Haluan liittyä TerveysklubiinOlen jo Klubijäsen
kirjaudu täyttämällä alla olevat kentät:

Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

Kirjeitä keittiöstäni:
Tammikuun uutiskirje

* Magnesiumista

* Lisää ketoosista

* Refluksilääkkeet
  huomattava riski

* Etikan salaisuus


Kirjeitä keittiöstäni

Yli 500 herkullista vhh-reseptiä, joiden avulla pääset lääkkeettömään tilaan. Ja klubilaisen sanoin "lisäpalkintona tulee täydellinen ulkonäkö".


Terveysklubissa läsnä:

Antti Heikkilä
Maarit HeikkiläTOIMIVAA TIETOA,
VAKUUTTAVIA TULOKSIA
HEIKKILÄN MENETELMÄLLÄ
®

WHO:n suositus 25g sokeria/vrk = VHH


Hyvää elämää:

© Nopsajalka & Svengali, Ghettoblaster Sound '06


KirjallisuuttaLääkkeetön elämä -kirjan julkaisija on Otava. Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta tai AdLibriksestä.


Rasalas Kustannus julkaisee huolellisesti valittuja teoksia tukemaan koko perheen henkistä ja fyysistä terveyttä. Rasalas. Voimaa ajatuksista. www.rasalas.fi© 2012-2019 Tekstit Antti Heikkilä
Tietosuojaseloste
Palvelun käyttöehdot

Powered by NettiSite

Uutiskirjeet

21.11.12

Uutiskirje 11/2012

MASENNUSLÄÄKKEET JA SEKSI

Jopa 95,6 prosenttia masennuslääkkeitä käyttävistä miehistä ja 97,9 prosenttia niitä käyttävistä naisista kärsii jonkinasteisesta seksuaalielämän häiriöstä. Erektiohäiriöt ja seksuaalinen haluttomuus ovat tavanomaisimpia vaivoja. Ongelma on se, että vaiva on monella pitkäaikainen ja jopa pysyvä, vaikka lääkitys lopetettaisiin.

KOLESTEROLILÄÄKKEET LISÄÄVÄT VERISUONTEN KALKKEUTUMISTA

Uusimman tutkimuksen mukaan kolesterolilääkkeet eli statiinit lisäävät verisuonten kalkkeutumista, vaikka virallisen näkemyksen mukaan niiden pitäisi vähentää verisuonimuutoksia.

Kun statiinit tuotiin markkinoille, yksi keskeisimpiä argumentteja oli, että ne ovat täysin vaarattomia ja ettei niihin liity sivuvaikutuksia. Ehdotettiin jopa, että niitä lisättäisiin juomaveteen. Jo 1990-luvun alussa esitettiin kritiikkiä siitä, ettei sivuvaikutuksista raportoitu, ja jos raportoitiin, tätä ei huomioitu.

Sitä mukaan kun puolueetonta tutkimustietoa on vuosien aikana valmistunut, statiinit on yhdistetty yli 300 eri komplikaatioon. Statiinit lisäävät diabetesriskiä vaihdevuosi-ikäisillä naisilla 48 prosentilla ja lisäävät näin metabolista häiriötä myös yleisesti. Onkin hyvin outoa, että statiineja määrätään diabetespotilaille rutiininomaisesti, vaikka heidän kolesteroliarvonsa olisivat normaalit. Nämä lääkkeet heikentävät sydänlihasta, ja vuosien saatossa potilaat sairastuvat sydämen vajaatoimintaan.

Eriasteiset kivut ovat kolesterolilääkityillä hyvin yleisiä. Statiinit 14-kertaistavat riskin sairastua lihasreumaan. Näitä potilaita hoidetaan kortisonilla ilman, että ymmärrettäisiin vaivan johtuvan lääkkeistä. Tavanomaisten lihaskipujen lisäksi statiinit voivat aiheuttaa pysyvän lihasvaurion (rhabdomyolyysi), joka voi johtaa kuolemaan.  Polyneuropatia eli ääreishermoston rappeuma on oman kliinisen kokemukseni mukaan melko yleinen statiinien aiheuttama komplikaatio. Kolesterolilääkkeet aiheuttavat myös syöpää ja maksavaurioita. Lääkkeiden aiheuttamiin komplikaatioihin kuuluu myös haimatulehdus, jota viralliset tahot eivät ole panneet lainkaan merkille.

