Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 29.04.2019

DIABETESKATASTROFI OVELLA

blogi-2019-04-29

Kuva on Yhdysvalloista: "Makeaa, mutta ei sen arvoista." Joka 30. sekunti amputoidaan jalka diabeteksen takia. Suomen oloihin sovitettuna se tarkoittaa, että ympäri vuoden puolen tunnin välein amputoidaan suomalaisen jalka diabeteksen takia.

Nykyiset viralliset diabeteksen hoitosuositukset lähtevät ajatuksesta, että kun lääkkein hoidetaan kohonnutta verensokeria yhdistettynä runsashiilihydraattiseen ruokavalioon, runsaaseen leivän syöntiin sekä vältetään kovia rasvoja ja suositaan pehmeitä rasvoja, hoituu asia sillä ja siten estetään diabeteksen aiheuttamat myöhäiskomplikaatiot kuten munuaisvauriot, sokeutuminen, raaja-amputaatiot ja monet muut diabeteksen aiheuttamat elimistövauriot. Valtaosa sydänkuolemistakin johtuu diabeteksesta ja sen esiasteesta, insuliiniresistenssistä. Tämä linja on osoittautunut täysin vääräksi. Amputaatiot ovat entisestään lisääntyneet, ja samoin on laita kaikkien diabeteskomplikaatioiden kanssa. Lääkehoito hyödyttää vain lääketeollisuutta. Potilaiden ongelmien ratkaisussa virallinen hoito on täysin väärä tie.

ADA, Amerikan diabetesyhdistys on heräämässä vihdoin todellisuuteen Suomen yhdistyksen nukkuessa vielä Ruususen unta. ADA:n viesti kuuluu: "Reducing carb intake has most evidence for improving blood sugar." Eli: On eniten näyttöä, että syötyjen hiilihydraattien vähentäminen parantaa veren sokeriarvoja. Uudet suositukset julkaistiin Diabetes Care -lehdessä 18. huhtikuuta tänä vuonna. Artikkelissa annetaan samoja ohjeita, joita itsekin olen vuosikausia toitottanut. Näin aluksi jenkit ottavat varovaisemmin, mutta kehottavat vähentämään hiilihydraatteja. Vaikka ruokavaliohoitoja tältä osin ei vielä ole riittävästi tutkittu, suosittelee ADA seuraavaa:

1. Suosimaan tärkkelyksettömiä vihanneksia

2. Minimoimaan lisättyä sokeria ja puhdistettuja viljoja

3. Suosimaan aitoa, täyttä ruokaa ja vähentämään prosessoitua ruokaa niin paljon kuin mahdollista.

ADA jatkaa: "Low-carb eating patterns, especially very low-carb eating patterns, have been shown to reduce A1C and the need for antihyperglycemic medications." Eli: Vähähiilihydraattisen ruokavalion, erityisesti erittäin vähähiilihydraattisen (keto) ruokavalion on osoitettu alentavan A1C ("pitkäaikaissokeri") ja diabeteslääkkeiden tarvetta. Eli keto estää diabeteksen aiheuttamia elimistövaurioita todistetusti. Professori Matti Uusitupa sanoi jokunen vuosi sitten Ylen A-studiossa vähähiilihydraattisen ruokavalion olevan roskaa. Uusitupa on ollut laatimassa ruokasuosituksia diabeetikoille. Hänen mukaansa diabeetikkojen ei tarvitse noudattaa hankalaa dieettiä (VHH) vaan voi syödä mitä vain (sokeriakin), kunhan ottaa lääkkeensä. Koko aktiiviuransa ajan Uusitupa on ollut Pohjoismaiden suurimman sokeritehtaan palveluksessa.

Tästä kaikesta ja monesta vastaavasta asiasta kirjoitin kirjassani Lääkkeetön elämä ja sain koko lääketieteen eliitin, median sekä S- ja K- kaupat kimppuuni. Tuo ajojahti osoitti, ettei kysymys ole potilaiden parhaasta vaan tiettyjen henkilöiden yhteiskunnallisen aseman uskottavuuden säilyttämisestä ja ennen kaikkea rahasta. He haluavat suomalaiset vaikka ennenaikaisesti hautaan, kunhan heidän ei tarvitse muuttaa näkökantojaan.

