Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 01.08.2008

DIABETEKSESTA

Luvut ovat ihmeellisiä. Joskus totuutta on vaikea löytää sillä jokainen puhuu omansa puolesta. Tiedetään, että diabetes on lisääntymässä huimaa vauhtia. Miksi? Valitettavasti asioista vastaavilla ei tunnu olevan asiasta mitään käsitystä. Keväällä Kansaterveyslaitoksen pääjohtaja kertoi julkisuudessa, että suomalaiset syövät entistä terveellisemmin mutta lihovat. Väittämä on epäloogisuudessaan suorastaan nerokas. Me professorit olemme oikeassa ja kansa on väärässä. Ja niin meillä kaikilla oli taas syyllinen olo, niin kuin hampaat olisivat jääneet pesemättä.

Tuo pääjohtajan mainostama ruoka on todellisuudessa runsashiilihydraattista ja margariinilla höystettyä pöperöä, mikä ollut sitä kaiken parantavaa suositeltua terveysruokaa kohta 50 vuotta. Siitä huolimatta kansa syö statiineja lisääntyvässä määrin ja diabetes etenee epidemian lailla. On arvioitu että diabetes on lisääntynyt viimeisen 50 vuoden aikana kokonaista 700 %! Niin tehokas on tämä terveellinen ruokavalio. Pääjohtajan ajatusta voisi jatkaa: kansa syö entistä terveellisemmin mutta diabetes lisääntyy.

Tietysti syytä nykytilanteeseen haetaan kaikkialta muualta kuin virallisista suosituksista. Itse toisinajattelijana syytän nykytilanteesta virallisia suosituksia jotka ovat todella pielessä. Sillä hiilihydraatti-margariinimössöllä saa vuorenvarmasti diabeteksen. Se vie vain aikaa 10-20 vuotta. Katsokaa ympärillenne. Totuus seisoo edessänne kassajonossa kärry täynnä kevyttuotteita. Mutta nyt ruokiin on lisätty vielä paljon sellaista, joka sairastuttaa lapsetkin. Lapsilla on alkanut esiintyä II-tyypin diabetesta. Ilmiö jollaista ennen oli täysin mahdotonta edes ajatella. Ja tietysti lapsetkin syövät virallisen ajattelun mukaan entistä terveellisemmin. Eihän suosituksissa ole mitään vikaa. Syy on geeneissä, napostelussa ja yleisessä velttoudessa, mutta ei ruokavaliossa. Professoritason ajattelu on niin häikäisevän kirkasta että se suorastaan sokaisee ja estää näkemästä mitään. Jos ei muuta niin puhutaan siten käsittämätöntä munkkilatinaa.

Mutta ovat muutkin alkaneet ihmetellä nykymeininkiä.

www.ksml.fi/mielipide/artikkelit/diabeteksen-hoidossa-epäonnistuttu(144706).ece

Noista luvuista vielä. Sanotaan, että Suomessa olisi tällä hetkellä 500 000 II- tyypin diabeetikkoa.

www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00826

www.laakarilehti.fi/files/potilaansivu/SLL72008-708.pdf

Jos tuo luku pitää paikkaansa niin Suomi on räjäyttänyt jättipotin diabetesmarkkinoilla. Puoli miljoonaa on 10 % väestöstä! Vastaavat luvut koko EU:n alueelta on 19 miljoonaa diabeetikkoa mikä on 4% koko väestöstä. Yhdysvalloissa vuorostaan on 20 miljoonaa diabeetikkoa mikä on vastaavasti 7 % väestöstä. Joten eläköön Suomen Kansaterveyslaitos, Diabetesliitto ja vastaavat.

Todellisuus on todella karmaiseva. Eikö valtionvarainministeriö voisi antaa kenkää moiselle porukalle sillä yhteiskunnan pussi ei kestä tuollaista neroutta. Nyt tarvitaan apua järjestelmän ulkopuolelta. Muutos ei synny lääketieteen piirissä sillä niin syvälle lääketieteen vastaavat ovat uponneet medikalisaation suohon. Siellä jokainen rapsuttaa kaverinsa selkää.

www.nutraingredients.com/Research/Vitamin-C-rich-diet-may-slash-diabetes-risk

Elokuun ensimmäisenä päivänä kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla on kaupoissa

www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

On se erikoista että ortopedin täytyy kirjoittaa moisesta vaikka professorin mukaan meikäläisen tulisi pitäytyä potilaiden kipsaamisessa. Mikäs siinä, mutta kipsaaminen on vanhanaikaista. Sitähän menneisyydessä elävät professorit eivät tiedä.

www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=222

Kuka sitten on oikeassa voi jokainen kohdallaan todeta. Nyt ei kannata uskoa professoreita eikä minuakaan. Uskokaa sokerimittariinne. Jokainen voi mitata itse verensokerinsa ja todeta toimiiko diabetesliiton dieettiohjelma vai se josta kerron kirjassani.


Blogin aihesanat:
Diabeteksen hoito ruokavaliolla, diabetes, Diabetesliitto, geeni, hiilihydraatti, II-tyypin diabetes, KELA, kevyttuote, lapset, margariini, medikalisaatio, sokeri, statiini, valitovarainministeriö, verensokeri

Edellinen Seuraava