Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 11.05.2009

ERÄÄN RADIOKESKUSTELUN ANATOMIA

Osallistuin hiljattain YLE:n ruotsinkielisen radion keskusteluun ravinnosta. Meitä oli toimittajan lisäksi hyvin aktiivinen kotitalousopettaja Tammisaaresta, joka Ruotsin tapahtumien johdosta oli hyvin aktiivisesti nykyisten ruokavaliosuositusten muuttamisen puolesta. Sitten oli helsinkiläisen sairaalan ravintoterapeutti kannattamassa vanhaa mantraa, ja minä.

Pärjäilin vanhalla kouluruotsilla. Sitten kesken keskustelun toimittaja heitti, että eikö se Atkins kuollut lihavana sydänkohtaukseen. Sain korjattua asian, mutta tapahtuma kertoo kuinka asenteellisia ja tietämättömiä toimittajat ovat, tai sitten tarkoitus oli mustamaalata vhh- dieettiä.

Toimittajalla olisi ollut varsin hyvin aikaa päivittää tietonsa internetistä. Sanottakoon vietä kerran, että Atkins oli ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen ja teki täysiä työpäiviä yli 70-vuotiaaksi, mihin harva toimittaja edes pystyy. Atkins kaatui kevättalven liukkaalla Manhattanin kadulla lyöden päänsä ja kuoli aivovammaan. Atkinsilla oli kardiomyopatia, joka oli saanut alkunsa tulehdustaudista, eikä dieetillä ollut siihen mitään osuutta. Päinvastoin, vhh-dieetti auttaa kardiomyopatiassakin.

Sekä toimittaja ja tämä ravintoterapeutti olivat molemmat huomattavan ylipainoisia, mikä olisi vaikuttanut vähintäänkin huvittavalta, jos kyseessä olisi olut TV -lähetys.

Oheisena hyvä ja tiivistetty historia Atkinsista. Häneen kohdistuva parjauskampanja on tyypillinen esimerkki siitä vastenmielisestä tavasta, millä sylttytehdas hyökkää virallista linjaa vastustavia kohtaan. Kun ei ole esittää asiaa, niin maine mustataan. Miksi meidän kaikkien on muuten pakko maksaa YLE:n toiminnasta, vaikka ei edes käyttäisi lainkaan kyseisen laitoksen palveluja?

lowcarbdiets.about.com


Blogin aihesanat:
aivovamma, Atkins, kardiomyopatia, kotitalousopettaja, parjauskampanja, ravintoterapeutti, toimittaja, VHH, YLE, ylipainoinen

Edellinen Seuraava