Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 13.02.2014

FLUNSSA HYSTERIA

Mitään ei ole opittu menneisyydestä! Media luo jälleen hysteriaa täysin perusteettomasti. Jos meillä on H1N1-epidemia, niin miksi sitten ei Virossa tai Ruotsissa? Otsikoita revitään muutamasta kuolleesta ikään kuin sama kohtalo koskisi kaikkia. On aina tiedetty, että joka flunssakauden aikana kuolee terveitä ja sekä nuoria että vanhoja. Näistä ei ole vain puhuttu. Ihmisiä kuolee aina tavanomaisiin ja vaarattomiin infektioihin, olivat he rokotettuja tai sitten ei. Näiden kuolemien todelliset syyt jäävät auki, vaikka diagnoosiksi merkittäisiin tuo infektio. Miksi siis nykyinen möykkä?

Tavallaan olen odottanut jotakin tämän tapaista profiilinnostoa THL:n uuden pääjohtajan taholta. THL:n edellinen pääjohtaja oli margariiniteollisuuden mies ja nykyinen Juhani Eskola tuli THL:n virkaan suoraan rokotetehtaan johtopallilta. Voiko siis puhua objektiivisesta ja tasapuolisesta näkökannasta? Kun THL:sta tuli todellinen kuuma peruna Pekka Puskan egotripin jälkeen, niin poliitikot eivät uskaltaneet tehdä mitään todellisia ratkaisuja tämänkään asian - niin kuin eivät ole tehneet minkään muunkaan asian suhteen, vaan valitsivat Eskolan miettimättä tämän todellisia agendoja.

Ihmisten muisti on valitettavan lyhyt, mutta monelle on jäänyt mieleen Puskan ja Eskolan yhteisesiintyminen mediassa kuin suuressa katastrofidraamassa. Kriittisesti rokotuksiin suhtautuneita uhattiin jopa vankilalla. Kun sitten ongelmia ilmaantui, hävisi Eskola kuin maan nielemänä, ja vastuun sai ottaa nainen, Terhi Kilpi. Aivan kuten tavallisessa elämässä usein tapahtuu.

Missä Eskola on nyt? Hän on oppinut Puskalta jotain ja tyytyy vetämään lankoja etäältä. Muutama kysymys: Eskola voisi nousta kameroiden eteen ja selittää, mikä on todellinen tilanne verrattuna edelliseen vuoteen? Jos kausi-influenssa tappaa terveitä ihmisiä, kuolee flunssaan olivat he rokotettuja tai ei. Toinen fakta: Tiedetään hyvin, ettei rokotus auta enää, sillä virus tai virukset ovat levinneet koko väestöön. Julkisesti ei ole selitetty, onko kysymys pelkästään H1N1-viruksesta vai jostakin muusta? Ei myöskään ole sanottu, mitä rokotetta tai rokotteita halutaan jakaa? Miksi pääjohtaja ei halua kertoa julkisesti, mistä todellisuudesta on kysymys. On luotu hysteria ilman, että kerrottaisiin, mistä todellisuudessa on kysymys. Vai onko pääjohtaja itsekin pihalla?


Blogin aihesanat:
epidemia, fakta, flunssa, flunssakausi, H1N1, H1N1-virus, hysteria, infektio, influenssa, Juhani Eskola, katastrofidraama, kausi-influenssa, kuollut, lääke, lääketeollisuus, margariini, margariiniteollisuus, media, Pekka Puska, profiilinnosto, Puska, pääjohtaja, rokote, rokoteteollisuus, rokotus, Ruotsi, tauti, Terhi Kilpi, THL, vankila, Viro, virus

Edellinen Seuraava