Olen pari vuotta sitten kirjoittanut, mikä on pielessä diabeteksen hoidossa ja sen todellisesta syystä eli insuliiniresistenssistä. Virallinen puoli on täysin hakoteillä kuvitelleen, että kohonnut verensokeri olisi taivaasta tippunut vitsaus ja kaiken syynä olisi eläinrasvat, liikkumattomuus ja lihavuus. Ei ole haluttu ymmärtää, että ylipaino ja kohonnut verensokeri ovat oireita tilasta, jonka nimi on insuliiniresistenssi. Oire ei ole sama kuin itse sairaus tai sairauden syy. Sairauden syy on insuliini-nimisen hormonin aineenvaihduntahäiriö. Oireiden nostaminen sairauden syyksi johtuu rahasta. Ruoka- ja lääketeollisuus riemuitsee, kun heiltä löytyy tuotteita oireiden hoitoon. Insuliiniresistenssistä ei kukaan puhu, sillä sen ainoa hoito on elämäntapamuutos eikä sen hoidosta voi hyötyä taloudellisesti. Oheisena informatiivinen kartta, kuinka hyvin noilla kahdella teollisuudenhaaralla menee ja kuinka ne ovat verkostoituneet. Kaaviosta valitettavasti puuttuu niiden mediaomistukset. Niillä on varaa ostaa muutama Suomi ja siinä samassa yliopistoja, tutkijoita, viranomaista ja muokata todellisuus mieleisekseen.

En olen ainoa, jota vastaan on hyökätty. Järjestelmä on hyökännyt laillani ajattelevia kohtaan eri puolilla maailmaa. Metodit ovat samoja. Ihmisten maine on mustamaalattu aivan samalla tavalla kuin YLE ja Helsingin Sanomat perässähiihtäjineen tekivät minun suhteeni. Läntisessä maailmassa ei ole enää vapaata lehdistöä vaan siitä on tullut poliittisen eliitin käsikassara ja globaalien yritysten etäpääte, Orwellin totuusministeriö.

Insuliiniresistenssi alkaa näillä suositetuilla ruuilla jo lapsuudessa. Suomessa joka neljäs lapsi on lihava. Se ei johdu ylensyönnistä vaan insuliiniresistenssistä. Joka neljäs noista lapsista on tuhoon tuomittu, sillä järjestelmän menetelmät ovat tehottomia ongelman suhteen. He tulevat sairastumaan varhain diabetekseen. On erikoista, etteivät ne, jotka ovat aikaansaaneet ongelman edes ajattele omia lapsiaan ja lapsenlapsiaan. Eduskuntakin on täysin neuvoton. Lääkärikansanedustajien pääasiallinen agenda on puoskarilaki, jonka ainoa tarkoitus on tukea lääketeollisuutta. Nämä kansanedustajat eivät ole lainkaan huolissaan, mitä lapsille on tapahtumassa - aikuiset mukaan lukien.

Kun tämä ADA:n tieto saavuttaa Suomen asiasta vastaavat, alkaa itku ja hammasten kiristys. Diabeteksen hoitosuositusklaanilla sekä tämän ravitsemuskurimuksen luoneilla Pekka Puskalla, Mikael Fogelholmilla, Ursula Schwabilla, Diabetesliiton Pirjo Ilanne- Parikalla, VRN:n puheenjohtaja Sebastian Hjelmillä ja minua kohtaan ajojahdin masinoineella Matti Uusituvalla on kasvojen menetyksen paikka: Perkele se helvetin Heikkilä on ollut koko ajan oikeassa. Menee varmasti pitkään, kunnes ADA:n suosituksista puhutaan mitään Suomessa, sillä tuo porukka ei halua menettää uskottavuuttaan. Kasvot on säilytettävä, vaikka vastaava tilanne Japanissa olisi seppukun paikka. Mutta mitä pitempään miettivät, sitä enemmän amputaatioita, sokeutumista, dialyysihoitoja ja ennenaikaisia kuolemia. Kaiken lisäksi lapset sairastuvat kasvavalla vauhdilla. Asialla on tulenpalava kiire, sillä olemme diabeteksen suhteen katastrofin partaalla.

SYNKEÄ TULEVAISUUS

Ystäväni Pekka Lönnroth lähetti hiljattain minulle viestiä. Pekka on entisiä Nokian miehiä ja suunnitellut toimintastrategioita sekä erilaisia laitteistoja, joista olisi jopa hyötyä diabeetikoille. Hän on perehtynyt syvällisesti diabeteksen ongelmiin. Nokian kautta Pekka on tottunut tekemään analyysejä eri ongelmista, niin nykytilanteesta kuin tulevaisuuden kehityksestä. Hän on todella huolissaan diabeteksen kehityksen tulevaisuudesta. Diabetesongelma alkaa koskea koko maailmaa, mutta tällä kehityksessä se on Suomen tulevaisuuden uhka numero yksi.

