Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 17.07.2013

GMO-SUOMI

GMO on sitten tullut suomalaisten ruokapöytään, kiitos mitäänsanomattomien poliitikoiden, jotka ilmeisesti eivät osaa päättää muusta kuin mitä panevat päälleen aamulla. Jos sitäkään. Suomen kansainvälistyminen tarkoittaa rähmällään olemista suuryhtiöiden edessä.

GMO:n tulo on ollut tiedossa jo pitkään, mutta poliitikoille se on asia, jota ei ole heille edes olemassa. Se koskee kuitenkin jokaista suomalaista.

Aika ajoin alan professorit ovat julkisuudessa ylistäneet GMO:ta ja selittäneet, ettei se poikkea entisestä lajien jalostamisesta kuin siinä, että se on tehokas ja moderni tapa luoda elämään haluttuja ominaisuuksia. Tässä he valehtelevat, sillä kyse ei ole minkään lajin ominaisuuksien parantamisesta valinnan kautta, vaan väkivaltainen tapa yhdistää eri lajien ominaisuuksia toisiinsa. GMO on siten uutta elämää luova manipulaatiomenetelmä, missä virusten, bakteerien, kasvien, eläinten ja ihmisten perimää sekoitetaan keskenään. Tuloksena syntyy sitten jotain, jonka todellisia vaikutuksia ei kukaan tiedä. Elämä ei valitettavasti muodostu legopalikoista, jota voi yhdistellä mielin määrin.

Väitteistä huolimatta GMO:n haittoja ei ole koskaan tutkittu, joten aiheellisesti voidaan kysyä, mihin tosiasiaan perustuu nykyinen päätös sallia GMO.soijan käyttämisen rehuna.

Suuren yleisön olisi hyvä tietää, mitä kaikkea GMO:n historiaan liittyy. Unkarilaistaustainen Árpád Pusztai oli Aberdeenin yliopiston johtava tutkija, joka tutki transgeenistä (GMO) perunaa. Pusztai huomasi, että koe-eläimien, joita oli ruokittu transgeenisellä perunalla, kasvu hidastui ja immuniteetti romahti. Hän julkaisi tuloksensa yhdessä maailman johtavimmasta lääketieteellisistä julkaisuista Lancetissa1999. Artikkeli aiheutti tavattoman hälyn. Niin Britannian hallitus kuin suuryhtiöt raivostuivat ja Pusztai erotettiin ja hänen tutkimusrahansa peruutettiin. Pusztain haastattelu on hyvin mielenkiintoinen ja kertoo, että hurjimmatkin salaliittoteoriat voivat todellakin olla totta.

Monet muutkin tutkijat ovat huolissaan asiasta, mutta päättävä taho ei kuule. Terje Traavikin ja Jack Heinemannin kirja "Genetic Engineering and Omitted Health Research: Still No Answers to Ageing Questions" on lukemisen arvoinen.

Kesällä, kun kaikki ovat lomalla, julkaisee media aina ikävät uutiset vaivihkaa toivoen, ettei kukaan herää grillimakkaraunestaan. Rehutehdas Paasivaara aloitti transgeenisen soijan käytön rehujen raaka-aineena. Kaiken lisäksi viranomaisten mukaan GMO- ruokinnasta ei tarvitse erikseen mainita. Niin varjellaan Suomen kansaa: Syökää vain lääkkeitä, älkääkä kunnon ruokaa!

Geenimanipulaatio luo uudenlaisia proteiineja, joita ei ole aikaisemmin ollut olemassa. Luonnollisen kehityksen mukaan kaikki elämä on sopeutunut ympäristöönsä vuosimiljoonien kuluessa. Jos tarkastellaan pelkästään ihmisen immuniteettia, niin kehitys on muovannut vastustuskykyä siten, että elimistö pystyy reagoimaan mielekkäästi sille vieraisiin, mutta aina ihmisen ympäristössä olemassa olleisiin proteiineihin. Siten etenkin ravinnon myötä saadut transgeeniset proteiinit ovat todellinen uhka immuniteetille, mitä Pusztain tutkimus ositti.

Putsztainin kohtalo ei ole uutta. Vastaavaa on tapahtunut ja tapahtuu meillä kaikille niille, jotka esittävät jotain virallisista uskomuksista poikkeavaa.

