Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 13.09.2010

ARKIPÄIVÄN PELKURUUTTA

Se oli kuin pahasta sadusta. Kansa peloteltiin hysterian partaalle, jotta jotkut voisivat olla sankareita ja pelastaa kansan. Se olisi upea sulka hattuun ennen eläkkeelle siirtymistä. Ylitse kaiken harmaista byrokraateista sukeutui voimakaksikko Batman ja Robin.

www.mediuutiset.fi

Sankarit esiintyivät kuin paha ja hyvä poliisi. Toinen pieksee ja toinen on ymmärtävinään. Paha kovisteli ihmisiä, etenkin niitä, jotka epäilivät koko touhua. Jotta voisi itse olla hyvä, on tehtävä jostakin toisesta paha. Muuten valkoinen ei erotu tarpeeksi byrokratian harmaasta massasta.

www.uusisuomi.fi

Mutta sitten asiat eivät sujuneetkaan toivotulla tavalla. Esiin manattu mörkö osoittautuikin hiireksi, ellei peräti pieneksi tuulen henkäykseksi. Pelastettavien mielenkiinto alkoi hiipua. Kukaan ei ollut enää kiinnostunut tuosta ihmeitä tekevästä öylätistä.

Mutta vielä pahempaa oli tulossa. Lääke osoittautuikin tehottomaksi ja vaaralliseksi. Nyt alkoi poru ja parkuna. Batman syytteli muita, ja Robin katosi jonnekin. Niin minnehän? Nyt oli naisten vuoro astua esiin ja selitellä asioita.

Sitten Batman sai kerättyä voimansa ja selitti viattomuuttaan pelokkaalle kansalle. En minä ostanut lääkettä, sen tekivät muut.

www.iltasanomat.fi

Ote uutisesta, joka julkaistiin HS:ssa 12.09.2010

"Sikainfluenssan ehkäisemiseksi annetun Pandemrix-rokotteen (H1N1) vaikutuksista ihmisiin oli hyvin vähän tietoa siinä vaiheessa, kun rokote päätettiin ottaa käyttöön Suomessa. Tiedot ilmenevät Euroopan lääkeviraston EMA:n raportista. EMA:n yhteenveto sikainfluenssarokotteen vähäisistä tiedoista ei ollut suomalaisviranomaisten käytössä, kun Pandemrix-rokotteen tilaamisesta päätettiin, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki. Rokotteen valmisteyhteenvedon mukaan on hyvin vähän tietoa, miten rokote vaikuttaa puolesta vuodesta yhdeksänvuotisiin lapsiin tai yli 80-vuotiaisiin aikuisiin. Lisäksi tiedot vaikutuksista 10–17-vuotisille lapsille ja 60–79-vuotisille aikuisille ovat rajalliset, raportti paljastaa. Alle puolen vuoden ikäisille lapsille rokotetta ei annettu. Raportin mukaan myöskään tietoja rokotteen vaikutuksista tämänikäisille ei ole."

Mikäli ymmärrän, THL on ollut täysin pihalla suositellessaan rokotetta Sosiaali- ja Terveysministeriölle. Voi kysyä mihin tarvitsemme Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitosta? (mikä kammottava nimi) Eikö Puskan voisi pistää eläkkeelle, kun hän täyttää 65 tulevana jouluna? Mutta älkää ihmeessä ottako tilalle ketään kepulaista kuten Kelaan, vaan joku, jolla on kokemusta kliinisestä lääkärintyöstä vailla poliittisia ansioita. Edellinen oli teoreetikko ja demari, eikä ollut sen kummempi.

Edellinen Seuraava