"Tästä on tiedossa HIRVEYKSIÄ viimeistään 20 - 30 vuoden kuluttua, jos vaikka ajatellaan muutosta 20 vuodessa siitä, kun Tero Kangas teki väitöskirjansa v. 1997 tiedoista Helsingin osalta. Silloin tyypin 2 diabetesta kutsuttiin vielä nimellä aikuistyypin diabetes, kun sen yleistyminen alkoi vasta 50 vuoden iässä ja nuorten T2D on tuntematon käsite. Helsingin kaupungin asukkaista oli silloin diagnosoitu 2,7%:lla diabetes ja nämä henkilöt käyttivät 22,4% kaikista Helsingin sairaalapaikoista. Tällä hetkellä diabeteksen esiintyvyys Suomessa on jo n. 9% ja on kasvamassa n. 15%:iin seuraavan 15 vuoden aikana, jos välillä 2000 - 2015 tapahtunut kasvu jatkuu samalla tavalla. (Lisäisin tuohon Pekan laskelmiin, että jos diabeetikkojen määrä on kaksinkertaistunut tuona aikana on syytä olettaa, että diabeetikot vievät yli 60% sairaalapaikoista.)

Tilanne voi olla pian hyvin vastaava kuin eräs yleislääkäri Lähi - Idän alueelta totesi EASD:n konferenssin väliajalla, että hän ei ole moneen vuoteen ehtinyt ottaa vastaan enää muita kuin komplikaatioista kärsiviä diabeetikoita. Lisäksi ne valitettavasti eivät ole ihan kivoja juttuja, josta Juicen viimeiseksi kuulemani radiohaastattelu antoi turhankin hyvän mielikuvan, kun hän vastasi tavoilleen uskollisena toimittajan kysymykseen voinnistaan: "Olosuhteisiin nähden hyvin, kun sitä on kolme päivää viikossa dialyysikoneessa makaava raato".

"Yes ja hirveintä minusta on miten viralliset tahotkin edelleen vain sanovat, että ei ole tutkittu tarpeeksi, vaikka tulokset VHH- ruokavaliosta ovat olleet ihan selviä jo pitkään. Jos tähän nyt reagoitaisiin tosi nopeasti, niin kansallinen katastrofi olisi ehkä vielä vältettävissä, vaikka jo nyt näkee marketeissa, miten 35 - 45-vuotiaat vanhemmat ja heidän murrosikäiset lapsensa tulevat olemaan joidenkin vuosien päästä samaan aikaan dialyysi- ja amputaatiojonoissa odottamassa terveyspalveluja, joihin yhteiskunnalla ei yksinkertaisesti ole enää varaa."

Oheisena Pekan yksityiskohtainen analyysi diabeteksen kehityksestä Suomessa nyt ja vuoteen 2035. Kehotan lukemaan ajatuksella, sillä tämä on absoluuttisesti tärkein Suomen tulevaisuutta uhkaava tekijä. Tämän pitäisi ajaa ohi kaiken. Mikä parasta, voisimme hyvin yksinkertaisilla menetelmillä poistaa koko ongelman.

UUTTA TIETOA

Siemenöljyillä höystetty runsashiilihydraattinen ruoka on keskeisin syy nykyiseen diabetesongelmaan. Se on ruokavalio, joka tuo teollisuudelle suurimmat voitot. Luomulihan kasvattaminen tuo juuri ja juuri omat takaisin. Ennen peloteltiin kovilla ravoilla, nyt syyllistetään ilmastolla, jonka keskeiseksi pilaajaksi on nimetty naudat. Edellisessä blogissani kerroin, kuinka meitä narutetaan suuren rahan voimin. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja Sebastian Hjelm on täysin rinnoin mukana tuossa vedätyksessä. Hän ajaa ruokavaliosuositusta, joka entisestään pahentaa diabetestilannetta.

Jotta manipuloitu prosessoitu ruoka maistuisi joltakin, lisätään siihen sokeria, jonka vaikutuksia on alettu tutkia laajemmin. Yhdysvalloissa on arvioitu, että jos kyettäisiin puolittamaan ruokaan lisätyn sokerin määrää, estäisi se vuodessa 350.000 sydänkohtausta ja 600.000 diabetestapauksen syntymisen. Jos luvut siirtää Suomen tasolle, vähenisi sydänkohtausten määrä 5.800:lla ja uusien diabetestapausten määrä 10.000:lla.

Virallinen puoli liputtaa "pehmeitä" (rypsi-) rasvoja. On todettu, että näiden rasvojen hapettuminen elimistössä aiheuttaa insuliiniresistenssiä. Runsas sokeri ja hiilihydraatit nopeuttavat hapettumisprosesseja.

