Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 26.03.2009

ELINTARVIKESKANDAALI

Suomen maatalous on ajettu alas. Se näkyy ruuan laadussa. Kaikki maistuu samalle – mauttomalle. Nyt ruokaskandaalin myötä syykin on selvinnyt. Koko ravintoketjua hallitsee yksi ainoa rehutehdas. Meille on uskoteltu, että kotimainen ruoka on laadullisesti parasta. Mitä on kotimainen ruoka, jos rehun raaka-aine tulee ulkomailta. Niin kanoille, sioille ja ilmeisesti myös lehmille syötetään samaa rehua. Vain rehun eri aineosien pitoisuuksia muutetaan eri eläimille sopivaksi. Ilman tätä tauti ei olisi levinnyt niin laajalle. Lehmille syötetään samaa soijaa, ja eikä soija ole märehtijän ravintoa. Ne syövät vain ruohoa. Hullun lehmän tauti alkoi aikoinaan siitä, että lehmille syötettiin teurasjätteitä. Soijan pitkäaikaisvaikutuksista märehtijöillä ei ole tietoa. Soija muuttaa myös rasvaprofiilia kasvisrasvojen tavoin tulehduksen suuntaan.

www.kauppalehti.fi

www.hs.fi

Rehu koostuu pääasiassa geenimanipuloidusta soijasta ja kasviöljyistä. Siten meille pakkosyötetään todellista moskaa. Esimerkiksi kasviöljyt muuttavat eläinten rasvaprofiilia patologiseen suuntaan. Kasvirasvat ovat käytännössä omega-6-rasvaa, joka aiheuttaa tulehdusta. Sairaudet eivät ehdi näkyä eläimissä, ne kun teurastetaan nuorina, mutta ihminen saa nämä rasvat jokapäiväisessä ruuassaan. Vuosien saatossa sitten nähdään mitä tapahtuu. Ihmetellään kovasti, miksi lapsilla on allergioita ja aikuisilla diabetesta. Kasvirasvat tuhoavat immuunijärjestelmää ja aiheuttavat diabetesta. Sama firma myy myös margariineja ja rypsiöljyjä terveystuotteina. Diabetesliitto suosittaa niitä potilaille, mikä on aivan käsittämätöntä, sillä nykytiedon mukaan kasvirasvat aiheuttavat diabetesta.

Voisikin kysyä, miksei Raision moskaa syötetä meille suoraan ilman sitä kierrätystä eläinraukkojen kautta. Taannoin eräs terveysprofessori sanoikin, ettei funktionaalisen terveysruuan tarvitse maistua hyvältä. Niin vieraantuneita jotkut ovat elämästä.

Osmo Rauhala on yksi harvoista suomalaisista taiteilijoista, joita todella arvostetaan suuressa maailmassa. Vaikka hän maalaa New Yorkissa, hän viljelee samalla sukutilaa Nokian seudulla. Hän on siirtynyt täysin luomutuotantoon. Rauhala on pitkään puhunut luomusta ja sen todellisesta merkityksestä Suomen maaseudulle ja luonnolle. Rauhala on hyvä esimerkki, että luomun tuottamien ei ole kuin tahdosta kiinni ja ettäse on kannattavaa.

www.hs.fi

Suomen maaseudun kehityksen pahin este on Keskustapuolue ja sitä lähellä olevat suurtilalliset, kuten nykyinen maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila. Heidän etunsa ja bisneksensä on sementoitu yhteen rehutehtaaseen ja massatuotantoon. Suurtilalliset sitä paitsi omistavat Raision.

www.yle.fi

Kun luin uutisen Suomen luomuvetkuttelusta, en voinut kuin tuntea syvää vastenmielisyyttä ja halveksuntaa tuon tapaista politikointia kohtaan. Ministeri Anttilan luomu on jotain, mitä minä en käsitä. Hän haluaa prostituoida koko luomu –sanan. Soija proteiinilähteenä on luomumielessä käytännössä tuhottu. Siirtogeeni on siirtynyt kasvista toiseen ja yli 90 % maailman soijasadosta on saastunut tässä mielessä.

Meidän olisi korkea aika luopua sellaisesta uskomusjärjestelmästä, että tässä maassa tehtäisiin hyvää, puhdasta ruokaa. Todellisuudessa suurin osa tuotannosta on silkkaa roskaa, joka pitkällä aikavälillä tuhoaa terveytemme ja ympäristömme. Siis, älkäämme ostako mitään, minkä taustaa ja tuntoantotapaa emme tunne. Meillä on oikeus luonnonmukaisesti tuotettuun ravintoon. Ostaminen on paras tapa äänestää. Suomalaiset, alkakaa vaatia laatua sen sijaan että uskoisitte väärän tiedon tarjoajia.

Olen edellä mainitusta syystä kokenut tärkeäksi kerätä tietoa eri paikkakuntien luomutuottajista ja -myyjistä. Olisin kiitollinen, jos auttaisitte osoitelistojen laatimisessa ja lähettäisitte minulle tiedot tuntemistanne luomutuottajista ja -myyjistä.


Blogin aihesanat:
allergia, diabetes, Diabetesliitto, geenimanipuloitu, hullun lehmän tauti, immuunijärjestelmä, kana, kotimainen ruoka, lapset, lehmä, luomu, luomumyyjät, luomutuottajat, maatalous, margariini, Osmo Rauhala, Raisio, rehu, ruokaskandaali, rypsiöljy, sika, Sirkka-Liisa Anttila, soija, soija, tulehdus

Edellinen Seuraava