Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.08.2008

GEORGIA ON MY MIND

Olen järkyttyneenä seurannut Venäjän brutaalia hyökkäystä Georgiaa vastaan. Mikään ei ole muuttunut. Isoäiti oli oikeassa. Ei ryssä muutu vaikka voissa paistaisi. Sama ihmisistä piittaamaton kaiken tuhoava väkivalta kuuluu venäläisen peruspolitiikkaan on sitten vallassa tsaari, Stalin tai Putin.

Olemme ummistaneet silmämme tavalliselta arkipäivän venäläisestä väkivallalta. Vuosikausia itärajan ihmiset ovat kärsineet rekkajonoista joihin vasta nyt joku poliitikko on heräämässä. Kun venäläisten infrastruktuuri ei toimi käyttävät he häikäilemättä muita hyväkseen. Tsuhna on kiltti mutta tyhmä sen ovat venäläiset aina tienneet. Tässäkään suhteessa mikään ei ole muuttunut.

Ajatellaan Georgian tilannetta Suomen kannalta. Vähitellen Suomen itärajan maat ja mannut siirtyvät varakkaiden venäläisten käsiin. Tämäkin on tsuhnan typeryyttä. Moinen ei onnistuisi muualla eritoten kun kyseessä on ison naapurin raja. Kun venäläiset sitten jossain vaiheessa haluavat lisää, niin ei tarvitse kuin lähettää pari bussilastillista Pietarin hanuja rähinöimään Suomeen. Ammutaan pari rikasta venäläistä ja joku suomalainen poliisi niin tunnelmat kiristyvät melkoisesti. Pian Venäjän hallitus huolestuu kansalaistensa turvallisuudesta ja sitten seuraa se, että rekkajonot muuttuvat panssariletkaksi. Kun kaikki on tuhottu, niin historiallisista syistä Venäjä vaatii rajan siirtämistä Kymijoelle, missä se on joskus ollut. Täsmälleen samaa on tapahtumassa nykypäivän Georgiassa. Tämä voi myös tapahtua koska tahansa Suomessa.

Olen myös lopen kyllästynyt ja pettynyt nykyiseen presidenttiimme. Koko presidentti-instituutio olisi pitänyt lopettaa siinä vaiheessa kun Kekkonen kuukahti. Mutta kun oli niitä pikkuhitlereitä jotka halusivat kalifin paikalle, niitä joita keikkuu vieläkin eduskunnassa. Halonen on mogannut Suomen ulkopolitiikan täydellisesti. Taannoin hän syytti Yhdysvaltoja rikoksesta kansainvälistä oikeutta vastaan YK:ssa. Sen jälkeen ei ole hänelle kuulunut kutsua mihinkään merkittävään tilaisuuteen. Ja hänen kun pitäisi vastata maan ulkopolitiikasta. Yleisillä markkinoilla kenkää olisi tullut heti. Nyt venäläisten murhatessa estottomasti georgialaisia Halonen rupattelee mukavia Venäjän presidentin kanssa. Ja meidän kun pitäisi olla puolueettomia. Onneksi jonkinlaista munaa löytyi pääministeri Vanhaselta joka tuomitsi harvinaisen selkeästi tapahtumat.

Halosen, Tuomiojan ja Hägglundin ulko- ja puolustuspolitiikka on aikansa elänyt. Joku kysyy kuka Hägglund. Hän on se kenraali, jonka äitiä lehtitietojen mukaan itse Mannerheim katseli sillä silmällä. Hägglund sanoi myös ettei meitä suomalaisia jätetä hädän hetkellä vaikka emme olisi sitoutuneet mihinkään. Hei, come on man, that´s wishfull thinking, mikä suomeksi tarkoittaa mä uskon joulupukkiin. Mennäänkö me auttamaan ketään jos ei ole pakko? Sellaisia kenraaleita ja presidenttejä meillä on että usko ajaa tosiasioiden edelle. Jos haluaa kohdata karun ja vastenmielisen todellisuuden niin tapahtumat Georgiassa kertovat mikä myös Suomen tilanne on nyt ja tulevaisuudessa ellei politiikka muutu. Irakissa on monta vuotta taistellut 2000 sotilaan georgialainen osasto. Se on kolmanneksi suurin ryhmä Irakissa amerikkalaisten ja englantilaisten jälkeen. Sekään ei auttanut Georgiaa. Länsimaat hylkäsivät maan. Kukapa panisi pään kyyn pesään ellei ole pakko. Tämän venäläiset tietävät hyvin. Ranskan presidentti sanoi myös suoraan TV-uutisissa: ”Venäjällä on täysi oikeus puolustaa kansalaisiaan maassaan ja ULKOMAILLA”. Kun et kuulu porukkaan niin vapaasti voi potkia. Siis on täysin turha lähettää suomalaisia Afganistaniin sillä se ei auta meitä yhtään. Georgian tapahtumien jälkeen olen muuttanut käsityksiäni. Ainoa mahdollisuus tälle maalle on liittyä Natoon ja ilman Yhdysvaltoja ei voi puhua järkevästä puolustuksesta. Eurooppalaiset ovat vellihousuja tosipaikan tullen mikä nähtiin entisen Jugoslavian hajotessa. Hillitön murhaaminen loppui vasta kun jenkit puuttuivat tapahtumiin. Tämä on hyvä muistaa. Amerikka auttoi vaikka alueella ei ollut öljyä. Mutta voihan sitä liittyä Venäjäänkin mikä ilmeisesti on presidentin salainen unelma. Viimeaikaiset teot kertovat mitä jonkun päässä todella liikkuu. Toivottavasti TV1:llä alkaisi taas syksyllä presidentin kanslia, saisi ainakin nauraa kun nyt raivo pukkaa pintaan näiden selittäjien tekopyhyyden takia.

http:/www.youtube.com/watch?v=Thls_tMuFkc


Blogin aihesanat:
Erkki Tuomioja, Georgia, Gustav Hägglund, Nato, poliisi, presidentti, puolustuspolitiikka, Tarja Halonen, tulevaisuus, ulkopolitiikka, Venäjä, väkivalta, YK

Edellinen Seuraava