Koko kaloriajattelu on todettu aikaansa eläneeksi ja täysin vääräksi. Virallinen puoli ajattelee, että sama kalorimäärä sokeria ja rasvaa vaikutta elimistössä samalla tavalla. Ajatus on täysin väärä, sillä sokeri nostaa insuliinin pilviin, kun taas rasvalla ei ole mitään vaikutusta insuliinieritykseen. On myös tutkittu, miten eri ruokien kalorit imeytyvät, ja siinäkin on todettu huomattavia eroja.

Valtamediakin on alkanut herätä. Washington Times julkaisi artikkelin "Carbohydrates are killing us", Hiilihydraatit tappavat meidät. Artikkeli viittaa hiilihydraattien todellisiin haittoihin. Meitä on peloteltu lihan vaaroista, mikä ei perustu mihinkään tosiasiaan. Liha on terveellistä, kuten kaikki eläinrasvat. Brittien lehti The Times toteaa, että liha ja täysrasvaiset juustot estävät ennenaikaista kaikkinaista kuolemaa peräti 25%. The Lancet julkaisi 2017 laajan ravintoon liittyvän PURE-tutkimuksen, joka koski 18 eri maata. Tutkimus totesi: "High carbohydrate intake was associated with higher risk of total mortality, whereas total fat and individual types of fat were related to lower total mortality", Korkea hiilihydraattien saanti oli yhteydessä korkeampaan kokonaiskuolleisuuteen, kun taas rasva- ja yksittäiset rasvatyypit liittyivät pienempään kokonaiskuolleisuuteen.

Helmikuussa 2018 julkistetun tutkimuksen mukaan täysjyvästä valmistettu leipä nostaa verensokeria nopeammin kuin valkoinen leipä. Eläinkokeet ovat osoittaneet, että gluteenittomuus laihduttaa, parantaa insuliiniherkkyyttä ja vähentää tulehdusta. Jatkotutkimukset ovat osoittaneet samaa. Jankuttaminen kokojyväleivän terveellisyydestä on vailla perustetta.

Kokojyväleipä on todellakin ylimainostettu asia, jonka terveysvaikutuksilla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Asiaa on vihdoin ja viimein tutkittu. Kyse on todella hyvin tehdystä tutkimuksesta, jossa viljojen elimistövaikutuksia on selvitetty monella eri tasolla. Kokojyvästä valmistetun leivän elimistövaikutukset eivät eroa millään tavalla puhdistetusta viljasta valmistetusta. Virallisen tahon väite kokojyväviljojen terveysvaikutuksista on karkea vale. Viljateollisuus on yksi voimakkaimmista lobbareista kaikilla tasoilla, saihan Pekka Puskakin 100.000 € eläkkeelle siirtyessään "palkintona" britti- viljaparonilta. Leivän ja prosessoitujen vähärasvaisten juustojen homehtumisen estämisessä käytetyn propionaatin on todettu aiheuttavan lihavuutta ja insuliiniresistenssiä. Yksi tutkimuksen tekijöistä oli peräti Harvardin yliopisto, joka on voimakkaasti ajanut tätä vähärasvaisuuden agendaa. Lopuksi linkki jossa kerrotaan ruokateollisuuden 11 valheesta.

RASVAMAKSA

Joka neljännellä suomalaisilla on rasvamaksa ja lapsillakin rasvamaksa alkaa olla yleinen. Rasvamaksa ja diabetes kulkevat usein käsi kädessä, sillä ne syntyvät samoista syistä. Keskeisin syy rasvamaksaan, kuten diabetekseen, on insuliiniresistenssi, joka alkaa olla melko yleinen lapsillakin, kiitos virallisen ruokavalion. Siksi myös lapsilla alkaa esiintyä rasvamaksaa. Virallinen puoli ei todellakaan ole perehtynyt asiaan. Ei syöty fruktoosi ole pääasiallinen syy vaan liika hiilihydraatti. On selvästi osoitettu, että maksa muuttaa liian glukoosin fruktoosiksi. Pelkkä tärkkelyksen syöminen johtaa ajan kanssa rasvamaksaan. Joten ainoa tie ulos ongelmasta on tiukka hiilihydraattirajoitus. Keto!