Kolesterolilääkkeiden markkinoinnissa pelataan yleisellä kuolemanpelolla ja ääneen lausumattomalla lupauksella pidemmästä elämästä. Kuitenkin lisääntyvä tutkimustieto osoittaa, että asia on juuri päinvastoin. Edellä mainittujen komplikaatioiden lisäksi statiineilla on paljon ikääntymisilmiöitä lisääviä vaikutuksia. Statiinit vaikuttavat haitallisesti solujen mitokondrioiden toimintaan. Mitokondrioiden heikko toiminta on keskeinen solutason syy vanhenemiseen. Statiinit aiheuttavat myös kaihia. Ne aiheuttavat myös dementiaa, mitä viralliset tahot eivät halua myöntää. Törmään statiinien ja dementian väliseen yhteyteen kliinisessä työssäni hyvin usein, ja myös monet potilaiden omaiset ovat sen havainneet. Statiinit aiheuttavat myös erektiohäiriöitä.

GEENIT - TULEVAISUUDEN SUUNTA RAVINTOTUTKIMUKSESSA

Mikään luonnollinen ei ole ihmiselle haitaksi. Siitä huolimatta eläinrasvojen vaarallisuutta on yritetty todistaa vaikka väkipakolla -  tuloksetta. Koko ajatus on mieletön, sillä ihmiskunta on olemassa paljolti eläinperäisen ravinnon ansiosta. Eläinrasvojen, lihan, munien ja muiden eläintuotteiden leimaaminen terveydelle haitalliseksi sotii rationaalista  ajattelua vastaan.

Valtaosa ravintotutkimuksesta perustuu täysin epäeksakteihin kyselyihin. Näin ollen se on epätieteellinen tapa tutkia. Tieteellisenä menetelmänä voidaan sen sijaan pitää tekniikkaa, jolla tutkitaan eri ruoka-aineiden vaikutusta geeneihin. "Huonojen" geenien ei tarvitse sinänsä tarkoittaa yhtään mitään. Merkitystä on ainoastaan sillä, onko kyseisen geenin informaatio käytössä vai ei.  Tämän geenien aktivoitumisen eli geeniekspression keskeisin säätelijä on ravinto. Jokin ruoka voi avata ei-toivottuja geenejä, kun taas toinen ruoka voi sulkea niitä. Perinteisesti on ajateltu, että syömme saadaksemme rakennusaineita ja energiaa, mutta nyt on alettu ymmärtää, että ruoka tarjoaa myös informaatiota soluille.

Tämä uusi näkökulma on ja tulee olemaan sivustoni keskeisin teema. Se, miten eri ruoka-aineilla voi estää tai jopa pysäyttää sairauden etenemisen, on toivoa antava visio. Lääkkeitä ei tarvita, vaan ruoasta tulee lääke.

Espanjalaisessa satunnaistetussa tutkimuksessa tarkasteltiin kolmea eri ryhmää, joiden oliiviöljyn kulutus vaihteli. Runsaasti oliiviöljyä käyttäneillä ruokavalio vaikutti kolmessa kuukaudessa suotuisasti suoraan geeneihin, joilla on yhteys verisuonten kalkkeutumiseen ja koronaaritautiin.

Vastaava aikaisempi tutkimus osoitti, että oliiviöljy estää tulehduksiin liittyviä geenejä toimimasta. Nämä geenit ovat yhteydessä sydäntaudin ja diabeteksen syntyyn.

Myös oliiviöljyn laadulla havaittiin olevan ratkaiseva merkitys. Vain hyvälaatuisilla (extra virgin) öljyillä oli vaikutusta. Nämä tutkimukset osoittavat, että koko ruokakeskustelu on hakoteillä. Kysymys ei ole rasvasta sinänsä, vaan tässä tapauksessa oliiviöljyn sisältämistä polyfenoleista, antioksidanteista, jotka vaikuttavat suoraan geeneihin. Kyse on siitä, mitä olen vuosikausia yrittänyt teroittaa: tärkein kysymys on ravinteikas, prosessoimaton ruoka, jossa on kaikki luonnon mikroravinteet ja antioksidantit. Kutsun sitä Pellinkidieetiksi.

GMO

Geenimanipuloitu ruoka on rokotusten ohella asia, josta kirjoitan kevään kuluessa enemmän.

Suuri amerikkalainen terveydenhoito- ja sairausvakuutusyhtiö Kaiser Permanente on varoittanut asiakkaitaan geenimanipuloidun ruuan haitoista ja laatinut luettelon yhtiöistä, jotka vastustavat merkintää GMO:sta tuotteissaan. Presidentti Obaman perhe vastustaa GMO:ta ja luottaa luomuun, mutta presidenttinä Obama ajaa GMO-yhtiöiden asiaa...

Takaisin uutiskirjeisiin