Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 26.04.2011

FOGELHOLMIN DIEETTI VOI OLLA HENGENVAARALLINEN

Ruotsista tulee jälleen niitä uutisia, jollaisia tässä maassa ei haluta kuulla. Virallisen tahon suosima pikalaihdutusmenetelmä on osoittautunut hengenvaaralliseksi. Itse olen tiennyt asian potilaspalautteiden perusteella jo pitkään, mutta minkäs teet: maassa vallitsee yksi ravintouskonto. Kliinistä työtä tekevän lääkärin kokemuksilla ei ole mitään arvoa, kun taas agronomitaustainen Mikael Fogelholm on virallinen auktoriteetti ohi kaikkien lääkäreiden.

Vain tiede tietää totuuden, ja lääkäreiden kliininen kokemus on tämän tieteen silmissä vain anekdootin (vitsin) asemassa. On kuitenkin unohtunut vanha Einsteinin toteamus, että todellisuutta on tutkimuksen tuolla puolen. Mutta sillä ei ole merkitystä kun kysymyksessä on raha, asema tai molemmat yhdessä.

ww.yle.fi

Seuraava sivu vaatiikin sitä kirottua pakkoruotsia:

sverigesradio.se

Suomen johtavia VLCD (Nutrilett, Xtravaganza, Cambridge dieetti) –asiantuntijoita ovat Mikael Fogelholm ja Pertti Mustajoki. Näkyy Uusituvankin nimi joissakin yhteyksissä. Eli juuri se klaani, jonka mielestä hiilarit ovat jees ja rasva, hyi, hyi, pahaa ja vaarallista.

Oheisena Nutrilett –sivusto, josta löytyy tutkimuksia vakuuttamaan kuluttajat tavaran hyvyydestä:

www.nutrilett.fi

Fogelholm M, Kukkonen-Harjula K, Nenonen A & Pasanen M: Effects of Walking Training on Weight Maintenance After a Very-Low-Energy Diet in premenopausal Obese Women.′Arch Intern Med 2000;160:2177-2184.

T. Pekkarinen, I. Takala, P. Mustajoki: Weight loss with very-low-calorie diet and cardiovascular risk factors in moderately obese women: One-year follow-up study including ambulatory blood pressure monitoring.′International Journal of Obesity 1998;22:661-666.

Nutrilettin sivustolta löytyy lisää herrojen tutkimuksista.

Fogelholmin ja Mustajoen myötävaikutuksella on syntynyt muitakin VLCD –ketjuja, jotka toimivat franchising-periaatteella, vähän samaan tapaan kuin Koti Pizza, jossa yrittäjä sidotaan kaulaansa myöten turpeeseen lopun ikää.

www.ketju.fi

www.cambridgeohjelma.fi

www.xtravaganza.fi

Herrojen viestit hymisevät pelkkää ilosanomaa, ja haitoista ei puhuta mitään. Samat tyypit ovat jatkuvasti parjaamassa VHH -dieettiä, ja heidän ainoa perusteensa on ollut, että pitkäaikaistutkimukset puuttuvat. Todellisuudessa heidän omasta hehkuttelustaan puuttuu pitkäaikaisseuranta ja mahdolliset komplikaatiot, joita ovat mm. veren virtsahappopitoisuuden nousu, joka voi johtaa pysyvään munuaisvaurioon, kihti, maksavaurio, sappikivet ja fataalit (kuolemaan johtavat) rytmihäiriöt.

Oheisena yksi niistä kirjeistä, jotka kertovat VCLD -ongelmista. Tämähän on tietysti vain vitsi, ja asiat voidaan haudata vitsin varjolla. Mutta tämä näin vain tiedoksi:

"Olin pitkään ylipainoinen ja sain diabetekseen ensimmäiset tablettilääkkeet v. 1999. Välissä olevien vuosien aikana olin opiskellut sairaanhoitajaksi. Viime vuosituhannen lopussa sairaalassa, jossa työskentelin jylläsi henkilökunnan keskuudessa Fogelholm & Mustajoen suosittelema vähäkalorinen dieettibuumi. Niin minä, kuin useat muutkin, aloitimme dieetin. Tämän dieetin seurauksena verensokeriarvoni laskivat nopeasti, samoin paino. Mutta verenpaineeni lähti nopeaan kiitonousuun, jota jopa diabeteshoitaja ihmetteli. Itse Fogelholm kävi sairaalassa kertomassa henkilökunnalle, miten hyvä dieetti on kysymyksessä…

