Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2019 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.04.2014

TERVEISIÄ VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE

Elämme mielenkiintoisia aikoja nyt, kun Yhdysvalloissa on virallisesti todettu sokerin haitat. Puheet kovien rasvojen vaaroista ovat vitsi, jolle kukaan ei jaksa edes nauraa. Täkäläiset vasallit ovat aktivoituneet, kun kokevat asemansa uhatuksi. Rasvasta väännetään vaikka väkisin pelottavia uutisia. Ilta-Sanomat tapansa mukaan pelottelee rasvojen ja rintasyövän välisestä yhteydestä. Lehti ei itsekään näytä ymmärtävän, mistä on kysymys, mutta pääasia, että saa taas pelotella ihmisiä karppauksen vaaroista. Lehti ei varoita lukijoitaan tärkkelyksestä, joka lisää huomattavasti rintasyövän uusiutumista. Pasta aiheuttaa syöpää. Tärkkelys on pakattua sokeria, ja syöpä elää sokerista.

YLE uutisoi, että diabeteksen lisääntyminen on varsinainen pommi Suomessa. Miksiköhän, onkohan se tippunut jostakin ulkoavaruudesta meidän kiusaksemme? Diabetesprofessori toppuuttelee ja toteaa, että diabeteksesta tulee ehkä normaali elämäntilanne, mikä vaikuttaa todella merkilliseltä professorin sanomaksi. Tiedetään, että yli puolella väestöstä on geenejä, jotka altistavat diabetekselle. Heidän elimistönsä reagoi hiilihydraatteihin poikkeavalla tavalla, mikä johtaa ajan kuluessa väistämättä tyypin 2 diabetekseen. Miksi professori ei puhu mitään vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta? Tämä ruokavalio olisi nimittäin ainoa todellinen ratkaisu näille ihmisille.

Jos nämä professorit saavat jatkaa tässä maassa, voi sanoa hyvästit terveelle kansantaloudelle. Tällä menolla tässä maassa on pian 2,5 miljoonaa diabeetikkoa. Miksi ei siis voida huomioida vähähiilihydraattisen ruokavalion mahdollisuuksia? Niin kauan kuin asioita hoitaa pieni suljettu korruptoitunut mafia, meillä ei ole toivoa.

Valtiovarainministeriön pitäisi rahoittaa tutkimus, jossa verrataan vähähiilihydraattista ruokavaliota ja virallista suositusta keskenään diabeteksen hoidossa, koska lääketeollisuus ei sellaista tutkimusta rahoita. Tutkijat pitäisi palkata maan ulkopuolelta, sillä tämän maan tutkijoilla on ennakkokäsitys kaikesta. Minulla olisi tiedossa muutama todella huippututkija, jotka olisivat varmasti kiinnostuneita asiasta, sillä tällaista tutkimusta ei ole milloinkaan tehty ja sellaisen tekemistä on vastustettu kaikin tavoin. Tutkimus olisi todella käänteentekevä ja muuttaisi radikaalisti hoitokäytäntöjä. Muuttamalla ruokavaliosuosituksia voisimme estää tuon parin miljoonan sairastumisen. Olen täysin vakuuttunut asiasta kliinisen kokemukseni pohjalta, ja myös mitä nykytutkimus kertoo asiasta.

Samalla VVM voisi miettiä ravintotutkimuksen ja ravinto-terapeuttien koulutuksen tarpeellisuutta tässä maassa. Laitoksia voisi sulkea. Helsingin laitos uskoo leivän siunauksellisuuteen, ja vastaavasti Kuopio uskoo rypsiöljyn voimaan. Muu todellisuus ei mahdu noiden laitosten todellisuuteen. Voiko siis puhua mistään vakavasti otettavasta tieteestä? Kyseiset laitokset voisi sulkea ilman mitään haittoja. Tampereen yliopisto osoittaa ainoana sellaista ajattelukykyä, mitä odottaisi yliopistoilta. Koko ravintoterapeuttien armeija on tarpeeton ja kallis järjestelmä. Ravintoterapeutit opetetaan toistamaan vain yhtä totuutta. He eivät omaa kykyä tehdä havaintoja ihmisten todellisuudesta, vaan toistavat kuin nauhalta "hauki on kala, hauki on kala". Jos sitten potilas sanoo tehneensä muuta ja parantuneensa, niin heidät tyrmätään ja jatketaan, että "hauki on kala, hauki on kala" jne.

