Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 22.12.2009

EHDOTUS KAIKILLE LÄÄKÄRIKOLLEGOILLE

Olen suunnittelemassa ulkopuolisilta suljettua sivustoa lääkäreille. Tarkoituksena olisi luoda keskusteleva yhteisö ilman arvoasetelmia kollega kollegalle –periaatteella. Yhteisö jakaisi kokemuksiaan jäsentensä kesken. Pidän kokemusta tärkeimpänä kliinistä työtätekevän lääkärin työkaluna. Kokemus sisältää kaiken, niin kliinisen työn kuin tieteenkin. Nykyisen terveydenhuollon ongelmat johtuvat pääsääntöisesti kokemuksen puutteesta. Näin on syntynyt aukko, jonka lääketeollisuus on mielihyvin täyttänyt.

Aikoinani oivalsin, että potilaita voi hoitaa menestyksellisesti ilman leikkausta ja lääkkeitä. Tätä puolta lääkärin koulutuksessa ei huomioida, vaan oppi on pirstaloitunut pieniksi paloiksi, jolloin kokonaisuus on hävinnyt.

Olen kokenut monen muun kollegan tavoin, ettei Lääkäriliito aja näitä asioita, vaan on voimakkaasti sitoutunut alan teollisuuteen. Opetuksesta ja yleisestä terveyskäsityksestä vastaavat professorit, joiden asema ja toimeentulo ovat yhtä lailla sidoksissa lääketeollisuuteen.

En ole teollisuutta vastaan, mutta olisi aika herätä todellisuuteen eli heiluttaako häntä koiraa vai päinvastoin. Vastuu on yksinomaan meillä lääkäreillä. Olen itse tapellut paikkani tässä kaaoksessa mutta tiedän, että on paljon kollegoita, jotka ovat tympääntyneet nykytilaan, mutta ymmärrettävistä syistä ovat hiljaa ettei urakehitys vaarantuisi. Siksi haluan, että sivusto suojaa kollegojen identiteettiä. Uskon vuorovaikutuksen voimaan ja vapaaseen tietoon. Uskoisin, ettei ole myöskään teollisuuden etu antaa muutaman luonnehäiriöisen huseerata mielin määrin. Avoin tieto joidenkin tutkimusten todellisesta luonteesta voi romuttaa hienotkin rakennelmat.

Asiasta kiinnostuneita kollegoja pyydän lähettämään tietonsa osoitteeseeni drantti@gmail.com Jos muutamakin ilmaantuu, niin se on sitten syy tehdä jotain konkreettista.

Edellinen Seuraava