Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 16.11.2020

FAKTABAARI tarvitsee itse faktantarkastuksen

Faktantarkastus on nykyajan muotisana. Faktantarkastuksella pyritään seulomaan jyvät akanoista. Näitä faktantarkastajia on syntynyt kuin sieniä sateella. Jopa peräkammarin nettiluuserit pullistelevat esiintymällä faktantarkastajina. Keinoäly hoitaa somen faktantarkastuksen. Kaikki ei-hyväksyttävä karsitaan automaattisesti pois. Kysehän ei ole totuudesta vaan sensuurista, mutta sensuuri -sana kalskahtaa ikävältä ihmisten mielissä. Konetta voi huijata käyttämällä kiertoilmaisuja, mikä voi rikastuttaa kieltä, jos asiaa ajattelee positiivisesti.

Tosiasioiden tarkastaminen (faktantarkastus) luo massassa turvallinen olon. Ollaan iloisia, että joku pitää huolta ja siivoaa kaiken mieltä vaivaavan mediasta. Illuusio turvallisuudesta on tyypillistä totalitarismille. Aatukin toimi aikoinaan tällä tavalla. Luotiin pelkoa, uhkakuvia ja epäjärjestystä, minkä seurauksena ihmiset riemumielin äänestivät Aatun valtaan. Ei tarvittu edes Dominon ääntenlaskuohjelmaa, joka manipuloi äänestystuloksen halutun mukaiseksi.

Törmäsin sattumalta uuteen faktantarkastussivustoon nimeltä Faktabaari. Sivu sanoo edustavansa faktapohjaista keskustelua, mikä sinänsä on todellinen paradoksi, sillä faktapohjaista keskustelua ei koskaan ole vaan keskustelu pohjautuu aina kunkin henkilön subjektiiviseen käsitykseen kustakin aiheesta. Vain avoimen keskustelun kautta voi syntyä jotain totuudellista. Nythän tuo keskustelu on kielletty.

Faktabaarin on perustanut ryhmä Haaga-Helia- ammattikorkeakoulun ryhmä. Ennen laitosta kutsuttiin ammattikouluksi. Kyse ei ole siis varsinaisesta yliopistosta. Sana "korkea" ei muuta mitään kuin lisää opiskelijoiden itsetuntoa. Kun opitaan rajattuja asioita, syntyy opiskelijalle illuusio, että hän ymmärtää kaiken. Se joka tietää paljon, ymmärtää, että omaksutun tiedon takaa löytää paljon muuta. Aito tieto luo tuskaa ja epävarmuutta. Siksi valtaosa pakenee mustavalkoiseen varmaan ja turvalliseen maailmaan. Jos joku heiluttaa tuota turvasatamaa, on reaktiona raivo. Keskiasteen koulutuksen ongelma on rajatun tiedon varmuus. Ehkä se on tarkoituskin, sillä siten saadaan aikaa luotettavien uskovaisten joukko tukemaan järjestelmää.

Kun lukee esittelyä, lyö silmille vahva tendenssimäisyys, mistä tieteellisyys on kaukana. Kyse on eräänlaisesta valtamedian ja vallankäyttäjien mielipiteiden muokkauskanavasta.

blogi-2020-11-16

Faktabaarin Suurella journalistipalkinnolla 2014 hankkeista palkittu Mikko Salon työryhmä vasemmalta oikealla: Jussi Salmio, Tuomas Muraja, Mikko Salo, Taru Taipale ja Jukka Rautanen (kuva ja teksti Faktabaarin sivulta)

Iloista joukkoa, jota odottaa loistava tulevaisuus Totuusviraston (Mediapooli) etäpäätteiden (YLE, Hesari) ahkerina ja uskollisina muurahaisina. Hieman tietoa Helian porukasta, joka ihailee amerikkalaista toimittaja Brooks Jacksonia ja hänen perustamaansa FactCheck- organisaatiota, jonka rahoittajana toimii Annebergin säätiö, jonka rahoittajana toimii vuorostaan Bill ja Melinda Gatesin säätiö (tieto Wikipediasta: The Annenberg Foundation receives grants from the Bill and Melinda Gates Foundation. [4]

Brooks Jackson on jäänyt kiinni monesta valeesta ja tendenssimäisestä faktantsekkauksesta.

https://capitalresearch.org/article/dishonest-fact-checkers

En tiedä, onko Helian porukka tietoinen tästä vai jäivätkö faktat tarkistamatta? Mutta joka tapauksessa porukka taisi ottaa muutaman lasin likaa iloisessa baarissaan todetessaan minun levittävän harhaanjohtavia tietoja koronasta.

https://faktabaari.fi/lkri-antti-heikkil-levitt-harhaanjohtavia-vitteit-koronasta/

Faktoja ovat olleet tarkastamassa Hanna Nohynek, THL ja Mika Rämet, johtaja, Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus, siis henkilöt, joiden toimintaa olen kritisoinut. Tsekataan, keitä nämä oikean totuuden omaavat ovat.

Mika Rämet, Rokotetutkimuskeskuksen johtaja on lähes uskonnollisessa hurmiossa uudesta rokotteesta YLE: uutisen mukaan

https://yle.fi/uutiset/3-11638643

Vielä hurjemmaksi Rämet menee seuraavassa uutisessa. Rokote on halun, rahan ja tieteen liitto, joka pistää koronan kiipeliin. Lause on kuin Niinistön suusta, joka sanoi pistävänsä tuon pirulaisen kuriin.

https://www.tuni.fi/unit-magazine/artikkelit/rokote-halun-rahan-ja-tieteen-liitto-joka-pistaa-koronan-kiipeliin

Aivan oma kategoriansa on THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek, joka haluaa kolmannen valtakunnan ideologian mukaan erottaa hyvät pahoista hihamerkillä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-n-ylilaakarilta-villi-ehdotus-hihamerkki-koronan-sairastaneille-talla-hetkella-jokainen-meista-on-toiselle-uhka/7788350?fbclid=IwAR24qb_lzrKYIzK9_VvJ512dGO-FZiVivnwhjrlSkSfHHINFuhjb3RGX6K0#gs.lj8ekv

Tällaisten käsissä on asioiden hoito Suomessa 2020.