Talousprofessori Bengt Holmström on oivaltanut saman asian, jonka edesmennyt maanviljelijä-setänikin usein sanoi: koulu on pilannut monta hyvää työmiestä. Täytyy vain olla kansainvälisesti arvostettu professori, jotta Helsingin Sanomat julkaisee tämän itsestään selvän kansanviisauden.

Sokeri on ollut vähärasvaisten tuotteiden perusraaka-aine. Kun puhutaan sydäntaudeista, kysymys ei ole rasvasta vaan sokerista. On todettu selvästi, että kevyttuotteisiin lisätty sokeri lisää huomattavasti sydänkuolemia. Sokerin lisäys on tarkkaa puuhaa. Asiaa on tutkittu tieteellisesti. Olennaista on löytää juuri sopiva sokerimäärä. Liian paljon sokeria maistuu äitelältä ja liian vähän taas ei miltään. Tuo maaginen sokeripitoisuus on noin 12 grammaa desilitraa kohden. Jos sokeripitoisuus on alle 10 g, niin se on liian vähän ja 15 g taas on yläraja. On myös todettu, että tuo sopiva sokeripitoisuus luo myös addiktiota, joka vuorostaan piristää kauppaa. Coca-Colan sokeripitoisuus on noin 12 % kuten myös monien marjajogurttien. Kahden desin jogurttipurkissa voi olla siten jopa 24 g sokeria, mikä on 6 teelusikallista puhdasta sokeria. On ihmeellistä, ettei tuo sokerimäärä maistu jogurtissa, kiitos ravintotieteen, mutta kokeilkaapa pistää 6 lusikallista sokeria kahviin. Vieläkö maistuu?

Manipulaatioon kuuluu mielikuvien luominen. Jogurtti on terveellistä, siinähän on probiootteja ja marjat ne vasta ovat terveellisiä Fogelholmin ja muiden mukaan. Kun sitten tavallinen kuluttaja menee kauppaan ja näkee marjajogurtin hyllyssä, niin tietysti hän ostaa luullen sen olevan terveysruokaa tajuamatta, että astui sokerimiinaan. Sama koske hedelmämehuja. Niihin lisätyn sokerin määrä on 10 % kokonaistilavuudesta. Kaikissa tutkimissani purkeissa tuo sokerimäärä näyttää olevan vakio. Ilmeisesti tuo pitoisuus luo maun, joka myy parhaiten. Kun juo "terveellistä" hedelmämehua litran, saa 100 g sokeria. Edellisessä blogissani kerroin Yudkinin havainnosta, että 120 g sokeria päivässä lisää kymmenkertaisesti sydänkuoleman riskiä. Se on hyvä pitää mielessä, kun katselee markettien mehurivistöjä. Tiedetään, että vain yksi limsa päivässä lisää 22 % diabetesriskiä. Missä sitten kulkee 100 %:n raja, ei ole tiedossa, mutta siihen pääsemiseksi ei tarvita kovinkaan monta sokeripommia päivässä.

Keinotekoinen rasvaton ruoka tarvitsee sokerin lisäksi myös monia kemikaaleja. Keskeisin ruuan höystäjä on natriumglutamaatti, jonka ruokateollisuuden kanssa läheisissä suhteissa olevat professorit tuon tuostakin todistelevat olevan vailla haittoja. Professori Marina Heinonen Helsingin elintarvike- ja ympäristötieteen laitokselta antaa natriumglutamaatille puhtaat paperit. Heinonen on väitellyt ruokakemian alalta. Hän ei ole lääkäri. Voi vain ihmetellä, mistä hän moisen tiedon on kaivanut, sillä hiljattain JAMA:ssa julkaistun artikkelin mukaan mikään puolueeton taho ei ole tutkinut niitä tuhansia sallittuja lisäaineita, joille väestö on altistettu. Ainoat tutkimukset ovat peräisin ruokateollisuudelta. Heinonen on myös EFSA:n tieteellinen asiantuntija, tuon järjestön jonka puolueettomuutta on vahvasti epäilty ja joka taannoin totesi, että myös aspartaami on vailla haittoja. Heinonen perustelee glutamaatin käyttöä sillä, että se vähentää suolan käyttöä jopa 30 %. Maan koko agronomikuoro huutaa kuorossa, että hyvä, hyvä, mutta mistä tuo 30 % tulee? Ruokateollisuudelta vai onko Heinonen itse tutkinut asian? Kaiken lisäksi suolan vaaroja on runsaasti liioiteltu. Tässä, jos missään, ajetaan ruokateollisuuden asiaa ohi ihmisten. Nyt käydään vimmattua taistelua ihmisten sieluista, sillä roskaruuan sokerilisät tullaan kieltämään ja tilalle tarvitaan sitten muuta, jolla ala-arvoinen rehu menisi kaupaksi.