Maksayhdistyksen väite, että rasva aiheuttaisi rasvamaksaa, on suorastaan naurettava. Maitorasvojen CLA (täysmaito, kerma, voi jne.) lievittää rasvamaksan aiheuttamia elimistöhäiriöitä. On pitkään tiedetty, että tyydytetty (kova) rasva ja erityisesti naudan rasva ehkäisee tehokkaasti rasvamaksan syntyä. Tämän valtiovalta (Sebastian Hjelm) haluaa kieltää Suomen lapsilta juottamalla heille rasvatonta maitoa ja syöttämällä margariinia. Liika linolihappo (Omega 6) aiheuttaa tulehdusta maksassa ja sitä kautta rasvamaksaa. Eläinperäinen Omega-3 estää rasvamaksaa. Uppopaistaminen (mäkkärin ranskalaiset jne.) hapettaa Omega-6-rasvat. Nämä hapettuneet rasvat ovat paljon vahingollisempia maksalle kuin transrasvat. On myös näyttöä, että Gluteeni aiheuttaa rasvamaksaa.

UUTISIA

On niitä Ilouutisia maailmalta. Vaikka vegaanit ja vastaavat ovat vallanneet median, on liha terveellistä siitä huolimatta, että sen vaarallisuudesta jankutetaan tuon tuostakin. Kunnon lihan ja juustojen syönti estää ennenaikaista kuolemaa jopa 25%. Tutkimuksen teki Kanadan McMaster-yliopiston ryhmä, joka totesi myös, että nykyinen ruokasuositus on 30 vuotta vanha. Uuden analyysin mukaan nykyiset suositukset ovat virheellisiä. Kyse ei ole mistä tahansa lihasta tai maidosta vaan prosessoimattomasta lihasta ja täysrasvaisista maitotuotteista.

Elokuussa 2018 The American Journal of Clincal Nutrition -lehdessä julkaistiin laajempi selvitys, mikä ruokavalio on tehokkain tyypin 2 diabeteksen hoidossa. Tutkimus osoitti selvästi, että hiilihydraattien rajoitus oli oleellisesti parempi kuin vähärasvainen ruokavalio.

Britannian terveydenhuolto on näissä asioissa edelläkävijä. Britannian yleislääkäriyhdistys (The Royal College of General Practitoners) on tehnyt puolen tunnin videon nettiin, missä lääkäreitä ohjataan käyttämään vähähiilihydraattista ruokavaliota diabeetikkojen hoidossa. Brittilääkäreiden kliininen osaaminen on huippuluokkaa. Käytäntö on, että potilaiden kliiniseen tutkimukseen käytetään aikaa - päinvastoin kuin Suomessa.

POTILASTAPAUKSIA

Oheisena muutamia potilastapauksia esimerkkinä. Näitä on hyvin paljon, mutta tilan puutteen takia julkaisen vain nämä. Osa on terveysklubin vakioasiakkaita ja osa on sellaisia, joita en ole itse henkilökohtaisesti tavannut vaan he ovat itse tehneet elämänmuutoksen luettuaan kirjojani. Tässä blogissa puhutaan pelkästään tyypin 2 diabeteksesta, mutta yksi potilas on tyypin 1 diabeetikko, jonka äiti on klubilaisia. Moni on kokenut virallisen puolen väheksymistä ja jopa aggressiota. On sanottu, ettei tarvitse tulla käymään, kun ei noudata sääntöjä, vaikka olisi saanut diabeteksen remissioon. Kun kuuntelee ja lukee potilaskertomuksia, muistuttaa nykyinen terveydenhoito enemmänkin kirkkokuntaa kuin asiallista potilaiden etua ajavaa järjestelmää:

10.01.2019

Oma 9-vuotias hoikka urheilijapoikani sairastui reilu vuosi sitten ykköseen. Viikon visiitillä HUS pumppasi hänet täyteen muroja ja insuliinia sekä aikuisten päät täyteen hiilarien lisäämistä ilman koko ajan toivomiamme perusteluja moiselle "hoidolle". Kesällä löysimme Antin. Nyt on hoidettu hänen menetelmällään 4 kuukautta. Hypot ja korkeat huiput ovat poissa. Sokeri on ihannealueella paitsi flunssan iskiessä. Energiaa ja tasapainoista mieltä riittää. Ateriainsuliinin tarve lakkasi muutamassa päivässä ja perusinsuliinin noin puolittui. Itse olen kokkina ja äitinä tässä samalla "joutunut" luopumaan 20 kilon ylimääräisestä lastista...