Minulle ilmaantui vatsaongelmia, ylävatsa turposi ja todettiin rasvamaksa sitten yllätyksenä (ultraääni tutkimus, ASAT ja ALAT nousseet) v. 2000 tuon saman dieettibuumin seurauksena. Samaan aikaan tuolla dieetillä ollut terveydenhoitoalan ystäväni kuoli, koska hänen maksansa oli pahasti vaurioitunut. Vähäkalorista dieettiä en missään nimessä suosittele kenellekään ja tiedän mistä puhun, koska olen tuon helvetin itse läpi käynyt."

Jatkokirje samalta henkilöltä. Ilmeisesti asia on ollut tiedossa, mutta ilmeisesti kuuluu samaan kategoriaan kuin H1N1- komplikaatiot, jotka pistetään mappi Ö:hön.

"Eilen tapasin ystäväni, joka on keskussairaalan johtava kemisti. No, naisia kun ollaan, jaksoimme tietty jaarata tätä muodonmuutos-VHH:ta. Hän puolusti ainakin mun kohdalla VHH:ta, vaikka rasvan määrää hän ei ymmärtänyt mitä syön nykyään. Kerroin hänelle sen, miten rasvamaksa mulla sitten aikoinaan poksahti käyntiin. Kerroin hänelle senkin, että rasvamaksani on nyt rauhoittunut ja toipunut kokonaan. Ystävättäreni kertoi, että HUS:issa kaikessa hiljaisuudessa hoidettiin näitä samoja maksavaurioita, joita Fogelholm-Mustajoki-Nurtiletti aikaan saivat... Näin siis meillä Suomessa hoidetaan, kuin hölmöläisten valonkantoa, säkillä, siirsivät sitä ulkoa sisälle".

Asiaa on yllättävän vähän tutkittu, mutta löytyi yksi selvitys vuosien takaa, joka selvästi painottaa että VLCD voi aiheuttaa maksaongelmia. Ilmeisesti juttu on jäänyt Fogelholmilta ja Mustajoelta lukematta:

www.ajcn.org

Sekä Mustajoki että Fogelholm ovat jatkuvasti mollanneet kaikkia muita ruokavaliota kuin omaansa.

www.eu.gw.com

Lääkärilehti julkaisi Fogelholmin todella limbon artikkelin näistä asioista, mutta se kuuluukin lehden toimituksen politiikkaan. Lääkärit saavat mennä, ja rehutehtailijat tilalle!

Nyt sitten Iltalehdessä Fogelholm vuodattelee jälleen. Pieni yksityiskohta jäi mieleen. Fogelholm mollasi paleodieettiä sanomalla, että kuolivat muutenkin varhain tuolloin. Lausunnollaan Fogelholm osoittaa täydellisen junttimaisuutensa. Ilmeisesti hän ei ole kuullut Staffan Lindebergistä, tuosta maailman- kuulusta naapurinmaan paleotutkijasta, jonka kirja Food and Western Disease on alansa huippu.

Suomessa ei ole vakavasti otettavaa ravintotukimusta. Koko yläkasti pyrkii vain epätoivoisesti säilyttämään asemansa kykenemättä tarkastelemaan asioita laajemmin. Ja tuon kaiken turhan maksavat veronmaksajat.

Fogelholmin tapaiset kykenevät vain pelottelemaan ihmisiä. Tavallisin harha, mihin törmään lähes päivittäin, on että VHH tuhoaisi munuaiset. Juuri tulleen uutisen mukaan ketogeeninen dieetti parantaa munuaisen toimintaa. Vastaavaa on havaittu ennenkin:

www.bbc.co.uk

Kun rasvaa jatkuvasti demonisoidaan, tyydytetyn luonnonrasvan on todettu ehkäisevän tulehdusta elimistössä. Muu maailma on alkanut ymmärtää, että sairauksien taustalla on tulehdus, mutta se tieto ei ole saavuttanut tätä maailman kolkkaa.

jem.rupress.org

Rasva parantaa epilepsiaa on uutinen, jota tarjotaan tavallisille ihmisille. Suomessakin tiedetään asia, mutta siitä ei julkisudessa saa puhua.

www.abc2news.com

Olen poistanut vastausosion. Keskitän nyt voimavarani uuden nettiklinikan rakentamiseen.

Edellinen Seuraava