Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 06.12.2010

ANTTI ARON ELÄKELÄISMIETTEITÄ

Antti Aro kuuluu samaan kiinteään piiriin, josta mm. MOT –ohjelma hiljattain kertoi. Hän on tosin siirtynyt niiden syytinkiläisten joukkoon, jotka käyttävät titteliä emeritusprofessori.

Kun THL:n pääjohtaja Pekka Puska käy maailmalla pokkaamassa teollisuuden hänelle myöntämiä palkintoja (yhteensä 120.000 €),

www.industrie-club.de

www.rankprize.org

niin täytyyhän jonkun puolustaa kotipesää. Pieneen ovat joukot huvenneet, kun täytyy reserviläiset kutsua palvelukseen.

Antti Aro on kirjoittanut artikkelin vähähiilihydraattisesta ruoka-valiosta Suomen Lääkäriseuran lehteen Duodecimiin.

www.terveyskirjasto.fi

Harvoin voi lukea niin tendenssimäistä ja kapea-alaista juttua. On ihme, että Duodecim julkaisee moista roskaa. Tai sitten se on tarkoituskin, onhan toimituksessa sellaisia nimiä kuin Pertti Mustajoki ja Jussi Huttunen, saman kaartin miehiä. On hyvä pelotella nuoret lääkärit takaisin ruotuun. Statinoikaa, statinoikaa, kollegat!

Yhdessä asiassa olen samaa mieltä Aron kanssa. Jos nimittäin korvaa hiilihydraatit proteiineilla, niin hyvin ei käy. Sen todistaa ruotsalainen tutkimus.

onlinelibrary.wiley.com

Mutta siihen loppuukin yhteisymmärrys. Vhh ei ole proteiinidieetti, vaan rasvadieetti. Dieetin ideana on muttaa elimistö polttamaan pääasiassa rasvaa sokerin sijaan Proteiinidieetissä proteiini muutetaan sokeriksi, ja sama meno jatkuu. Ihme, ettei Mustajoki ole lukenut tätä tukimusta, kun suosittelee Nutrilettia kaikille. Eläinrasva ei ole vaarallista, kuten todetaan itse Harvardissa. Mutta ehkä täällä Suomessa ollaan viisaampia!

www.hsph.harvard.edu

www.ajcn.org

Surullisempi juttu, Antti Aro, julkaistiin Aamulehdessä otsikolla "Älä napsi vitamiineja turhaan".

www.aamulehti.fi

Virallisen puolen informaatio perustuu pelkoon, eikä tietoon, aivan kuten kunnon totalitarismissa on tapana. USA:n myrkkytilaston mukaan lisäraviteisiin ei ole kuollut ketään.

www.aapcc.org (pdf tiedosto)

Sen sijaan arvioidaan että USA:ssa kuolee yksinomaan lääkkeiden sivuvaikutuksiin 120 000 ihmistä vuosittain mikä tekee Suomen olosuhteissa 2000 henkeä vuosittain mutta mikä lehti kirjoittaa moisesta?

Vitamiiniasioissa Aron tendessimäisyys korostuu, ellei suorastaan lähesty pahuutta. Vitamiineista on julkaistu tieteellisiä artikkeleita enemmän kuin kolesterolista konsanaan. Tämä maailma ei ole todellisuutta Aron kaltaisille. Kun puhutaan sydäntaudeista, niin muutama esimerkki:

C-vitamiini ehkäisee tehokkaasti sydäntautia, kertoo maineikas BMJ

www.bmj.com

D-vitamiini The Heart –lehden mukaan estää verisuonten kalkkeutumista.

www.theheart.org

Ravintoasioissa ollaan maailmalla siirrytty aivan uudelle tasolle. Ongelmia ratkaistaan geenitasolla. Sana epigenetiikka on suomalaisille margariinimiehille tuiki tuntematon asia. Voisikin sanoa savolaisittain, että juna män jo.

mcb.berkeley.edu

Edellinen Seuraava