18.6.2018

Voi Antti Heikkilä. Olen sun ohjeittesi mukaisesti nyt elänyt 2 vuotta. Mulla todettiin diabetes ja kolesterolit. Kolesterolilääkkeitä EN ottanut. Metforminia x 2 söin 1/2 vuotta, nyt en syö mitään. Paino tippui 18 kg ja ihan huomaamatta ja sun ohjeitten mukaisesti jätin perunat kokonaan pois ja myöskin viljat, joskus hiukan kauraa otan...vähän. Olen lähihoitaja ja aloin tekemään pelkkää yövuoroa, kun minua ottaa päähän, kun vanhuksille juotetaan RASVATONTA MAITOA ja aamulla syötetään puurot ja yms. ja kohta mitataan verensokeri ja sit isketään insuliinit. Noh, mennään näillä, minä olen onnellinen, minua ei enää närästä ja nyt sain labrakokeet, kaikki ok.... Myös verensokeri oli lääkärin mukaan huikeen hyvä, myöskin kolesteroli. Kaikkea hyvää, olen tyytyväinen elämääni ja tulen elämään sinun ohjeitten mukaisesti.... KIITOS!

18.12.2018

Olen 50v.nainen maalta kotoisin. Siellä syötiin lihaa, kalaa, marjoja, punaista maitoa, voita ja läskirasvaa, olin hoikka silloin. Olin 15v. kun muutin kaupunkiin. Aloin käyttää kevyttuotteita, rasvatonta maitoa ja margariinia. Paino alkoi nousta ja jojoilla,välillä sain painoa pois vähärasvaisella 1200kcal:n dieetillä, mutta aina paino tuli takaisin korkojen kera. Voin todella huonosti, kärsin tulehduskierteistä, flunssat eivät parantuneet ilman antibiootteja, lisäksi oli nivelkipuja, kova väsymys, aivosumu, muistihäiriöitä, hiustenlähtöä, allergiaa ja olin masentunut vuosikausia. Lopulta mikään ei pysynyt sisällä, oli jatkuva ripuli, närästys, mahahapot tulivat suuhun, en jaksanut kävellä kuin muutamia metrejä. 2014 minulla todettiin Diabetes2 ja kilpirauhasen vajaatoiminta.

Sain Metforminin ja Thyroxinin silloin ja voin jo todella huonosti, painoa oli niin paljon, etten meinannut saada kenkiä jalkaan. Silloin muistin, että olin katsonut Antti Heikkilää Studio55:ä. Ostin Antin diabeteskirjat ja Hyvän olon keittokirjat ja luin ne kaikki. Ensiksi jätin viljat ja sokerin pois. Meni 3 päivää, niin närästys loppui, sain jättää Nexiumin ja Rennien pois. Muutaman viikon päästä ripuli loppui ja aloin vähentämään hiilihydraatteja ja aloin käyttää täysirasvaisia tuotteita ja syömään vihanneksia paljon. Paino alkoi pudota, koko ajan noudatin Antin kirjan ohjeita. 4 vuotta minulla meni toipuessa, sillä olin ollut vuosikausia niin huonossa kunnossa. Rauta-arvot ja vitamiiniarvot olivat alhaiset, kun ravinto ei ollut imeytynyt ripulin takia. Terveyskeskuksessa eivät ottaneet minulta noita kokeita, kävin itse cityterveydessä otattamassa nuo kokeet. Sitten toukokuussa 2018 sain jättää diabeteslääkityksen pois, kun verensokerit olivat normaalit. Paino oli pudonnut -31kg. Verensokerit ovat pysyneet tasaisina, jaksan taas liikkua, 4 vuoteen en ole sairastanut flunssaa, tulehduskierteet loppuivat, särkylääkkeet, allergialääkkeet, mahahappolääkkeet olen saanut jättää kokonaan pois. Terveyskeskuksesta en ole saanut apua, lisää lääkkeitä vain olisivat tuputtaneet ja pelotelleet, että jos syöt voita, saat aivoinfarktin. Olen aivan varma nyt siitä, että kevyttuotteet, margariini, viljat, rasvaton maito sairastuttivat minut.

