Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 03.06.2009

DIABETEKSEN HOITO-OHJEET – AINA VOI VALITTAA

Olen saanut runsaasti postia. Ihmiset ovat oikeutetusti ilmaisseet turhautuneisuutensa diabeteksen virallisen hoitosuositusten ja arkipäivän todellisuuden välisestä ristiriidasta. Monet ovat päässeet kaikista lääkkeistä pelkästään noudattamalla VHH –ruokavaliota, mutta toimiessaan suositusten mukaan he joutuvat entistä syvemmälle lääkkeiden ja insuliinipistosten loppumattomaan kierteeseen.

Olen kirjoittanut kirjoja siinä mielessä, että vapaa ihminen voi valita ja tehdä päätöksenä itsenäisesti oman kokemuksensa mukaan. Ei pidä odottaa, että virallinen taho hoitaa ja olisi kiinnostunut ihmisten todellisista vaivoista ja hyvinvoinnista. On turha vakuuttaa itsepäistä lääkäriä muuttamaan käsitystään, vaikka potilaan tila olisi oleellisesti tullut paremmaksi. On parempi hakeutua sellaisen luo, joka osaa ammattinsa. Itse hyppäsin aikoinani hulluuden kierteestä. Perinteinen lääkärin työ on tuhottu. Mitään muuta ei ajatella kuin lääkkeitä ja leikkauksia. Tiedän asian perusteellisesti, olenhan ollut osa tuota järjestelmää. Kun puhutaan diabeteksesta, niin hoitosuositukset ovat väärät ja itseään asiantuntijoina pitävät eivät tiedä mistä puhuvat. Toivon, että he kaikki sairastuisivat itse diabetekseen, niin ainakin sitten ehkä käsittäisivät, mistä on kysymys.

Minua on pyydetty ottamana yhteyttä presidenttiin ja muihinkin johtajiin. Tosiasiassa en usko politiikkoihin. Heidän kanssaan käymieni keskustelujen pohjalta tiedän, että he vaihtavat välittömästi puheenaihetta, kun siirrytään alueelle, jossa joutuisi ajattelemaan. Poliitikko painaa sitä nappia mitä taustakuiskaaja käskee. Joten ne yhteydenotot ovat täydellistä ajan haaskausta.

Niille jotka haluavat taistella, ehdotan valittamisen tietä. Entinen oikeusturvakeskus on muuttanut nimeään. Alla on uusi valitusosoite:

www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/terveydenhuolto

Valituksesta tulisi käydä ilmi, mitä potilaalle suositeltiin ja mihin suositus johti. Sitten voi kertoa, mitä teki itse ja mihin se johti. Sitten voi kysyä, kuka on vastuussa, ettei VHH -dieetistä anneta mitään informaatiota ja ovatko lääkärit syyllistyneet virheeseen tässä asiassa, kuka on vastuussa maassa harjoitetusta ”virallisesta” linjasta, ja jos se on diabetesliitto, niin millä valtuuksilla? Sillä eikö asia kuuluisi lääkintäviranomaisille, eikä lääketehtaiden markkinointijärjestölle?

Ruotsissa on hyväksytty VHH –dieetti osaksi normaalia diabeteksen hoitoa, mutta miksi ei Suomessa?

Sylttytehdas kävi Ruotsissa lääkäri Annika Dahlqvistin kimppuun, kun hän neuvoi diabetespotilaita VHH:sta netissä. Socialstyrelesen tutki asian, ja totesi Annikan olevan oikeassa.

Oheisena ote Annikan sivulta. Siellä hän kertoo asiaan liittyvistä tapahtumista. Viimeinen osoite on Socialstyrelsenin lausunto asiasta. Jos valitatte, niin tulostakaa lausunto paperille ja liittäkää se valituksen yhteyteen.

blogg.passagen.se

pagina.se/filer/SocvsDahlqvist.pdf (pdf)

Tämä on ainoa tapa nostaa asia virallisesti pöydälle tässä maassa. Jos byrokraatit suojelevat omiaan, on seuraava aste EU, sillä on kyettävä perusteleman, miksi kahdessa maassa EU:n sisällä harjoitetaan täysin vastakkaista hoitokäytäntöä saman sairauden suhteen.

Tekisin tämän puolestanne, mutta kun en asianosainen. Yksikin valitus riittää. Jos niitä tulee sata, niin parempi. Jos niitä tulee tuhat, eiköhän savu ala jo nousta. Voi alkaa itku ja hammasten kiristys ja aika takinkääntämiselle. Kaikki valitukset on nimittäin tutkittava.


Blogin aihesanat:
Annika Dahlqvist, diabetes, Diabetesliitto, hoito, insuliini, leikkaus, lääke, presidentti, ruokavalio, Socialstyrelsen, valitus, Valvira, vastuu, VHH

Edellinen Seuraava