Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 09.05.2020

SOKERI JA COVID-19

The ScienceAdvances-lehdessä 15. huhtikuussa 2020 julkaistu artikkeli valottaa, miksi lihavuus ja diabetes ovat keskeisiä riskitekijöitä sairastua vakavasti COVID-19-virukseen. Artikkeli toteaa, että sokeri on keskeinen tekijä niin viruksen lisääntymiselle kuin sytokiini- myrskyn syntymiselle. Mallina tutkimuksessa oli käytetty Influenssa-A-virusta, mutta sama mekanismi koskee myös COVID-19-virusta. Sytokiinimyrsky on pääasiallinen syy, miksi ihmiset menehtyvät myös muihin infektiotauteihin, sellaisiin kuten kausiflunssa, Ebola, virtsatietulehdukset jne. Tiedetään, että näille infektioille on ominaista verensokerin nousu. Se on elimistön luonnollinen reaktio tuottaa sokeria valkosolujen energian lähteeksi, mutta myös virukset tarvitsevat sokeria voidakseen lisääntyä. Kriittinen tekijä sytokiinien syntymisessä on interferonin säätelytekijä 5 (IRF5). Koe-eläimet, joilta geneettisen manipulaation avulla on poistettu IRF5, välttyvät sytokiinimyrskyltä.

Tutkijoiden mukaan glukoosin aineenvaihdunta aktivoi IRF5:n sytokiinituotannon soluissa. Julkaisun tehneet tutkijat uskovat, että sokeri on keskeinen tekijä näissä myrskyissä, sillä diabeetikoilla on oleellisesti korkeampi kuolleisuus näissä tulehdustaudeissa. Sokeritauti, verenpaine- tauti ja ylipaino ovat nousseet pinnalle erityisinä riskitekijöinä taudin pahenemisen kanssa, mikä kertoo, ettei kyse ole pelkästä sokerista vaan sokeriaineenvaihdunnan häiriöstä eli insuliiniresistenssistä. Tyypin 2 diabetes, ylipaino ja verenpainetauti ovat kaikki insuliiniresistenssin oireita. Kyseessä ei ole ikääntyneiden ongelma, joten kategorisesti kaikkien yli 70-vuotiaiden eristämisessä ei ole mitään mieltä. Sitä perustellaan ikääntyvien alentuneella immuunivasteella, mutta kysymys ei ole siitä vaan aivan muusta asiasta. Sytokiinimyrskyssä immuunijärjestelmä enemmänkin ylireagoi kuin, että reagoisi heikosti.

Vanhusten eristäminen kertonee päättäjien paniikkiratkaisusta, joka pitäisi mitä pikimmin muuttaa ja kohdistaa niihin henkilöihin, joilla todella on riski sairastua taudin vakavampaan muotoon. Koko sokeriasia tämän pandemian yhteydessä on vaiettu Suomessa, sillä se on hyvin kiusallinen asia terveydenhoidosta vastaaville. Kirjani Lääkkeetön elämä rakentuu juuri insuliiniresistenssin ympärille, mikä aiheutti rajun minuun kohdistuneen ajojahdin. On tuskin odotettavissa, että virallinen puoli heräisi asiaan, sillä niin monet voivat menettää kasvonsa. Ihmiset voivat kuolla rauhassa, jotta joidenkin maine ei tahraannu. Tuo idioottimainen asennoituminen näkyy myös virallisessa suhtautumisessa C-ja D-vitamiiniin sekä sinkkiin virustulehduksen hoidossa. Ymmärtääkseni niin Ruotsissa kuin Suomessa tauti runnoo tosi pahoin afrikkalaistaustaisia. Virallinen puoli ihmettelee, että miksi. Voin kertoa salaisuuden. Heillä on kauttaaltaan todella patologisen alhaiset D-vitamiinitasot. Minkäs teet, kun virallinen puoli pelottelee D-vitamiinista, lisäravinteista ja myös auringon otosta. Ei ihme, että asiat ovat päin helvettiä.

Alustavan analyysin mukaan New Yorkin COVID-19:n sairaalahoitoa tarvitsevilla potilailla 88,8%:lla oli insuliiniresistenssi. Insuliiniresistenssi on uusi terveysnormaali, joka on kultakaivos lääketeollisuudelle. Tilan kaikkinaisia oireita hoidetaan lääkkein, jotka eivät paranna, mutta lievittävät oireita ja niitä syödään hamaan tappiin, juostaan lääkärissä, mitataan verenpainetta, verensokeria, kolesterolia, maksa-arvoja ja vaikka mitä. Kun asia olisi hoidettavissa pysyvästi pelkällä elintapamuutoksella. Mutta sehän on huuhaata! Nyt sitten tuli COVID-19, joka niittää satoa. Mutta sekään ei herätä pillerikauppaan uskovaa terveydenhoitojärjestelmää. On arvoitu, että Yhdysvalloissa 50% väestöstä kuluu riskiryhmään juuri insuliiniresistenssin takia. Todennäköisesti tilanne on sama Suomessa, missä on apinoitu amerikkalaista elämäntapaa tunnetuin seurauksin. Mutta kun Suomessa virallinen puoli kieltää insuliiniresistenssin, pistetään kaikki yli 70-vuotiaat koppiin odottamaan suurta tuntematonta.

Moni kysyy minulta, kuinka paljon pitää ottaa lisäravinteita. Ei ole olemassa virallisia suosituksia vaan kehotetaan ottamaan D-vitamiinia pikkiriikkisen, mutta ei testata. En voi antaa suosituksia, jos annan ovat sudet kimpussani entiseen tapaan. Mutta kerron, mitä minä ja vaimoni käytämme: D3-vitmiinia 125 mcg x1(öljypohjaista, se edistää imeytymistä), C vitamiinia 1 g x 2 ja sinkkiä 30-40 mg. Ketodieetti. D-vitamiinitaso kannattaa mittauttaa kerran kaksi vuodessa. Paras taso on 120-200 nmol/l.

Lopuksi hauska juttu Afrikasta. Tiedetään, ettei COVID-19-virusta ole koskaan pystytty eristämään. Käytetyt virustestit ovat toivottoman epätarkkoja ja antavat jopa 80% vääriä positiivisia tuloksia. Toinen kysymys on, mihin tavallinen influenssa hävisi. Mediassa maaliskuussa oli tieto, että influenssaan oli kuollut maaliskuuhun mennessä Suomessa yli 400 ihmistä. Nyt toukokuussa väitettyyn COVID-19:ään olisi kuollut noin 270 henkilöä. Jos näin on, eikö terveysviranomaisten ja myös presidentin tehtävänä olisi kertoa kansalaisille, mistä on kysymys. Nyt sitten afrikkalaiseen tarinaan:

Tansaniassa ovat COVID-19-testit herättäneet epäilyjä niiden toimivuudesta. Tansanian presidentti testautti noita COVID-19-testejä todetakseen niiden toimivuuden. Näytteitä kerättiin vuohesta, lampaasta ja papaija-hedelmästä. Näytteille annettiin ihmisten nimet ja ne lähetettiin puolueettomalle tutkijalle. Kaikki näytteet antoivat positiivisen tuloksen. Eli vuohella, lampaalla ja hedelmällä oli COVID-19. Tietysti tiukkapipoiset väittävät, että humpuukia, mutta uutislähde oli Reuters, Hesarin päivittäisen roskan päätuottaja. Saman uutisen julkaisi myös NY Post.

Edellinen Seuraava