Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 26.03.2013

ANTI-AGING JA PELLINKIMENETELMÄ

Koko historiansa ajan ihminen on etsinyt ikuisen nuoruuden lähdettä - ja jopa kuolemattomuutta. Erikoisimman menetelmän kehitti Erzsébet Báthory, 1500-1600 -lukujen taitteessa elänyt unkarilainen kreivitär, joka uskoi ikuiseen nuoruuteen nuorten neitsyiden veren avulla. Bártoryn kerrotaan murhanneen yli 600 nuorta naista. Tytöt sidottiin kreivittären kylpyammeen yläpuolelle, jonka jälkeen heidän kaulavaltimonsa avattiin veitsellä viiltäen. Kreivitär nautti lämpimän veren virratessa hänen päälleen. Asia paljastui, mutta lain mukaan aatelista ei voitu teloittaa. Sen sijaan kreivitär suljettiin linnan yhteen huoneeseen, jonka seinä muurattiin umpeen. Kreivittären avustajat sen sijaan teloitettiin.

Nuorten neitsyiden ihmeitä tekevään voimaan tunnutaan uskovan edelleen. Monet ikäiseni miehet naivat itseään 30 tai jopa 40 vuotta nuorempia naisia ikään kuin nuoruus palaisi heille jollakin maagisella tavalla. Hugh Hefner, tuo Playboy-imperiumin luoja, näyttää sähläävän edelleenkin nuorten mimmien kanssa, vaikka on pian 90-vuotias. Hiljattain lehdessä julkaistun kuvan perusteella ukko pelehtii edelleen mimmilauman keskellä, naamalla tosin ilme, ettei enää muista, miksi ja mitä tarkoitusta varten.

Neitsyet eivät pelastaneet kreivitärtä eikä Hefnerkään enää juokse tyttöjen perässä, vaan liikkuu rullatuolilla. Neitsyiden taika ei siis päde.

Neitsytmyytin rinnalle tiede on alkanut lisääntyvästi kiinnostua ikääntymisestä ja alkanut kehittää menetelmiä, kuinka estää ja hidastaa vanhenemista. Aiheen ympärille on kehittynyt alati kasvava lääkäriyhteisö, The American Academy of Anti-Aging Medicine. Väestö ikääntyy, ja seniorikansalaisilla on yleensä paljon rahaa, jolla voi suoda itselle kaikkea mukavaa. Liityin itsekin aikoinani tuohon yhdistykseen pelkästä mielenkiinnosta. Yhdistyksen mainoslehtisessä kehutaan alaa ja sitä, miten nämä anti-aging -lääkärit tienaavat keskimäärin 25 % enemmän kuin tavalliset lääkärit. Tämä kertoo osaltaan alan todellisesta etiikasta ja tarkoitusperistä.

Tähän mennessä mitään maailman mullistavaa ei ole kyetty esittämään, paitsi että hoidot ovat hyvin kalliita. Olen miettinyt hoitojen todellisia vaikutusmekanismeja ja todennut, että olennaisimmat ja tehokkaimmin vaikuttavat hoidot ovat toteutettavissa hyvin yksinkertaisilla ja halvoilla tavoilla pelkästään elintapoja muuttamalla. Esimerkiksi alkoholi ja tupakka ovat hyvin haitallisia aineita ja kiihdyttävät ikääntymisprosesseja.

Anti-aging käyttää hoitona bioidenttisiä hormoneita, joista tavallisin on kasvuhormoni. Se on hyvin kallis aine, eikä kukaan tunne kasvuhormonin pitkäaikaiskäytön haittoja. Käytännössä hormonilisiä ei juuri tarvita, sillä Pellinkidieetti® ja -treeni® yhdessä stimuloivat näiden ikääntymistä estävien anabolisten hormonin tuottoa elimistössä.

