Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 26.01.2014

ALA-ARVOISEN TUTKIMUKSEN POHJALTA TEHTY HOITOSUOSITUS AIHEUTTANUT JOPA 800.000 KUOLEMAA EUROOPASSA

HOITOSUOSITUS, JOKA ON PERUSTUNUT ALA-ARVOISEEN TUTKIMUKSEEN, ON MAHDOLLISESTI AIHEUTTANUT 800.000 KUOLEMAA EUROOPASSA VIIMEISEN 5 VUODEN AIKANA

Tämä on asia, josta on vaiettu. Ainoastaan pääosin talouselämästä kirjoittava FORBES kiinnostui asiasta. Kysymys on beetasalpaajista, joita pääasiassa käytetään verenpainelääkkeinä ja rauhoittamaan levotonta sydäntä. Lääkkeitä on käytetty myös vapinaan jopa sellaisella teholla, jolla beetasalpaajat katsotaan ampujilla doping -aineeksi. Beetasalpaajat ovat olleet hyvin siedettyjä ja niihin on liittynyt eritäin harvoin vakavia sivuvaikutuksia.

Sydänlääkkeiden hoitosuosituksia tehtailevan ryhmän suosituksesta beetasalpaajia on alettu käyttämää rutiinisti lähes kaikilla leikkauspotilailla estämään leikkauksen aikaisia mahdollisia sydänhäiriöitä. Sydänleikkaukset eivät kuulunet tämän suosituksen piiriin. Yhteenveto tutkimuksista julkaistiin European Heart Journalissa 2009.

Kaiken piti olla kunnossa, kunnes brittiläiset lääkärit havaitsivat viime kesänä, että suositus oli hengenvaarallinen ja lisäsi kuolemia peräti 27 %. Näiden lääkäreiden havainto yritettiin mitätöidä ja sensuroida. Sittemmin on käynyt ilmi, että suosituskomiteaa vetänyt hollantilainen professori Don Polderman on tiukasti lääketeollisuuden miehiä. Kaikki suuret lääketehtaat ovat hänen takanaan. Tietysti komitea tekee päätökset olemassa olevan tiedon pohjalta, mutta tuo tutkimustieto oli pääasiassa Poldermanin masinoimaa. Poldeman on nyt saanut kenkää Hollannin Erasmus sairaalasta manipuloitujen tutkimustulosten takia, mutta se ei tuo noita kuolleita takaisin. Polderman on siten modernin ajan supertason massamurhaaja, jonka aikaansaannokset vastaavat megatonnin latausta asutuskeskukseen. European Heart Journal, joka alun perin julkaisi nuo väärennetyt tutkimustulokset, on ollut hiljaa, mutta julkaisi aihetta vaisunlaisesti käsittelevän erittäin lyhyen artikkelin.

Huolestuttavinta on se, että vaikka ongelma on havaittu, niin suosituksia ei ole muutettu. Luoja tietää, kuinka monelle leikkaukseen menevälle ihmiselle tyrkytetään edelleenkin beetasalpaajia suositusten mukaan. Olen itse kritisoinut aina näitä suosituksia, joiden taustalla on aina lääketeollisuus. Tämä beetasalpaaja-asia on ääriesimerkki siitä, mihin tuo hoitosuosituskäytäntö johtaa. Hyvin harvoin tutkitaan päätösten tuloksia kriittisesti, ryhmäajattelu kun on päivän sana lääketieteessä. Suomessa tämä on hyvin ajankohtaista koskien uusia ruokasuosituksia, jotka eivät perustu mihinkään todelliseen faktaan, ja joiden todellisia seurauksia ei kukaan tutki. Suomen kansan on vain uskottava kahden agronomin neuroottisia aivoituksia.


Blogin aihesanat:
agronomi, beetasalpaaja, Don Polderman, doping, Erasmus –sairaala, Eurooppa, European Heart Journal, FORBES, hengenvaarallinen, hoitosuositus, kuolema, leikkauspotilas, lääke, lääketehdas, lääketeollisuus, manipulointi, massamurhaaja, potkut, ruokasuositus, sensurointi, sivuvaikutus, suositus, sydän, sydänhäiriö, sydänlääke, tutkimus, tutkimustulos, vapina, verenpaine

Edellinen Seuraava