Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 22.07.2016

AJATUKSIA ROKOTTEISTA

Toimittaja Hanna Sumari julkaisi todellisen mätäkuun jutun rokotteista Apu -lehdessä. Provokatorisesti hän hyökkää rokotteista kieltäytyneinä kohtaan, kun hänen lapsensa sairastuivat hinkuyskään Ruotsin matkalla. Sumari näki syyllisiksi lastensa sairastumiseen rokotuksia vastustavat ruotsalaiset. Sumari ei kerro, milloin matka tehtiin, mutta kun hänen kuvaansa katselee, niin siitä on varmaankin kauan. Sumarin juttu oli harvinaisen paatoksellinen. Hän on niitä ihmisiä, jotka näkevät syyn aina muissa. Ruotsalaisten lisäksi hän haukkui myös kaikki salaliittoteoreetikot ja liputti rokoteteollisuuden puolesta. Ihmetyttää, miksi hän kirjoittaa aiheesta nyt, kun todennäköisesti tapahtumasta on vuosia.

Mielenkiitoisinta jutussa oli se, että Sumarin kaksi vanhinta lasta sairastuivat hinkuyskään, vaikka olivat rokotettuja. Oliko tämäkin rokottamattomien ruotsalaisten syy? Todellisuudessa hinkuyskäepidemioita on ollut viime aikoina maailmalla rokotettujen lasten parissa. Syytä emme tiedä, mutta oma veikkaukseni on, että rokotteiden laatu ja teho on heikentynyt entiseen verrattuna. Rokotteissa käytetään vain osaa taudinaiheuttajasta. Jotta rokote toimisi jollakin tavalla, niin sitten lisätään adjuvanttia eli tehosteainetta stimuloimaan immuunijärjestelmää. Tavallisimpia adjuvantteja ovat skvaleni ja alumiini, jonka on todettu aiheuttavan muutoksia koe-eläinten aivojen geeneissä. Koko adjuvanttiasia perustuu ahneuteen. Rokotteita voidaan valmistaa halvemmalla, mutta hinta on sama kuluttajalle. Epäspesifinen immuunijärjestelmän stimulaatio altistaa muun muassa autoimmuunisairauksille, joiden määrä on lisääntymässä. Ihmisen immuunijärjestelmä tunnistaa taudinaiheuttajan, jos sillä on tieto kokonaisesta taudinaiheuttajasta. Jos elimistölle tarjotaan vain osaa tuosta, se ei kykene tunnistamaan riittävästi itse taudinaiheuttajaa. Asiaa voisi verrata tietokoneeseen. Tarjotaan vain osa ohjelmasta ja lisätään sähköä siinä toivossa, että kone omaksuisi jostain ihmeen syystä koko ohjelman. Voi olla niin, että ihmiset pysyvät terveenä helpomman elämän takia, eikä sen tarvitse johtua rokotteesta.

Kepulainen kansanedustaja Mikko Kärnä Lapista innostui rukkaamaan lakia, millä kiellettäisiin lapsilisät niiltä, jotka eivät noudata lastensa suhteen rokoteohjelma. Taitaa äijältä löytyä kaapista ruskea paita ja rähinäremmi, sillä lakialoite on kuin suoraan mistä tahansa totalitaarisesta valtiosta. Suomen ryhtiliikkeen kansanedustajat ovat esittäneet näitä viisauksia aikaisemminkin. Yhteen aikaan ehdotettiin, että viinaa juovat ja tupakoitsijat maksaisivat itse hoitonsa siitäkin huolimatta, että he rempseätä elämäntapaa noudattaen maksoivat jo tuplasti veroa siveyden sipuleihin verrattuna. Seuraavien vaalien aikaan kannattaa Kärnän nimi painaa mieleen, jos haluaa kunnon kansan kyykyttäjän eduskuntaan. Siitä ääniä äijälle, mutta on hyvä muistaa, että Pohjoismaiseen perinteeseen kuluu, ettei sosiaalitukien tule olla sidoksissa ihmisten elämäntapaan. Tai sitten Kärnä edustaa sitä muutosta, mikä on odotettavissa. Eliittiin kuuluvana hän haluaa määrätä, miten meidän tulee elää, sillä ihmisten todellisten tarpeiden huomioonottamista pidetään halveksittavana populismina. Hän ei ole aito lappilainen, vaan lannan miehiä, syntynyt Espoossa. Olen oppinut Lapista vaimoni kautta, ettei kukaan aito lappilainen esittäisi moista.

