Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 12.03.2010

VEGANISMI –USKONTO VALTAA KOULUT

Poliitikot päättivät, että penskat saavat yhden kasvisruokapäivän viikossa koulussa. Niin voimakas on vihreä uskonto tässä maassa, että päätökset menevät järjen tuolle puolelle. Mikään tieteellinen tosiasia ei puolusta kasvisruokaa, joten todellakin, päätös perustuu uskomuksiin. Vihreän liikkeen pääuskonto on kasvisruoka. Liike haluaa hävittää kaiken eläinperäisen ravinnon tästä maasta. Vihreä puolue on irtaantunut todellisuudesta ja elämän realiteetista, minkä jokainen voi todeta kun puolueen puheenjohtaja avaa suunsa mediassa.

Käsitys kasvisravinnosta vaihtelee. Äärilaitana ovat vegaanit, jotka kieltävät kaiken eläinten hyväksikäytön. He käytävät nahkakenkien sijaan mieluummin muovisia. Sitten on niitä, jotka syövät juustoa ja munia, mutta eivät mitään tapettua. On myös sellaisia, jotka pitävät itseään kasvissyöjinä, kun eivät syö lihaa, mutta kana ja kala menee. Joten missä raja sitten kulkee, ei ole selvinnyt minulle.

Täydellinen kieltäytymien eläinperäisestä ei oikein kanna loogisesti. Vegaanien mielestä kasvit eivät kuulu elämään, joten niitä voi tappaa rauhassa syömällä. Ontuvan logiikan takia veganismi on uskonto, jonka alkulähteet sijoittuvat kaukoitään. Ääri-buddhalainen varoo astumasta muurahaisen päälle ja asettelee askeleensa kaikkia pieneliötä väistellen.

Kun päätös kasvisateriasta pohjautuu uskontoon, on se mielestäni perustuslain vastainen. Miten voidaan pakottaa kaikki koululaiset noudattamaan jonkun uskonnon dieettisääntöä?

www.finlex.fi

Kolmelle suurelle uskonnolle kristinuskolle, juutalaisuudelle ja islamille on yhteistä lihansyönti. Siis näiden kolmen uskonnon mukaan lihansyönti ei ole synti, vaan Jumalan antama lahja, josta kullakin on omat erityiset sääntönsä.

Esimerkiksi juutalaisuuden ruokasäännökset perustuvat paljolti Mooseksen lakeihin. Ne ovat yksityiskohtaisia ja tiettävästi vanhimpia dieettisääntöjä maailmassa. Profeetta Jesajalta löytyy (Jesaja 25:6) upea lause Jumalan pidoista:

"Ja Herra Sebaot laittaa kaikille kansoille tällä vuorella pidot rasvasta, pidot voimaviinistä, ydinrasvasta, puhtaasta voimaviinistä".Onko teistä kukaan maistanut uunissa kypsytettyä ydinrasvaa (luista). Se on jumalallisen herkullista. Vähärasvaisuus on Raamatun mukaan syntiä.

Jos sitten mennään Uuden Testamentin puolelle, jossa Paavali kirjoittaa korinttolaisille ( I Kor 10: 23 – 33):

"Syökää kaikkea, mitä lihakaupoissa on tarjolla, tekemättä kysymyksiä omantunnonsyistä. Herran on maa ja kaikki mitä siinä on. Jos joku, joka ei usko, kutsuu teidät luokseen ja te otatte kutsun vastaan, älkää omantunnonsyistä kyselkö, vaan syökää kaikkea mitä teille tarjotaan."

Paavali vapautti kristikansan juutalaisten tiukoista dieettisäännöistä. Korinttolaiskirjeessä on kauniisti sanottu, ettei pidä painostaa muita omilla uskomuksilla, mikä vihreältä fasismilta on ajat sitten unohtunut.

Islamiin, kuten juutalaisuuteen, kuuluu sianlihan syöntikielto, mutta muut eläimet kuuluvat osana traditioon. Islamin säännöt määräävät, miten eläin teurastetaan. Halal -liha on keskeinen islamilaisessa traditiossa. Ranskan valtio hermostui, kun maan muslimit perustivat oman purilaisketjun, jonka perusraaka-aineena oli halal -liha. Fransmanneille amerikkalainen mäkkäri on kristillistä demokratiaa, mutta islamin halal ei kuulu ranskalaisuuteen, joten maan hallitus toimi kuten Suomen vihreät eli kyykytti muut oman erinomaisuutensa korostamiseksi.

Jokainen voi protestoida kouluruokailun säännöksiä vastaan vedoten uskontoon. Niin kristityt, juutalaiset kuin muslimit voivat vaatia lihaa kouluun, koska se kuuluu oleellisena osana jokaiseen näistä uskonnoista. Luulisin Suomen kansan enemmistön luottavan Raamatun sanaan, joten siinä valossa kasvisruokapäätös sortaa enemmistön uskonnollisia tunteita.

