Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 07.11.2015

ÄLKÄÄ SUOSTUKO LÄÄKETEOLLISUUDEN KOEKANIINEIKSI

Apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty paistattelee mellevävä Hesarin sivuilla kun on saanut ajettua lääketeollisuuden asiaa luovuttamalla terveyskeskuspotilaat lääketeollisuuden kynsiin. Tästä lähtien Helsingin asukkaat ovat vapaata riistaa lääketeollisuuden lääkekokeiluissa.

Älkää missään tapauksessa suostuko koekaniineiksi. Se ei aja kuin lääketeollisuuden asiaa. Mistään todellisista lääke-tutkimuksista ei ole kysymys, siis lääkkeistä, jotka ratkaisisivat todellisia ongelmia, vaan kyse on entisten lääkkeiden uutuusversioita, joiden ei edes tarvitse olla parempia kuin entiset. Mutta monta kertaa kalliimpia ne ovat. Uusia tarvitaan, kun vanhojen patentit ovat umpeutuneet, ja näin taas uusi monopoli jatkuu.

Terveyskeskuspotilaat ovat yleensä yhteiskunnan heikompia ja vähävaraisia, joita on helppo painostaa mukaan näihin markkinatouhuihin. Tässä rikotaan karkealla tavalla potilaslakia, jos ei, niin ainakin lain henkeä vastaan. Näihin tutkimuksiin liittyy myös huomattava määrä vapaata rahaa, joka jaetaan pilleritouhuun osallistuvien lääkäreiden kesken. Palkkioihin kuuluu myös matkat vaikkapa bisnesluokassa Havaijille "kokoukseen", jossa rantalöhöilyn ohella esitetään neljän viiden potilaan aineisto. Lääketehdas sitten itse valitsee aineiston, niin että mukaan tulee vain sopivat potilaat. Tämä on sitä "tiedettä".

Joku ulkopuolinen taho voisi tutkia, mitä kaikkea tämän päätöksen takana on, ja mitä Laura Räty saa koko rumbasta. Hesarin uutisessa oli toinen merkittävä tieto. Rädyn mukaan rokotekokeita on tehty neuvoloissa. Voisiko hän kertoa, milloin ja miksi, ja tiesivätkö vanhemmat, että vauva oli koekaniini?


Blogin aihesanat:
koekaniini, Laura Räty, lääke, lääkekokeilu, lääketeollisuus, neuvola, rokote

Edellinen Seuraava