Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 01.06.2012

DIABETES ON MILJARDIBISNES

Diabetesta on hoidettu tehokkaasti pelkällä ruokavaliolla 1700-luvun lopusta lähtien, kunnes suuri raha astui kuvaan. 1984 ADA – American Diabetes Association päätti yhtyä Yhdysvaltojen senaatin poliitikkojen päätökseen, että terveellinen ruokavalio koostuu runsaista hiilihydraateista ja kasvirasvoista. Siitä lähtien diabeteksen järkevä hoito on ollut mahdotonta, sillä ilman massiivista lääkitystä potilaiden verensokerin lasku olisi vain haavetta. Mutta lääkkeet ovat vain pelkkää oireiden hoitoa, eikä estä taudin myöhäiskomplikaatioita. Miksi estäisi, sillä lääkkeet eivät vaikuta itse syyhyn. Runsaat hiilihydraatit syövät elimistöä, vaikka verensokeri olisikin silmänlumeeksi laskussa. Metabolinen myrsky myllertää elimistössä, jonka tuhovaikutuksia vielä vieraat kemikaalit lisäävät. ADA:n päätös suisti ihmiset syvenevään sairauskierteeseen.

www.ajcn.org

ADA:n valinnan takana oli tietysti suuri raha, jonka virrat ohjautuivat opportunististen tutkijoiden suuntaan. Suomessakin professori Matti Uusitupa julisti ”tieteen” ilosanomaa sanoen, että nyt ei diabeetikkojen enää tarvitse noudattaa hankalaa dieettiä, vaan voi syödä voi syödä vapaasti mitä vain, kunhan ottaa lääkkeensä. Eli samanlaista logiikkaa, että voi syödä sitä mille on allerginen, kunhan ottaa kortisonit päälle.

Koko virallisen tahon konsepti terveydestä lepää täysin virheellisten olettamusten varassa. Esimerkiksi ihmisiä syyllistetään ylipainosta tajuamatta, että paino on vain yksi oire monista. Paino on myös yksilöllinen ominaisuus vailla mitään terveysriskejä. Suomessa asioista päättävien professoreiden käsitys aineenvaihdunnasta on hyvin alkeellisella tasolla tai sitten he ovat sitoutuneet ajamaan vain rahoittajiensa etuja ihmisten sijaan.

www.gmanetwork.com

Noin kuriositeettina uutinen maailmalta, kuinka nainen laihdutti itsensä ideaalimittoihin syömällä pelkkää voita. Eli, miten on professorit, eikö rasva lihotakaan ?

video.au.msn.com

Lama-ajan maailmassa diabetesbisnes kukoistaa. Tällä hetkellä Januvia on lääke, joka on tehokkaan markkinoinnin ansiosta vallannut lääkäreiden aivot ja mielikuvituksen. Merck on tehnyt tammi–maaliskuun 2012 välisenä aikana voittoa 11.7 miljardia US dollaria paljolti juuri Januvian ansiosta.

www.merck.com

Lantus-insuliinin tuottaja Sanofi kasvatti kassaansa 13 %:lla (3,3 miljardia US dollaria) samana aikana.

sanofi.mediaroom.com

Novartiksella menee sitten huonommin. Bisnes on tippunut 18 %, mutta voittoa kertyi silti 2.33 miljardia, mikä ei ole huono juttu –kolmessa kuukaudessa.

www.novartis.com

Pohjoismaisen insuliinijätti Nova Nordiskin voitot lisääntyivät 18 % (882 miljoonaa US dollaria).

press.novonordisk-us.com

Joten Nokia voisi siirtyä tähän bisnekseen ja kehittää jonkinlaisen diabeteslääkeannostelijan kännykkään. Samalla potilas voisi kuunnella professoreiden viisauksia lääkkeiden siunauksellisuudesta.