Sitten hieman tieteen puolelle eli siitä, kuinka terveellistä tuo kasvisravinto á la veganismi oikein on.

Kasvavien lasten tulisi saada kaikki rakennusaineet ravinnosta. Lapsi tarvitsee muun muassa proteiinia 1-2 g painokiloa kohden. Liha on täydellinen proteiinin lähde. Kasvissyöjä sitä vastoin joutuu rakentamaan proteiiniannoksensa useammasta eri lajista. Koululaisten kasviskuppi ei pysty takaamaan riittävää proteiinin saantia. Jo yksinomaan tästä syystä on suorastaan rikollista pakottaa lapset pelkkään kasvisravintoon.

Kasvisyöjälapset jäävät usein kasvussa jälkeen verrattuna lihaa syöviin. Kasvissyöjillä tavataan tavallisesti puutosta proteiineista, sinkistä, raudasta, kuparista, kalkista, D-vitamiinista, B12-vitamiinista ja A-vitamiinista

Kasvit eivät ole lainkaan ongelmattomia ravinnonlähteitä. Kasvit kehittävät haitallisia aineyhdistelmiä puolustautuakseen niitä syöviä eläimiä kohtaan. Ihminen on biologisesti ja geeniperimältään esi-isiensä kaltainen ja siten mukautunut eläinperäiseen ravintoon. Monia vitamiineja ja rasvoja saa vain eläinperäisestä ravinnosta.

Muutamia esimerkkejä kasvien aiheuttamista haitoista. Vehnä, ruis kaura, ohra ja todennäköisesti maissi aiheuttavat keliakiaa.

archinte.ama-assn.org

Keliakia on täysin alidiagnostisoitu. Lisäksi vain osa viljojen aiheuttamista haitoista tulee esille testeissä. Huomattavan suuri joukko ihmisiä on herkistynyt viljoille tietämättään ja kärsivät mitä moninaisista vaivoista. Viljat on yhdistetty noin 200 eri sairauteen skitsofreniasta syöpään. Viljojen proteiinit muistuttavat ihmisen vastaavia ja joutuessaan elimistöön viljat sekoittavat immuunijärjestelmän aikaansaaden eri autoimmuunisairauksia. Nuorilla viljat aiheuttavat mielialan vaihetuilta ja ylipainoa. Akne on yksi viljojen aiheuttama oire. Kokemukseni mukaan viljaherkkyys on hyvin yleinen. Pelkällä viljojen poisjättämisellä monen elämä on muuttunut ratkaisevasti parempaan suuntaan.

Lektiini on viljoissa, eteenkin vehnässä, esiintyvä yhdiste. (WGA wheat germ agglutin). Lektiiniä pidetään keskeisenä syynä vehnän aiheuttamiin eri sairauksiin. Vehnän jalostusasteen noustessa ovat myös sen lektiinipitoisuudet kasvaneet. Paradoksaalisti terveenä pidetyssä kokojyvävehnässä lektiinipitoisuudet ovat erityisen korkeat.

Lektiini on pienimolekyylinen glykoproteiini, joka voi suoraan vaurioittaa eri kudoksia ilman, että immuunijärjestelmän tarvitsee reagoida. Lektiini aiheuttaa kudoksissa tulehdusta ja kertyy elimistöön sillä se ei hajoa. Juuri lektiiniä pidetään syynä kroonisten tulehduk-sellisten ja degeneratiivisten tautien lisääntymiseen teollistuneissa maissa. Lektiini läpäisee veriaivoesteen, ja kuka tietää mitä kaikkea se saa aikaan aivoissa.

www.greenmedinfo.com

Lektiini tuhoaa kateenkorvaa, joka on oleellisen tärkeä elin immuniteetin kehittymisen kannalta. Lektiini vaikuttaa haitallisesti myös hormoneihin.

Lektiini lisää insuliinin eritystä ja aiheuttaa leptiini-nimisen hormonin resistenssiä, mikä on keskeisimpiä syitä ylipainoon. Lektiinit lisäävät veritulppariskiä ja myös aiheuttavat immuunijärjestelmän häiriöitä.

Kasvit kehittävät mitä moninaisempia aineita syöjiä vastaan. Englanninkielinen nimi näille yhdisteille on anti-nutrient compounds, jolle en keksi suomalaista vastinetta. Mutta Suomessahan viljat ovat pyhä asia, joten haitoista ei puhuta, eikä sanojakaan siksi ole olemassa. Viljoissa löytyy myös alfa-amylaasi-inhibiittori-niminen yhdiste, joka aiheuttaa herkistymistä ja allergisia reaktioita. Samoja aineita on löydetty myös perunasta. Ihmisen elimistö on täysin avuton lektiinien suhteen. Ne leviävät kaikkialle elimistöön.

