Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 09.11.2011

BERLIN

Herbst in Berlin, syksy Berliinissä

Ehkä pieni episodi kertoo kahden kulttuurin eroista: Olemme Berliinissä, ja koirakin on mukana. Illalla ykkösluokan italialaisessa ravintolassa koirakin toivotettiin tervetulleeksi. Se ei ole mitään poikkeuksellista, sillä koiran saa ottaa mukaan ravintolaan monessa maassa, kuten Saksassa ja Ranskassa. Kaikki, mikä on inhimillistä, on hyväksyttävää. Täällä ei tarvitse todistella, ettei ole homoja vastaan eikä myöskään rasisti. Kaikki käy, jokainen taaplaa tyylillään.

Ennen lähtöä yritin pistäytyä R-kioskilla koiran kanssa ostamassa iltapäivälehdet. Jo ovelta käskettiin painua hiiteen, koiraa kun ei saanut viedä paikkaan, missä myydään ”elintarvikkeita”, vaikka sitä tarjolla olevaa moskaa ei voi edes ruuaksi sanoa.

Saksassa on miellyttävää viettää päivää sanomalehtiä lukien. Maassa on maailman paras lehdistö. Jutut ovat asiallisia ja erittäin hyvin ja perusteellisesti tehty. Kun Suomessa syytellään kreikkalaisia ja persut haluavat, että Suomi pistää päänsä lepikkoon Euroopan sijasta, niin Welt am Sonntag menee asian ytimeen 6. marraskuuta:

Europa hat keine Wahl mehr. Es muss sich seine eigenen Lebebenslügen vornemen, deswegen geht es zurzeit so ungemütlich zu.

Euroopalla ei ole enää valinnan mahdollisuuksia, vaan on kohdattava omat elämänvalheet, vaikka se tällä hetkellä olisi kuinka epämukavaa.

Die Welt otsikoi: Europas heilsamer Shock, Euroopan tervehdyttävä shokki ja jatkaa, että tämä on haaste ja mahdollisuus. Näin Saksassa, joka nousi tyhjästä sodan jälkeen. Suomessa sen sijaan pidetään pää pytyssä ja itketään menetettyjen saavutettujen etujen perään. Ikään kuin mannaa sataisi taivaalta, vaikka itse ei tekisi mitään. Itse uskon uusiin mahdollisuuksiin. On vain ensiksi lopetettava sosiaalietuisuuksien jakaminen lainarahalla.

Nyt on hyvä olla suomalainen Saksassa, kiitos nuoren Teemu Pukin, joka kahdella maalilla sai paljon enemmän aikaan Suomen puolesta kuin sata diplomaattia vuosiin. Suomesta tuli hetkessä hyvä maa saksalaisten silmissä Nokian Bochumin ja SDP:n vakuusvaatimusten jälkeen. Saksalaiset kirjoittavat hyväntahtoisesti, Pukki, der Mann mit dem putzigen Namen, mies, jolla on kiva nimi.

www.sportschau.de

Ei ole kuppilaa, jossa ei tunnettaisi tätä nuorta sankaria. Joten, vetäkää lippu salkoon ja järjestäkää pojalle mitali.

On tullut luettua myös, mitä täällä ajatellaan lääketieteestä. Saksassa tehdään vielä kunnon tutkimustakin ilman hyötymistarkoitusta. Täällä on tutkittu, mitä yleiset rokotusohjelmat vaikuttavat ihmisten yleiseen terveydentilaan. Tulos oli hurja. Tutkimuksessa verrattiin rokottamattomien lasten ja nuorten terveydentilaa rokotettuihin. Rokotetut lapset ovat 3–5 kertaa sairaampia kuin rokottamattomat!

www.vaccineinjury.info

Vastaavaa tutkimusta ei ole tehty missään muualla. Miksiköhän? Tutkimus jatkuu, joten on mielenkiintoista seurata, mitä kaikkea nouseekaan pinnalle.

Der Tagespiegel -lehdessä oli juttu infarktikuolleisuudesta, joka on vähentynyt Saksassa sitten vuodesta 1980 ( 92.801 henkilöä) vuoteen 2006 (56.226). Muutokseen on tarjottu erilaisia selityksiä, mutta mielenkiintoisinta ovat suuret erot maan eri osien välillä. Entisen Itä-Saksan alueella kuolleisuus on kaksinkertainen Hampuriin verrattuna. Hampurin alue on Euroopan rikkain. Mutta sosiaalisia asioitahan ei tässä pillereiden ja pallolaajennuksen maailmassa huomioida lainkaan, joten yritetään selitellä erot suomalaisen terveyslogiikan mukaan. Nythän on niin, että DDR:n pääasiallinen ruokarasva on ollut margariini ja on edelleen siihen tottuneiden parissa, kun taas Hampurissa on syöty aina voita. Voimme siis päätellä, että margariinin syönti lisää infarktikuolleisuutta kaksinkertaisesti. MOT.

Edellinen Seuraava