Näiden molempien mielestä olen antanut virheellistä tietoa esimerkiksi siitä, että influenssarokotus lisää sairastumista COVID-19:ään. Todellisia faktoja rokotuksista on vaikea löytää, mikä koskee itse COVID-19 ongelmaa. Mutta löytyy Yhdysvaltojen asevoimien tekemä tutkimus, joka toteaa selvästi: Influenza Vaccine: Military Study Shows 36% Higher Odds Of Coronavirus, 2017-2018. Lisää sairastumista koronaan peräti 36%. Tämä tutkimus on haudattu arkistoihin. Kysyvä löytää. THL:n suositus influenssarokotuksista on siten täysin väärin ja vastuuton.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X19313647

Kuten tavallista tämäkin asia on hoidettu niin, että oleellinen tieto on maksumuurin takana. Yhdysvaltojen sotainvalidiliitto on sinnikäs selvittäen tutkimuksen sisällön, joka on erityisen tärkeä tieto palveluksessa vammautuneille.

https://www.disabledveterans.org/2020/03/11/flu-vaccine-increases-coronavirus-risk/

Erikoista, etteivät minua kritisoineet suomalaiset "asiantuntijat" tiedä tästä. Voikin kysyä, miksi eivät tiedä, mikä on heidän pätevyytensä ja kenen asioilla ovat, kansalaisten vai rokotetehtaiden

Samaiset asiantuntijat jeesustelevat ikäkysymyksellä. Onhan selvää, että ikä lisää kaikkinaista kuolemaa ilman kaiken maailman koronaviruksia Olennaisinta tässä korona-asiassa on, että metaboliset ongelmat lisäävät kuolemaa aivan olennaisella tavalla. Aiheesta on pilvin pimein tutkimuksia. Maailmalla ei puhuta enää iästä vaan liitännäissairauksista. Nämä ihmiset olisivat tarvinneet erityiskohtelua. Muut eivät.

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200825110754.htm

On oikeastaan rikollista, ettei tätä ole huomioitu vaan kaikki on lyöty yhteen nippuun. Ikääntyneiden kategorinen eristys on johtanut suurempaan kuolleisuuteen kuin itse tauti.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/mental-mishaps/202009/death-covid-isolation

Maan pätevin näihin ongelmiin perehtynyt lääkäri on jo eläkkeellä oleva Heikki Peltola. Lapin Kansan haastattelussa Peltola kritisoi eristyksiä ja mielipuolisia kuolleisuusennusteita. Sen jälkeen, kun presidentti Niinistön nyrkki heilui, loppui järkevä keskustelu koko aiheesta. Media sai tehtäväkseen jatkaa presidentin luomaa paniikkia. Koko asian hoito siirtyi poliitikkojen käsiin, pois terveydenhoidon ammattilaisilta. Jatkossa poliitikot voivat myös hoitaa kaiken, lasten räkätaudeista aina leikkauksiin asti. Maan tulevasta taloudellisesta romahduksesta on tuo pieni piiri yksin vastuussa.

https://www.lapinkansa.fi/kuolleisuusennusteet-olivat-vailla-pohjaa-professo/3028101

Sitten tuosta Pfizerin rokotteesta sen verran, ettei siihen liitettyjä väitteitä voi millään muotoa uskoa. Keinoälyn luoma faktantarkastus estää todellisen tiedon saamisen. Siksi seuraan nykyisin muita kuin lännen kanavia. Naapurin RT.com on hyvä. Se lyttää koko Pfizerin märän unelman. Jokainen voi lukea jutun ja miettiä, onko faktaa vai fiktiota.

https://www.rt.com/op-ed/506531-pfizer-vaccine-covid-freezers/

Erityisesti THL:n tulisi pitää mielessä edellinen rokoteskandaali, joka oli seurausta testaamattoman rokotteen käyttöönotosta. Koko H1N1-pandemia oli keinotekoinen, missä oli mukana mm. THL:n entinen pääjohtaja Eskola. Ennen pandemiaa WHO löysensi pandemiakriteerejä, minkä seurauksena koska tahansa voidaan julistaa pandemia. Koko maailma on tuon korruptoituneen WHO:n armoilla, jonka taustalla seisoo Bill Gates.

BMJ on ainoa trustivapaa lääketieteellinen julkaisu, joka julkaisi artikkelin: Covid-19: politicisation, "corruption," and suppression of science. Covid-19: politisointi, "korruptio" ja tieteen tukahduttaminen

https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4425

Koko jutulla on aivan muut tarkoitusperät kuin terveys. Yhdysvaltojen presidentinvaalit ovat keskiössä. Nyt on sitten tarve päästä kiireesti pois koko ongelmasta. Siksi taiottiin Pfizerin piikki, joka hyödyttää vain sillä rahastavia. Yhtä hyvin voitaisiin pistää ihmisiin pelkkää vettä ja uskotella sen voimaan. Se olisi ainakin turvallista.

https://capitalresearch.org/article/dishonest-fact-checkers/

Edellinen Seuraava