Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.10.2013

VAUVASTA VAARIIN

Vauvasta vaariinHanna ja Anja Jäntin kirja on kaunis kertomus siitä, miten ottamalla vastuun itsestä voi muuttaa elämänsä suunnan silloin, kun viralliset suositukset eivät toimi vaan vievät kohti sairautta. Isoäiti Anja huolestui, kun hänen ja hänen miehensä Heikin paino alkoi nousta kaikista neuvoista huolimatta. Kolesterolilääkkeet olivat viedä Heikin kävelykyvyn. Hiilihydraattien merkittävä vähentäminen toi radikaalin avun. Molemmat pääsivät turhista kiloista ja lääkkeistä.

Lapset eivät olleet uskoa silmään nähtyään muutoksen vanhemmissaan. Niin idea ruokavaliosta levisi perheen sisällä vauvasta vaariin.

Kirja on mitä ajankohtaisin aikana, jolloin on alettu yleisesti kritisoida kouluruokaa ja etenkin sitä, etteivät vanhemmat voi vaikuttaa käytännössä lainkaan siihen, mitä heidän lapsensa joutuvat syömään, vaikka kärsisivät ruokaherkkyyksistä. Suomalaiseen versioon demokratiasta kuuluu, että jos on muslimi, juutalainen, vegaani tai minkä tahansa uskonnollisen liikkeen edustaja, niin eritysruokavalio ilmestyy kuin tyhjästä, mutta jos jokin ruoka aiheuttaa fyysisiä ongelmia, vika on joko lapsen tai vanhemman päässä.

Kirja on erityisen mielenkiintoinen varsinkin, kun Anjan tytär Hanna on terveydenhoitaja ja töissä tässä systeemissä. Hannan näkemys terveydenhoidon arkipäivästä on todella hyvin valaiseva. Hanna on naimisissa britin kanssa. Hän asui miehensä kanssa kuningaskunnassa pitkään. Anja ja Heikki asuvat Kanadassa, joten kansainvälistä näkökulmaa riittää tässä perheessä.

Kirja on kertomus perheen muutoksesta ja esimerkki siitä, että muutos on mahdollinen kaikkien kohdalla.

Jänttien kertomus on siinäkin mielessä ajankohtainen, että nyt vihdoin on päässyt julkisuuteen tieto, miten näitä ravintotutkimuksia on vuosikymmenien ajan tehty. On erikoista, että Hesari julkaisee aiheesta uutisen, mutta pravdakulttuurin tapaan virallisilla selityksillä höystettynä.

Vaikka asia on ollut tiedossa vuosia, ja olen yrittänyt kertoa asiasta, niin edelleenkin pistää vihaksi koko tämä massiivinen huijaus, jolla koko läntistä maailmaa on vedätetty ruoka- ja lääketeollisuuden piikkiin.

Olen kysynyt ennenkin ja kysyn uudestaan: ovatko nämä ravintoasioiden puskat ja fogelholmit tyhmiä, tai sitten häikäilemättömiä, väittäessään ravintoasioissa puhuttaessa kaiken perustuvan tutkittuun tietoon? Todellisuudessa mitään ei ole tutkittu, vaan tietoa on mukailtu joidenkin tarkoitusperien mukaisesti.

Kun tutkitaan jotain, niin ennen kaikkea pitäisi tutkimuslaitteiden ja mittareiden olla täsmällisiä. Kaiken lisäksi mittaustapaa tulisi testata jatkuvasti etenkin, jos on useampia muuttujia. Näinhän ei ole tehty, vaan mahdolliseen epävarmuustekijään on luotu matemaattisia malleja, jotka ovat manipulaation keskeinen työkalu. Vastaavia malleja loivat taannoin matemaatikot pankeille. Nyt koko maailma on niiden seurauksena todellisessa lamassa niin, että jopa Yhdysvallat on joutumassa vararikkoon. Näiden matemaattisten kaavioiden takana on aina ahneus, ja sitä varten niitä luodaan. Ravintotukimusta voisikin verrata tilanteeseen, jossa mitataan veden kiehumispistettä suorakulmalla ja tulokseksi saadaan 90 astetta.

Tässä mielessä Hanna ja Anja Jäntin kirja on erittäin tärkeä. Se kertoo ihmisten todellisuudesta - juuri siitä, mitä Fogelholm taannoisessa TV-esiintymisessään syvästi halveksi. Jänttien kokemus, jos mikään kertoo, ettei virallinen käsitys ole tästä maailmasta.


Blogin aihesanat:
kolesteroli, Pekka Puska, ahdistus, aikuisuus, allergia, Anja Jäntti, Benecol, cleantech, erityisruokavalio, fasismi, Hanna Jäntti, Heikki Jäntti, Helsingin Sanomat, Hesari, hiilihydraatti, homo, insuliini, insuliiniresistenssi, internetpeli, isoäiti, Jumala, juutalalnen, kiehumispiste, kilo, kolesteroli, kolesterolilääke, kouluruoka, kulutuskäyttäytyminen, kävelykyky, laatu, laihdutus, lama, lapset, läski, lääke, lääketeollisuus, maahanmuuttaja, Mannerheim, matemaattinen malli, Mikael Fogelholm, mittari, muslimi, muutos, myytti, Nokia, Pohjois-Karjala-projekti, poliisi, Pravda, primitiivinen kulttuuri, professori, rasismi, rasvaimu, rationaalinen ajattelu, ravintotutkimus, ruokaherkkyys, ruokateollisuus, ruokavalio, ruokavalio, syrjintä, talvisota, Talvivaara, terveydenhoitaja kansainvälisyys, terveydenhoito, tunteet, tutkimus, tutkimuslaite, vaari, vauva, vegaani, vesi, VHH, virallinen suositus, vitsa, vähähiilihydraattinen, ylipaino

Edellinen Seuraava