Hinkuyskärokotteet ovat aiheuttaneet myös pienten lasten kuolemia. Rokotteisiin liittyy aina riski. Monet rokotuksista kieltäytyneet tietävät tämän ja useimmat ovat kokeneet henkilökohtaisesti noita haittoja. Ihmiset ovat valistuneista ja tietoa on saatavissa. Tyypillistä on, ettei media kysy näiltä ihmisiltä syytä heidän valintaansa. On vain se suurempi totuus ylitse muiden, ja siitä media pitää kynsin ja hampain kiinni.

Jenkkilässä kiertää juttu lääkäreiden asenteesta rokotteita kohtaan. 95 % lääkäreistä myöntää rokotteisiin liittyvän haittoja, mutta hyödyt voittavat haitat. Kukaan ei tosin kerro, kuinka suuri tuo hyöty on, mutta näin on ongelmat kuitattu samalla tavalla kuin monet muutkin asiat terveydenhoidossa nykyisin. Tosiasiassa rokotusten todellisista hyödyistä ei ole selvää tieteellistä faktaa vaan kaikki perustuu olettamuksiin. Vanhemmat kollegat kertoivat aikoinaan, että syy massarokotuksiin tulee työelämästä. Yhteiskunnalla ei ole varaa siihen, että vanhemmat jäävät kotiin hoitamaan kuumeista lasta. Joten lasten sairauksia pyritään ehkäisemään talouden lainalaisuuden mukaisesti. Se on kuin arkipyhät, jotka siirrettiin viikonlopuksi, jolloin myös lapsetkin voivat sairastella. Asiasta puhuttiin tuolloin laajemmaltikin. Lapsen edulla siinä ei ole mitään tekemistä. Se että Kärnä ja Sumari on näin keskikesällä aktivoituneet asiassa, herättää ajatuksia. Kukahan on tämänkin toiminnan takana. Jopa THL:n asiantuntijakin vastustaa Kärnän lakiehdotusta, vaikka THL: johtaja on rokoteteollisuuden miehiä. Kärnän ja Sumarin tapaiset tekevät Suomesta todella ahdistavan paikan elää. He ajavat muiden kuin ihmisten agendoja saadakseen tilaa mediassa.

Rokottamattomuus on saanut kasvavaa suosiota maailmalla. Kuten tavallista, rokotteista kriittisesti puhuvat leimataan hulluiksi. Suomessahan rokotukset ovat pyhä asia, mutta muualla media kirjoittaa kriittisesti rokotteista. Flunssarokotteet ovat tehottomia, mutta meillä niitä pistetään kaikille lähes väkisin. HPV-rokotus on osoittautunut pettymykseksi ja on todettu, että riskit ylittävät hyödyt eli päinvastoin, mitä esitetään. Tässä on yksi esimerkki siitä, että 95 % lääkäreistä on väärässä. On rokotteita, missä haitat ylittävät selvästi hyödyt. Cochrane-yhteisö on tehnyt asiasta oman analyysin. Cochranen mukaan viranomaistaho ei ole huomioinut haittoja ja heidän tekemästä analyysistä media on vaiennut tyystin. Rokotus aiheuttaa hyvin vaikeita neurologisia oireita ja autoimmuunisairauksia, jotka saattavat kestää koko loppuelämän. Kolme hankalinta oireistoa ovat: Krooninen väsymysoire, Posturaalinen ortostaattinen takykardia syndrooma (POTS), Krooninen regionaalinen kipusyndrooma (CRPS). Kysynkin, ovatko konsulit tietoisia näistä haitoista.

Edellinen Seuraava