Toinen hyvin keskeinen hormoni on insuliini. Insuliini nopeuttaa ikääntymisilmiöitä ja lisää solujen jakautumista, mikä altistaa syövälle. Eli, jos haluaa pysyä nuorekkaana, niin elimistön insuliinitaso tulisi pitää mahdollisimman matalalla. Ainoa tapa laskea insuliinitasoja on vähentää hiilihydraatteja eli noudattaa Pellinkidieettiä.

On tiedetty kauan, että hengitysfunktio korreloi elämän pituutta. Mitä huonompi keuhkojen toiminta, sitä lyhyempi elämä. Asiasta ei ole juuri puhuttu yleisesti kolesterolihysterian täyttäessä mielet ja myös siksi, ettei ole kehitetty mitään patentoivaa pilleriä eikä muutakaan menetelmää, jolla hengitystä voisi parantaa. Todellisuudessa hengityksen toimintaa voi parantaa hyvinkin oleellisella tavalla Pellinkitreenin avulla.

Ennen kuin aloin miettiä ja soveltaa näitä periaatteita yli 10 vuotta sitten ensiksi itseeni ja sitten vaimooni sekä potilaisiin, minulla oli ongelmia keuhkojeni kanssa. Vamman jälkeen sairaustuin kolme kertaa vakavaan keuhkokuumeeseen. Nyt olen ollut terve ja mitaten keuhkojeni ikä vastaa 30-35 vuoden ikää. Vaimoni keuhkot ovat alle 30-vuotiaan. Meidän molempien verenpaineet ovat tasoa 120/70 ja veriarvot loistavat. Teemme paljon töitä ilman väsymystä ja yöt nukumme hyvin.

Pellinkitreenin ja -dieetin lisäksi on olennaisen tärkeää kiinnittää huomiota stressiin, sillä stressihormonit vanhentavat. Stressinhoitomenetelmiä on mitä moninaisimpia, on vain löydettävä se itselle sopivin. Meidän stressinhoitomme on yksinkertaista: lepäämme ja nukumme riittävästi, kävelemme säännöllisesti, joogaamme - ja tärkein on keskinäinen dialogi. Pystymme puhumaan kaikesta avoimesti ja pyrimme siihen, että kumpikin saa olla juuri sitä mitä on.

Oheisena tämän hetken valokuvat meistä molemmista. Maarit täytti viime vuonna 60 vuotta ja itse täytän kohta 67 vuotta. Tukkani on pysynyt päässäni ja on saman värinen kuin nuorena. Sen sijaan edesmenneet isäni ja veljeni harmaantuivat melko varhain.

AntiAging MaaritAntiAging Antti

Pellinkimenetelmän paras puoli on, että se todellakin toimii, eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa. Jos päättää lähteä tälle tielle, niin kannattaa ottaa ensiksi kasvokuva itsestä, sitten toinen 3 kuukauden kuluttua ja kolmas kuva vuoden kuluttua. Positiiviset muutokset näkyvät varmasti.

Naurettavin uutinen esitettiin hiljattain YLE:n uutisissa. Uutisten väite perustui ajatukseen, että karppaus olisi menossa pois muodista, kun karppileivän menekki on laskenut. Totuus on siinä, että koko karppileipä on leipomoiden yritys hyötyä karppibuumista, eikä se mittaa mitään muuta kuin THL:n ihmisten toiveajattelua. Koko karppileipä oli syntyessäänkin täysin tarpeeton - ja pahan makuinen.

Kun hehkutetaan täysjyväleipää, on jätetty tyystin leivän haitalliset vaikutukset mainitsematta. Runsaan sokerisisällön lisäksi leivässä on gluteiinia, joka on erittäin haitallinen aine ja yhteydessä yli 200 krooniseen sairauteen skitsofreniasta syöpään. Virallinen valehtelu ulottuu myös tälle alueelle, sillä kun puhutaan gluteiinittomista leivistä, niin ne eivät ole sitä, vaan sisältävät viranomaisten salliman määrän gluteiinia. Tuota sallittua rajaa ei ole koskaan tarkasteltu kriittisesti tieteellisesti, vaan se on sitä mutua, jolla luodaan illuusio, että asiat olisivat hallinnassa.

Edellinen Seuraava