Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 28.04.2009

DIABETESLIITON PARJAUSKAMPANJA

Sain seuraavaa postia:

Diabeteshoitaja oli kutsunut minut hiilihydraattien laskentakurssille, ja kun tänään sitten ilmoitin, että olen aloittanut uuden elämän ja noudattanut n. 2kk vhh-diettiä, joten en kursseille tule. Hän suorastaan kiivastui ja lähes haukkui minut pystyyn ja siinä sivussa sinutkin. Perusteluna olivat vanhat tutut, kolestrolit, monipuolinen ruokavalio ja muut vanhat tutut. Mitään ei tuntunut painavan, että en ole tarvinnut insuliineja tai että paino on laskenut, tai muut perustelut mitä yritin sanoa. Olivat kuulemma olleet juuri kurssilla, jossa sinunkin nimi oli kuulemma useasti mainittu. :o). No, tämä ei mitään uutta, ihmetyttää vastarinnan suuruus.

Diabetesliitto on alkanut systemaattisen parjauskampanjan minua vastaan, ja siinä myllerryksessä potilaiden terveydellä ei ole mitään väliä. Elokuussa -08 julkaistu kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla sai Diabetesliiton hyppimään seinille. Olen käsitellyt blogissani aihetta, mutta liitto väitti minun sanoneen I-diabeteksen paranevan ruokavaliolla. He ottivat muun muassa yhteyttä maan kaikkien kirjakauppojen sisäänostajiin, jotta nämä eivät ostaisi kirjaa! Erikoinen tapa olla huolissaan ihmisten hyvinvoinnista.

Ainoa tie selvittää asia olisi valittaa minusta TEO:lle (Terveydenhoidon oikeusturvakeskus) mutta siihen diabetesliiton kantti ei riitä. Ruotsissa asia on käsitelty. Sylttytehdas kävi netissä vhh:sta kirjoittavan lääkäri Annika Dahlqvistin kimppuun ja vaati hänen lääkärioikeuksiensa peruuttamista. Socialstyrelsen tutki asian ja totesi Annikan olleen oikeassa. Asia on muuttanut diabeetikkojen ruokasuosituksia Ruotsissa. Tätähän Suomen diabetesliitto ei halua tässä maassa tapahtuvan, vaan vetää itsepäisesti lääketehtaiden muotoilemaa hoitolinjaa.

Olen pakotettu antaman asian poliisin tutkittavaksi, sillä haluan selvittää ketkä ovat parjauskampanjan takana. Jos tämän maan lääkintäviranomaiset ovat antaneet vallan lääketehtaiden johtamalle liitolle määräysvallan asiassa, ehkä jotain järjestystä löytyy oikeussalista. Miksi ihmeessä meillä on eri tiede ja hoitokäytäntö kuin Ruotsissa?


Blogin aihesanat:
Annika Dahlqvist, diabeetikko, Diabeteksen hoito ruokavaliolla, diabetes, diabeteshoitaja, Diabetesliitto, hiilihydraatti, I-luokan diabetes, insuliini, kolesteroli, lääkärioikeus, parjauskampanja, poliisi, Socialstyrelsen, TEO, tiede, VHH

Edellinen Seuraava