Tammikuu 2019

Ihmettelen miksi Antti Heikkilää koko ajan vainotaan, kun hänen ohjeet ja neuvot toimii, eikä maksa mitään jos ei sitten halua kirjoja ostaa, ja luulenpa että moni haluaa, sillä niistä saa hyviä ohjeita paino-ongelmiin. Kun minulla todettiin kakkosluokan diabetes pitkän oireilun jälkeen 2014-2015, niin tietenkin minä luotin lääkäriin ja sain lääkitykseksi Metformin 500mg:aa, yksi aamuisin. Minä myös seurasin diabeteshoitajan ja ravitsemusterapeutin ohjeita, ruokavaliosta sain ohjeita, aloitin vesijuoksun ja kuntosalilla aloin käydä säännöllisesti. Liikuntaa harrastin myös pyöräilemällä, sauvakävelemällä ja luonnossa samoilemalla, marjoja poimimalla ja sienestämällä. Mutta sokeriarvot eivät lähteneet laskemaan eikä painokaan pudonnut vaan jojoili kolme alas ja viisi ylös, lääkitystäni vaan jouduttiin nostamaan puolivuosittain. Viime kesänä mitta tuli täyteen, kun lääkäri määräsi jo metforminia yhden illalla ja aamuisin kaksi 500m:ng tablettia. Painokin oli jo noussut yli 120 kilon kesäkuussa 2018, vaikka kuinka yritin noudattaa ravitsemus-, kuntoilu, uni- ym. ohjeita. Silloin uskoin perheessäni jo puolitoista vuotta noudattaneen perheenjäsenen ohjeisiin ja aloitin vähähiilihydraattisen ruokavalion, eikä maksanut mitään, sillä perheenjäseneltä sain hyvät neuvot aloitukseen, ja neuvoja löytyi myös netistä. Nyt puolen vuoden jälkeen painoni on pudonnut noin 15 kiloa ja sokeriarvoni laskeneet normaaliin 4,7-5,8:aan ja paastosokerit olleet alle kuuden, vaikka lääkitystäni on vähennetty aikaisemmasta. Joulukuun alussa vähensin yhden ja tammikuun alussa 2019 vähensin yhteen. Tammikuun 15. päivä sitten lopetin kokonaan metformin-lääkityksen, ja viikon päästä on aika kokeisiin ja soittoaika lääkärille, joka ilmeisesti käskee lopettamaan kokonaan lääkityksen. Mutta minäpä olen sen jo lopettanut, ja sokeriarvot ovat normaalit. Minulle Antti Heikkilän ja muiden ohjeet ja valmennukset eivät ole maksanut euroakaan, vaikka mieluummin olisin heille antanut ne rahat, mitä meni vuosien ajan lääketeollisuudelle, ja kauppakin tienasi, kun söin ravitsemusterapeutin suosittelemaa ruokaa, joka vaan lisäsi ruokahaluani. Meillä tosiaankin on perheessä toinenkin, joka aloitti karppaamisen (vähähiilihydraattisen ruokavalion) kaksi vuotta sitten ja on nyt 40 kiloa laihempi, ja hänelle lääkäri halusi tehdä terveystarkastuksen syksyllä 201,8 ja oli yllättynyt, kun arvot olivat hyvät, ei kihtiä eikä diabetestä, maksa-arvot normaalit, eikä kolesterolia ym. eli täysin terveen arvot, ja ei tarvinnut aloittaa sokerilääkitystä silloin, kun sokeriarvot ennen ruokavalion aloittamista oli yli seitsemän. Olen nyt huomannut, että diabeteksen hoidolla suositusten mukaan hyötyy lääketeollisuus, kun aina vaan määrätään lisää lääkitystä, ja kauppa hyötyy, kun ruokahalu vaan kasvaa, ja paino nousee. Mutta vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa ei tienaa kukaan muu kuin minä ja kaiken lisäksi voin hyvin. Toivon vielä tämän kevään aikana pääseväni eroon myös verenpainelääkkeistäkin tai jos edes määrä pienenisi, niin sekin olisi hyvä asia. Minä katkaisin jalkani liukkauden takia loppiaisaattona 2019 ja olin leikkaushoidossa TYKS:in traumapolilla, siellä muuten sain vähähiilihydraattista ruokaa, kun kerroin, että jos sellaista ei tarjota, niin paastoan mieluummin, mutta hyvin ottivat huomioon ruokavalioni. Sitten, kun pääsin kotiin sairaalasta, niin kelataksiin tuli toinenkin potilas, joka oli menossa samaan suuntaan, kela säästää kuljetuksissa, vaikka voisivat säästää suosittelemalla oikeaa vähähiilihydraattista ruokavaliota esim. diabetespotilaille. No, se toinen potilas kertoi, että joutuu käymään dialyysihoidossa Turussa kolme kertaa viikossa, munuaiset pettäneet, ja hänellä kakkosluokan diabetes. Hänpä kertoikin, että oli syönyt Metformin-diabeteslääkettä 500mg, yhden aamulla ja yhden illalla, viisi vuotta oli syönyt, ja sitten syksyllä 2018 oli munuaiset pettäneet. Turussa oli lääkäri halunnut vaihtaa sen lääkkeen toiseen, mies oli sitä ihmetellyt ja ilmeinen syy munuaisvaivaan oli ollut metformin-lääkitys, mutta syytti myös itseään, kun ei seurannut sokeriarvojaan vaan luotti siihen lääkkeeseen. Eli ilmeisesti potilaan sokeriarvoja ei ole seurattu riittävän huolellisesti ja hän oli syönyt turhaan vuosien ajan kyseistä lääkettä? Itse päätin jo kesällä 2018, että haluan kyllä eroon niin nopeasti kuin mahdollista kyseisestä lääkkeestä lopullisesti. Kuultuani kyseisen herran tarinan, se vaan vahvisti päätöstäni, sillä munuaiset jos lakkaa toimimasta, niin ainoa vaihtoehto on munuais-siirto. No, kyseinen herra on myös otettu pois munuaisen siirtojonosta, kun ilmeisesti diabeteksen takia elinsiirto ei olekaan turvallista? Kerroin hänelle omasta vähähiilihydraattista ruokavaliosta, ja hän ihmetteli, kun kukaan ei ole hänelle kertonut asiasta vaan ainoastaan suositusten mukaisesta ruokavaliosta. Mies oli vain 38-vuotias eli mies parhaassa iässä, ja nyt tulevaisuus on heikko vain vääränlaisen tai huolimattoman hoidon takia. Minäkin sain mielestäni yksipuolista tietoa ruokavaliosta ja luotin omaan lääkäriin sekä diabeteshoitajan ja ravintoterapeutin ohjeisiin. Mutta onneksi perheessäni oli elävä esimerkki, joka on minut patistanut vähähiilihydraattisen ruokavalion pariin. Syön silti monipuolisesti, kunhan vaan noudatan ohjeita, eli hiilihydraatteja vuorokaudessa alle 50g. Kiitos kuuluu perheenjäsenilleni, jotka ovat tukeneet ja neuvoneet minua. Suuri kiitos myös Antti Heikkilälle sekä monille, monille muille, joiden tarinoita ja neuvoja olen saanut lukea netin keskustelupalstoilta. Minä aion elää niin lääkkeetöntä elämää kuin vaan pystyn ja haen parempia vaihtoehtoja, mitä meidän terveydenhuolto tarjoaa sillä muutakin on tarjolla. VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN RUOKAVALIO ON NIISTÄ SE YKSI JA SIIHEN VIELÄ RENTOUTTAVAA LIIKUNTAA, kunhan vaan saan kipsin pois jalastani helmikuun lopulla. Tavoitteeni on pudottaa painoani vielä 25 kiloa ja uskoni siihen on vahva kun olen huomannut miten helppoa se lopultakin on karppaamisella.