Viljojen proteiinit voivat aiheuttaa edellisen lisäksi Addisonin tautia, astmaa, paksunsuolen tulehdusta, Chronin tautia, kilpirauhasen autoimmuunitulehdusta, hammaskiilteen vauriota, epilepsiaa, maksavaurioita ja reumaa, I-tyypin diabetesta, munuaisvauriota, hiivan aiheuttamia suutulehduksia ja MS-tautia. Dermatitis herpetiformis johtuu usein viljoista.

Nykyisin viljat on yhdistetty alati lisääntyvään lapsettomuusongelmaan:

consults.blogs.nytimes.com

Toinen syy lapsettomuuteen on D-vitamiinin puute.

www.eurekalert.org

Ja sitten taas sitä terveellistä kokojyväviljaa kaikille!

Soija on kasvisyöjille keskeinen kasvimaailman ihme. Soija on vegaaniuskonnon pyhä öylätti. Soijan haitoista voisi kirjoittaa kirjan, joten tässä yhteydessä vain muutamia huomioita. Oheisena linkki, joka valottaa asiaa

www.soyonlineservice.co.nz

Sitten laajempi esitys koko soijabisneksen pimeistä puolista:

"Behind the Bean: The Heroes and Charlatans of the Natural and Organic Soy Foods Industry," www.cornucopia.org (pdf)

Jos sitten jatketaan lapsettomuusteemalla, niin soija aiheuttaa poikalasten infertiliteettiä.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Soija aiheuttaa myös paljon samoja ongelmia kuin viljat. Tavanomaisin on kilpirauhasen vajaatoiminta.

Kasviöljyt sinänsä on myös laaja aihe. Ne sisältävät pääasiassa tulehdusta aiheuttavaa omega-6-rasvoja, jotka ovat hyvin ongelmallisia runsaasti nautittuina. THL:n virallinen dogmi on, että nämä rasvat ovat terveellisiä. Turussa on meneillään ns. Strip –tutkimus, jossa lapset ovat koekaniinin asemassa. Heille syötetään näit omega-6-rasvoja, joiden kuvitellaan sitten joskus vähentävän sydäntauteja. Kun on pakkomielle yhden asian suhteen, muut seikat jätetään vaille huomiota. Palaan aiheeseen myöhemmin, mutta omega-6-rasvat on yhdistetty itsemurhiin.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Samat rasvat aiheuttavat myös masennusta. Ei ole ihme että niin monella on pää sekaisin.

www.psychosomaticmedicine.org

On valitettavaa, että tietämys ravinnosta tässä maassa on jäänyt tuonne 50-luvun teorioiden tasolle, ja tilanne näyttää vain pahenevan. Vihreä puolue uhkaa uudella uskonnollaan koko maan järkevää ruokatuotantoa. Jos eettisyyttä ajatellaan, ohessa yksi linkki kestävän kehityksen karjataloudesta

www.sustainabletable.org

Jos luontoa täytyy suojella, niin sitten pitäisi kieltää soijan viljely sillä tällä hetkellä soijabisnes tuhoaa sademetsiä enemmän kuin mikään muu ihmisen toimenpide. Kaiken lisäksi GM-soija on vallannut kaiken viljelyalan.

Muu maailma menee kohisten Suomen ohi näissä ravintoasioissa. 2012 pitäisi tulla uusi ruokakuppi jokaiselle. Valitettavasti se on aikansa elänyt sillä muualla on ymmärretty, kuinka yksilöllistä ravintoasiat todellisuudessa ovat.

news.bbc.co.uk


Blogin aihesanat:
Addison tauti, akne, alfa-amylaasi-inhibiittori –yhdiste, allergia, astma, buddhalainen, Chronin tauti, D-vitamiinin puute, Dermatitis herpetiformis, epilepsia, geeni, geenimanipuloitu, halal-liha, hammaskiille, hiiva, hormoni, I-tyypin diabetes, immuunijärjestelmä, islam, itsemurha, juutalaisuus, kasvirasva, kasvisruoka, kateenkorva, kaura, keliakia, kilpirauhanen, koekaniini, kokojyvävilja, koulu, kristinusko, kudos, kupari kalkki, lapsettomuus, lapsi, lektiini, maissi, maksa, masennus, media, mieli, MS-tauti, munuainen, muovi, ohra, omega-6, paksusuolen tulehdus, peruna, proteiini, proteiini, puutos, Raamattu, rasva, rauta, reuma, ruis, sika, sinkki, sivot, skitsofrenia, soija, Strip, suutulehdus, sydäntauti, synti, syöpä, THL, tulehdus, tutkimus, uskonto, Uusi testamentti, vegaani, veganismi, vehnä, vehnä, veri, veritulppa, viini, vilja, vitamiini, vähärasvaisuus, ylipaino, öylätti

Edellinen Seuraava