Aspartaamista sen verran, että hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan aspartaamilla makeutetut juomat lisäsivät naisilla sydänkuoleman riskiä 30 % ja kokonaiskuolleisuutta 50 % verrattuna niihin, jotka eivät käytä noita juomia lainkaan. EFSA ei ilmeisesti tiedä asiasta mitään.

Diabetestutkija Kate Kollison ajattelee asioita ihmisten tasolta. Hän on tehnyt mielenkiintoisia eläinkokeita roskaruualla, jolla tarkoitan sitä ruokakombinaatiota, jota väestö näyttää syövän pääsääntöisesti. Kyse on kasviperäisissä transrasvoissa keitetystä ja aspartaamilla ja glutamaatilla höystetystä ruuasta. Kollison on tutkinut, mitä tämä kombinaatio saa aikaan. Aspartaami-glutamaatti -yhdistelmä sekoittaa koko rasva-aineenvaihdunnan, lihottaa ja altistaa diabetekselle. Glutamaatti-transrasva -yhdistelmä sellaisenaan ilman aspartaamia aiheuttaa tulehdusta niin elimistössä kuin maksassakin, lihottaa ja aiheuttaa soluvaurioita. Kollison raapii vasta pintaa, mutta ei ole ihme, että ihmiset sairastuvat etenkin, kun suositukset tulevat agronomeilta. Löysin myös tutkimuksen, jossa todetaan, että odottavan äidin aspartaami-glutamaatti -kombinaatio altistaa lapsen diabetekselle. Tutkimuksen mukaan glutamaatti ja aspartaami vahvistavat toistensa vaikutuksia.

En voi olla ottamatta kantaa pääministerin lähtöuutiseen. Jengi petettiin pahasti. Ennen asiat vietiin loppuun asti, mutta nyt tyyli on lainattu Costa Concordian kapteenilta. Kun laiva kolisee kiville, niin ensimmäisenä itse pakoon. Minä olen kasvanut toisenlaisessa - Risto Rytin - hengessä.

Olen lisännyt sivustoni etusivulle kaikkien luettavaksi nuoren Henri Pouholan blogin http:/insuliiniton.blogspot.fi/ jossa hän kertoo tsemppailustaan yllättäen puhjenneen tyypin 1 diabeteksen kanssa. Tulemme seuraamaan Henrin pärjäämistä, mutta jo tässä vaiheessa voin sanoa, että todellisuus on taruakin ihmeellisempää.


Blogin aihesanat:
2 tyypin diabetes, addiktio, agronomi, altistuminen, aspartaami, aspartaami-glutamaatti –yhdistelmä, Bengt Holmström, Coca-Cola, diabeetikko, diabetes, diabetesprofessori, diabetesriski, diabetestutkija, elintarvike- ja ympäristötieteenlaitos, eläinkoe, geeni, glutamaatti, hedelmämehu, Helsingin Sanomat, Henri Pouhola, HeSa, hiilihydraatti, hoitokäytäntö, Ilta-Sanomat, JAMA, kansantalous, kapteeni, karppaus, Kate Kollison, korruptio, kuolema, lapsen diabetes, leipä, lihominen, lisäaine, lääketeollisuus, mafia, maksa, manipulaatio, Marina Heinonen, marja, marjajogurtti, mehu, mieli, mielikuva, miina, Mikael Fogelholm, natriumglutamaatti, pasta, propiootti, pääministeri, raaka-aine, raha, rasva-aineenvaihdunta, rasvat, ravinto-terapeutti, ravintotiede, ravintotutkimus, rintasyöpä, roskaruoka, ruokakemia, ruokavalio, rypsiöljy, Sanomat, sielu, sokeri, sokerimiina, sokeripitoisuus, soluvaurio, suola, sydän, sydänkuolema, sydäntauti, syöpä, talousprofessori, transrasva, tulehdus, tutkija, tutkimus, tyypin 1 diabetes, tärkkelys, valtiovarainministeriö, vhh, VVM, vähähiilihydraattinen, vähärasvainen, Yhdysvallat, YLE

Edellinen Seuraava