Tammikuu 2019

Minulla diagnosoitiin D2 sairaalassa rajun keuhkokuumeen hoidon yhteydessä reilut 20 vuotta sitten. Sokeri oli todella korkealla. En tuntenut edes nimeä diabetes, sokeritaudista olin kuullut jostain. Siitä alkoi valistus kevyestä ja rasvattomasta ruokavaliosta. Otin opiksi ja koitin noudattaa sitä parhaani mukaan. Määrättiin diabeteshoitajien ohjaukseen. Kun heidän ohjeensa eivät tuottaneet toivottua tulosta, sain aina sapiskaa ja haukut, kun en noudata heidän erinomaisia neuvojaan. Aina korvat luimussa tulin tapaamisista, joita aloin sitten välttelemäänkin.
Antin kirjan löydettyäni loksahteli asioita kohdalleen nopeaan tahtiin. Sain kehuja, että olen vihdoinkin sisäistänyt heidän oppinsa. Jossain vaiheessa minä pöljä sitten paljastin Antin opit toimissani.
Näin, että asenne alkoi muuttua hoitajassa. Kun vielä julkaistiin eräs haastattelu, jossa hehkutin Antin ansioita voinnissani, ilmapiiri muuttui. Diabeteshoitajani ilmoitti minulle puhelimessa, että he eivät enää ota minua vastaan ollenkaan. En tiedä, oliko se kosto minulle vai Antin opeille. Välikö sillä. Aluksi ihmetytti, mutta sitten ajattelin heidän turhautuneen väärin sammutetusta. Olen siis ollut nyt n.10 vuotta itseni omaishoitaja. Erinomaisella menestyksellä. Kertaakaan en ole kaivannut noita ikäviä tapaamisia. Sauvakävelyllä tutustuin erääseen moninkertaiseen voimanoston maailmanmestariin. Hän käy hoitajalla, ja kertoi että mainitut asenteet ovat säilyneet.

https://www.studio55.fi/terveys/article/lauri-hylkasi-ravintosuositukset-ja-paasi-kaikista-laakityksistaan/126626

Edellinen Seuraava