Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 12.07.2010

MÄTÄKUUN JUTTUJA

Heinäkuun helteet vaikuttavat monen ajattelukykyyn. Aivot kiehuvat ja neuronien yhteydet pätkivät. Moni saa helteellä hepulin. Suomessa on juuri järjestetty kansainvälinen lihavuuskokous, jonka anti on nyt tavallisenkin tallaajan tiedossa. Lihavuus lisääntyy ympäri maailman. Nyt jo köyhätkin lihovat.

Kuten tavallista, pääjohtaja Puska oli äänessä. Hänen syvämietteiset pohdintansa suolsivat seuraavaa viisautta:

1. Ihmiset syövät liikaa kevyttuotteita2. Ihmiset liikkuvat liian vähän

Kongressiin osallistuneiden turhien tutkijoiden joukko ei kykene kriittiseen ajatteluun. Valitettavasti. Se on valikoitunutta ruokateollisuuden etujoukkoa. Heidän dogminsa on oikea, ja ihmiset ovat väärässä. Oikea tiedemies epäilisi oman teoriansa pätevyyttä tässä tapauksessa. Mutta kysymys ei ole tieteestä, vaan uskonnosta.

Jos lukee hiemankin nykyisen terveysruokahypen historiaa, niin totuus on, että lihavuusbuumi alkoi 1980:n jälkeen, jolloin nuo suositukset astuivat voimaan lääke- ja ruokateollisuuden avustamana. Diabeteksen ja ylipainon lisääntyminen on suora seuraus noudatetusta ravintopolitiikasta. Mikään muu ei selitä näitä ilmiöitä. Tilanne on ihanteellinen lääketeollisuudelle. Jättiyhtiö Pfizer luopuu Lipitorista ja keskittyy tulevaisuudessa diabeteslääkkeisiin sillä niissä on tulevaisuus, kiitos Puskan kaltaisten "asiantuntijoiden".

Puskan selitykset muuttuvan ajan kuluessa. Nyt lihavuuden syy ei olekaan rasvassa, vaan karkeissa ja uutena se, että ihmiset syövät liikaa kevyttuotteita! Tietysti uskontoon kuuluu myös ihmisten syyllistäminen. Liikumme liian vähän siitäkin huolimatta, että suomalaiset rehkivät eniten Euroopassa. Rehkivät tietysti vielä väärällä tavalla, kun kuolemanpelosta juoksevat lenkkejä.

yle.fi/uutiset/

Puska ei ymmärrä fysiologiaa. Fakta on, että liikunta on erittäin huono laihdutusmuoto. Liika liikkuminen on hengenvaarallista. Maratonin jälkeen otetut verianalyysit ovat samanlaisia juuri kuin sydänkohtausten kokeneiden veriarvot. Ylipaino johtuu väärästä ruokakokonaisuudesta, jonka seurauksena elimistön koko hormonisäätely on sekaisin. Ylimääräinen rasitus tämän lisäksi voi johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin. Puskan ohjeet perusfysiologian kannalta katsoen ovat erittäin kyseenalaisia. Korkea insuliinitaso yhdistettynä rasituksen myötä lisääntyneeseen stressihormoni-tasoon on yksi sydänkohtausten keskeisiä syitä.

Energiataloudellisesti rasituksen lisääminen laihdutusmuotona on epäedullista. Yhdellä margariinilla voidellulla, kevytjuusto-, täysjyväruisleivällä juoksee maratonin. Joten, siitä vaan lenkille, pääjohtaja Puska.

Suomelle on tyypillistä valita korkeisiin virkoihin (KELA ja THL) sopivia henkilöitä pätevien sijaan. Pääjohtajaksi pääsee, jos ei hallitse loogista ajattelua, ei kykene kriittiseen ajatteluun, ja ennen kaikkea, ei kykene seuraamaan aikaansa kuin oman asemansa suhteen. Ajattelu, kriittisyys ja tiedon päivittäminen tekee kipeää sillä siten joutuu luopumaan omista uskomusjärjestelmistään. Pääjohtaja Puskalle vinkiksi, maratonin sijaan kannattaisi käyttää aivojaan. Vaikka aivot massaltaan ovat pieni osa koko kroppaa, ne kuluttavat vähintään 20 % kokonaisenergiasta ja jos rusinaa rypistää kunnolla, ties vaikka 50 %. "When you use your brains you´ll lose your fat."


Blogin aihesanat:
aivot, asiantuntija, boomi, diabetes, dogmi, energia, helle, hormonisäätely, insuliini, karkki, KELA, kevyttuote, lihavuus, liikunta, Lipitor, maraton, margariini, Pekka Puska, Pfizer, rasitus, rasva, stressihormoni, sydänkohtaus, THL, tutkija, uskonto, veri, ylipaino

Edellinen Seuraava