Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 15.04.2015

RUOKATEOLLISUUS MANIPULOI SUOMEN VAALEJA

Edellisessä blogissani kerroin, kuinka insuliinijätti Novo Nordisk tuki Pekka Puskaa. Nyt asiaan on herännyt myös ruokateollisuus. Yllättäen "laatulehti" The Atlantic ylisti Pekka Puskaa ja tämän vuosikymmeniä vanhaa, toimimatonta legendaa Pohjois-Karjalasta. Uutinen levisi lähes jokaiseen mediaan tässä maassa. Onhan se iso juttu, kun ulkomaalainen kehuu suomalaista. Mediatalot eivät vain tajunneet, että koko juttu oli vedätystä. Vähä-älyinenkin olisi ihmetellyt, että miksi kirjoittaa jo 40 vuotta vanhasta jutusta, joka kaiken lisäksi on moneen otteeseen todistettu olevan täyttä roskaa - vailla mitään tieteellisyyttä. Selitys on yksinkertainen: Pekka pyrkii eduskuntaan. Täytyyhän lääke- ja ruokateollisuuden saada oma mies sinne asioita ajamaan. Kela korvaa lääkkeitä 3.5 miljoonalla päivässä, mikä tekee vuodessa lähes 1.3 miljardia. Täytyyhän tuon bisneksen jatkua ja kasvaa.

Kymmenen suuryhtiötä omistaa käytännössä koko maailmain ruokateollisuuden. Kymmenen johtajaa päättää, mikä on terveyttä ja mikä ei. Siihen sitten tarvitaan erilaisia tutkijoita takaamaan, että kauppa käy. Viranomaiset ja poliitikot ovat myös tärkeä ryhmä tuolle porukalle, ettei vain synny kauppaa rajoittavia lakeja. Ruokateollisuus omistaa lääketeollisuutta ja päinvastoin. Ruokateollisuus omistaa myös mediaa. The Atlantic on osa tuota verkostoa. The Atlanticin juttu on loistava esimerkki, kuinka suurteollisuus manipuloi mediaa. Tehdään ulkomaisessa lehdessä ylistävä juttu henkilöstä, jota oman maan media kernaasti referoi. Näin sitten oma ehdokas saadaan näyttävästi esille aikana, jolloin muut ehdokkaat ovat mediakaranteenissa vaalien takia.

Nämä vaalit ovat erikoiset, sillä pääministeri on valittu, vaikka yhtään ääntä ei ole laskettu. Kukaan ei tunne tuota henkilöä, kun hän ei ole oikeastaan sanonut yhtään mitään. Käyttääkseni maakunnan sanontaa, Suomi on ihmettä odottaessaan ostanut sian säkissä. Poliittinen muisti on lyhyt. Kukaan ei enää muista, miksi Kepu tippui taannoin kärpässarjaan. Nuo samat ongelmat ovat olemassa edelleenkin. Kepun maatalousministeri salli GMO-soijan käytön rehuna ja samalla raotettiin Pandoran lipasta.

Kepun toimesta avattiin Talvivaara, josta kansa hullaantui, mutta kiiman lauhduttua todellisuus on ollut todella karu. Talvivaara on paisunut ennennäkemättömäksi ympäristökatastrofiksi, jolle ei ole löytynyt ratkaisua. Aikoinaan Ylen MOT teki aiheesta erinomaisen ohjelman. Oheisena ohjelman käsikirjoitus. Naistoimittaja oli päässyt haastattelemaan Lontoossa sijoituspankkiirina, joka viipaloi analysoiden koko Talvivaaran kuplan. Hänen mielestään koko projekti oli mieletön jo pelkästään kalleutensa takia ja täysin ylimitoitettu Suomen olosuhteisiin. Vastaava projekti olisi maksanut Iso-Britannian olosuhteisissa yli 30 miljardia, mikä summa olisi täysin mahdoton edes ajatella sijoitettavaksi yhteen teollisuusprojektiin. Kun Suomessa selitettiin, että hyvin tässä vielä menee, niin ohjelman huvittavin osuus oli, kun pankkiiri tutki Talvivaaran tilit ja tokaisi aidolla brittihuumorilla, että kaivoksen talous on samalla tasolla kuin potilaan kertoessa lääkärilleen voinnistaan, että kuluneen vuoden aikana oli kaksi päivää, jolloin hän voi hyvin. Pankkiiri oli myös perehtynyt laitoksessa käytettyyn tekniikkaan ja hänen mielestään sitä ei ole koskaan testattu reaaliolosuhteissa - ja Suomen ilmastossa se ei toimi. Ohjelmassa haastateltiin myös ministeri Pekkarista, joka viattomana vaikeroi, että he tekivät päätöksen asiantuntijoiden mielipiteiden mukaan. Tietysti saa aina sellaisia vastauksia, kun halutaan, kun vain valitaan sopivat asiantuntijat. Voi siis kysyä, miten MOT:n toimittaja pääsi todellisen tiedon lähteelle? Ei siis ole ihme, että maamme on siirtymässä Kreikka luokkaan.

Lopuksi näin tasapuolisuuden nimissä on sanottava että Perä-Pohjolan venäläinen ydinvoimala on vuosisadan hölmöin päätös. Sen taustalla ovat Kokoomus ja demarit, mutta Kepun tuella, sillä muuten moista myllyä ei rakennettaisi lestadiolaisten maille.


Blogin aihesanat:
demarit, eduskunta, GMO-soija, insuliini, kaivos, Kela, Kepu, kiima, Kokoomus, Kreikka, legenda, manipulointi, Mauri Pekkarinen, media, Mot, naistoimittaja, Novo Nordisk, Pekka Puska, Pohjois-Karjala, poliitikko, pääministeri, ruokateollisuus, sijoituspankkiiri, Talvivaara, teollisuusprojekti, The Atlantic, toimittaja, vaalit, viranomainen, ydinvoimala, YLE, ympäristökatastrofi

Edellinen Seuraava