinilääkehoidon tehoa, kun tuotteita käytetään suositeltu määrä eli kaksi grammaa kasvistanolia päivässä.

"Kasvistanolin kolesterolia alentavasta vaikutuksesta on vankka tieteellinen näyttö. Siksi on tärkeää, että sitä sisältävät tuotteet kuuluvat dyslipidemiapotilaiden ruokavalioon myös sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja kuntoutuskeskuksissa," toteaa Ravitsemushoitosuosituksen tieteellisestä perustasta vastannut Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian lehtori Outi Nuutinen. "Benecol-tuotteiden käyttö osana sairaalan sydänystävällistä ruokavaliota on oiva esimerkki näyttöön perustuvan hoidon toteuttamisesta."

Ravitsemussuositusten julkistamistilaisuudessa puhunut sosiaali- ja terveysministeriön ohjelmajohtaja Maija Perho korostaa kasvistanoliesterin taustalla olevaa vankkaa tieteellistä näyttöä: "Ravinnon merkitys monien sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa on erittäin tärkeä. Ravitsemushoitosuosituksessa todetaan kasvistanolia tai -sterolia sisältävien tuotteiden päivittäisen käytön lisäävän ruokavaliohoidon tehoa, joten terveydenhuollon ammattilaiset voivat luontevasti suositella kasvistanolia osaksi terveyttä edistävää ruokavaliota."

Yli 60 kliinistä tutkimusta osoittaa, että kasvistanoliesteri alentaa tehokkaasti seerumin kokonais- ja LDL-kolesterolipitoisuutta. Vaikutus näkyy 1-2 viikossa ja on pysyvä niin kauan kun Benecol-tuotteita käytettään päivittäin suositeltu määrä.

Kasvistanoliesteri on Raision globaalisti patentoima, kolesterolia tehokkaasti alentava ainesosa ja sitä suositellaan kansainvälisesti osaksi kolesterolia alentavaa ruokavaliota. Benecol* on Raision maailmanlaajuisesti omistama tavaramerkki. Suomessa Benecol on markkinoiden laajin kolesterolia alentava tuoteperhe, ja siihen kuuluu kasvirasvalevitteitä, tehojuomia, pikapuuro, kaurapohjainen välipalajuoma sekä soijapohjaisia välipaloja. Vain Benecol-tuotteet sisältävät kasvistanoliesteriä.

Lähteet:1) Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010.

Raisio Oyj

Heidi Hirvonenviestintäpäällikköp. 050 567 3060

Lisätietoja:Susanna Rosin, ravitsemusasiantuntija, Ainesosat-yksikkö, Raisio-konserni p. 0400 878 637

Osoitelähde: Lääketieteen toimittajat ry

Vankka asiaa noin päällisin puolin, mutta todellisuudessa täyttä roskaa. Niin kummalliselta kuin kuulostaakin, ei kolesterolin ole milloinkaan voitu osoittaa suoraan sydäntautien syyksi. Kolesteroli on vain yksi riskitekijä, ei syy. Aivopesukoneisto on vain sekoittanut nämä kaksi asiaa, mutta siitähän media ei kerro.

Ei ole koskaan voitu osoittaa että kolesterolin alentamisesta Raision tavalla olisi mitään hyötyä, päinvastoin. Kolesterolin alentaminen keinotekoisesti voi olla hengenvaarallista. Siitä lisää jutun lopussa. Raision tulisi osoittaa, että heidän margariininsa todellakin vähentää sydänkuolemia potilastasolla, eikä vain pelkästään laske kolesterolia. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Manipulaatiojärjestelmä on ovela. Meillä on jopa sellainen instituutio kuin kuluttaja-asiamies ja kuluttajajärjestöt. Mikään niistä ei aja kuluttajan asiaa, vaan enemmänkin ne suojelevat firmoja pettyneiltä kuluttajilta. Tuo mitä Raisio kertoo, on valetta ja kuluttajien hämäämistä. Samoin kuin se mainos, joka pyörii tällä hetkellä TV:ssä. Siinä kysellään, minkä ikäinen sydän sinulla on. Se on myös täydellistä humpuukia sillä objektiivista menetelmää mitata jonkun sydänikää ei ole olemassa. Sekin saa pyöriä mediassa vapaasti.

Statiinit ovat viimeinen sana tässä mielettömässä mielten manipulaatiossa. Sen pienen edun, joka statiineista voi olla jollekin (varhaiskeski-ikäiset miehet joilla on sydäntauti ja joilla on vahva sukurasitus – ei siis ne laajat massat, jotka on pakotettu popsimaan lääkettä. Etenkin naiset eivät hyödy lainkaan statiineista) katsotaan johtuvan ei kolesterolin alenemisesta, vaan aineen tulehdusta alentavasta vaikutuksesta. Statiinit ovat vain kallis asperiini – mutta paljon vaarallisempi vaihtoehto.

Suomalainen "statiini" professori Stradberg on vuonna -91 JAMA:ssa julkaistussa tutkimuksessa todennut, että kolesterolin alentaminen lääkkein ja vähärasvaisen ruokavalion yhdistelmänä on hengenvaarallinen. Verrokkiryhmään nähden kuolleisuus oli kaksi ja puolikertainen! Silti Strandberg liputtaa edelleen lääkityksen puolesta, nyt tosin statiinien, jotka ovat erilaisia lääkkeitä kuin tuolloin tutkimuksen aikana. Erikoisia ovat ihmisten aivoitukset.

jama.ama-assn.org

Tutkimuksesta voi siis päätellä että kolesterolin alentaminen saattaa olla kohtalokasta, ja kun tässä valossa tarkastelee Raision hypetystä, niin asia on vähintäänkin kyseenalainen. EU:ssa on tiettävästi tekeillä säännös, jossa vaadittaisiin ruokayhtiöiltä todellisia näyttöjä väitteittensä tueksi, mutta ilmeisesti ajatus on lobattu jonnekin historian hämärään.

Tässä taas palataan voihin ja maitorasvoihin. Tieteellisesti on selvää näyttöä siitä, etteivät maitorasvat ole millään tavalla terveydelle haitallisia, vaan päinvastoin. Maitorasvat ehkäisevät sydäntauteja ja monia muita sairauksia. Göteborgissa todettiin taannoin, että lapset jotka, joivat täysmaitoa, olivat laihempia kuin joppia juovat (joppi on kangasalalaisen maanviljelijä-setäni käyttämä vanha termi rasvattomalle maidolle). Tämä on tutkimuksellista faktaa, mikä taas puuttuu Raision tuotteelta. Silti tässä maassa suositaan Raision tuotteita ja väheksytään maitoa. Voi vain kysyä, miksi? Ei ihme että joudumme nykyisin ostamaan maidon Ruotsista. Tsuhna on typerä, pilaa oman elinkeinonsa.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Salminen K. Maito suojaa sydäntä. Duodecim 2007;123:358-9.

Edellinen Seuraava