Lääketeollisuuden manipulaatio saa yhä härskimpiä piirteitä. Enää ei lääkäreiden aivopesu riitä, vaan kohteena on kuluttajat. Viestintätoimistojen avulla mediassa luodaan mielikuvaa, että lääkkeet ovat ainoa ratkaisu. Välineinä käytetään kansan ihailemia julkkuja. Samalla julkisuuden kautta painostetaan viranomaisia suostumaan laajentamaan korvattavien lääkkeiden määrää.

www.iltalehti.fi

Tämä ihmelääke Victoza (Novo Nordisk) on potentiaalisesti vaarallinen. Yhdysvalloissa potilasjärjestöt ovat vaatineet viranomaisia kieltämään kyseisen lääkkeen. Omakohtaisesti olen tavannut nuorehkon miespotilaan, joka sai sydänpysähdyksen aloitettuaan Victozan. Onneksi paikalla oli elvytystaitoisia henkilöitä, ja mies selvisi. Olen myös kuullut toisesta tapauksesta joka ei selvinnyt.

iabetes.webmd.com

Olen todella pettynyt nykylääkäreiden ammattitaitoon. On käsittämätöntä näin internetin aikana, jolloin koko maailman tieto on saatavissa ilman, että tarvitsee nostaa takapuoltaan penkistä. Lääkäreiden ryhmäajattelun typeryyden näkee potilaille määrätyistä lääkkeistä. Oma ajattelu on kadoksissa ja reseptejä kirjoitellaan trendien mukaan. Neuvon, että diabeteksen perushoito on ruokavalio. Ainoa turvallinen lääke on metformiini, mutta valitettavasti se on halpa, eikä sillä tienaa kukaan.

On arvioitu, että joka toinen maailman väestön aikuisista on vaarassa sairastua diabetekseen. Nopeinten diabetes lisääntyy nousevan talouden maissa kuten Intia, Kiina, Malesia ja Filippiinit, joille on tyypillistä se, että länsimainen teollinen ruoka on korvannut perinteisen.

Ei ihme, että sain Suomen Lääkäriliiton ja Suomen Diabetesliiton kimppuuni julkaistuani kirjani Diabeteksen Hoito Ruokavaliolla.

www.rasalas.fi/kirja.php?id=53

Systeemin on raivattava kaikki esteet kasvavan bisneksen tieltä ja on vaara, että professoreiden ja liittojen rahahanat sulkeutuvat.

Vähitellen alkaa systeemikin rakoilla. Tässä on merkkinä Ruotsissa tehty tutkimus, joka toteaa saman, minkä minä jo käytännössä aikaa sitten. Diabeteksen kulkuun ja ennusteeseen voi ratkaisevasti vaikuttaa ruokavaliolla.

www.nature.com

Alan olla todella kyllästynyt inttämiseen virallisen tahon kanssa. Ei tarvitse kuin avata päivän lehti, niin näkee, että maailmassa hallitsee vain harvojen totuus. Haluan keskittyä potilaisiin etenkin nyt, jolloin ainakin omasta mielestäni on tapahtumassa todellisia mullistuksia mikä koskee ravintoa, sairauksia, ennaltaehkäisyä ja ikääntymistä. Ratkaisut tulevat olemaan jotain aivan muuta kuin mitä meille halutaan uskotella. Olen siksi rakennellut uutta sivustoa yli kahden vuoden ajan. Siitä tulee eräänlainen interaktiivinen jatkuvasti päivittyvä kirja, vaikka kulkeekin nimellä klinikka. Tarkoituksenani on luoda tila ihmisille ilman, että tarvitsisi jatkuvasti kuluttaa omaa energiaa disinformaation oikomiseksi. Sivusto alkaa olla valmis. Ilmoitan avaamisesta näillä sivuilla ja kaikille, jotka ovat jättäneet osoitteensa. Sivusto on maksullinen.

Vihonviimeinen tokaisu politiikasta mutta vain siksi että aihe on herkullinen. Demareiden uusi johtaja heitti uuden sloganin, tasa-arvoinen talouspolitiikka, mitä sitten lieneekään tarkoittaa, mutta oli sitten tultava ulos kaapista ja kiltisti mentävä kun kutsu kuului.

www.uusisuomi.fi

Edellinen Seuraava