Allergiat ovat lisääntyneet. Esimerkiksi Britanniassa soijayliherkkyys on lisääntynyt huimat 50 % heti sen jälkeen, kun GMO-soija tuli markkinoille. Ehkä syynä on GMO-soijan sisältämä pähkinän allergeeni. Tässä on hyvä esimerkki, mitä lajien sotkeminen saa aikaan. Siten kenenkään pähkinäallergiasta kärsivän ei pitäisi käyttää soijaa lainkaan. Mitähän kaikkea voi seuraakaan siitä, kun manipulaatiolla yritetään luoda soijasta kalaöljyä. Immuniteettihäiriöt johtavat kroonisiin, invalidisoiviin sairauksiin reumasta sydäntauteihin ja syöpään.

Suomen sikatalous ja makkaratehtaat saavat lisää nauloja arkkuihinsa GMO-rehun sallimisen jälkeen. Myös siat sairastuvat

GMO-rehusta. Paasivaaran päätös johtaa siten eläinrääkkäykseen ja on siten lainvastainen. Mutta ehkä kaverit hoitavat tämänkin asian maton alle.

GMO:n haittavaikutusmekanismeja on monia muitakin. On todettu, että GMO vilja voi sulkea elintärkeitä geenejä ihmisellä, minkä pitkäaikaisia vaikutuksia ei kukaan tiedä. Kasvien geenimanipulaation pääasiallinen tarkoitus on lisätä niiden kykyä kestää kasvimyrkkyjä. Siten myrkkyjen määrää voidaan lisätä, mikä taas kuormittaa ympäristöä. Myrkyt siirtyvät ravinnon mukana ihmiseen. Tavallisimmin käytetty aine on glyfosfaatti, joka aiheuttaa syöpää.

Venäläisissä tutkimuksissa on todettu GMO:n haitat eläimille. Asiaa kommentoi myös Huffington post. GMO aiheuttaa eläimillä steriliteettiä ja ennenaikaista poikasten kuolemaa. Monet tuntemani toisinajattelija-kollegat ympäri maailman kehottavat potilaitaan välttämään geenimanipuloitua ruokaa. Muualla siis on herätty, mutta ei meillä.

Jos poliitikoilla olisi vähänkin selkäranka ajaa todellista isänmaallisuutta ja aitoa huolta maailman tilasta, niin kotimainen vaihtoehto soijalle olisi ehdottomasti härkäpapu . Olen näin loma-aikana ajellut ympäri ja todennut, että pellot puskistuvat käytön puutteesta. Tilaa olisi vaikka mille ruuantuotannolle. Samalla säästettäisiin sademetsiä, jotka tuhoutuvat enenevässä määrin GMO-soijan alta.

Kehotan ihmisiä kapinaan ja boikotoimaan kaikkea, minkä valmistuksessa on käytetty GMO:ta. Poliitikkoja ja viranomaisia on painostettava, että kaikki, missä on GMO:ta jossakin muodossa, on merkittävä selvästi, jotta ihmiset voisivat vapaasti valita. Vapaan tiedonhan pitäisi olla demokratian perusta. Vai miten on, konsulit ?

Löysin hyvän suomalaisen sivuston josta aiheesta löytyy paljon lisää.


Blogin aihesanat:
allergeeni, allergeeni, allergia, allergia, Arpad Pusztai, Arpad Pusztai, bakteeri, bakteeri, demokratia, demokratia, eläin, eläin, eläinrääkkäys, eläinrääkkäys, elämä, elämä, geeni, geeni, geenimanipulaatio, geenimanipulaatio, glyfosfaatti, glyfosfaatti, Gmo, GMO, GMO-soija, GMO-soija, härkäpapu, härkäpapu, ihminen, ihminen, immuniteetti, immuniteetti, immuniteettihäiriö, immuniteettihäiriö, invalidisoiva, invalidisoiva, isänmaallisuus, isänmaallisuus, Jack Heinemann, Jack Heinemann, jalostaminen, jalostaminen, kalaöljy, kalaöljy, kansainvälistyminen, kansainvälistyminen, kapina, kapina, kasvi, kasvi, kasvu, kasvu, koe-eläin, koe-eläin, kollega, kollega, krooninen, krooninen, kuolema, kuolema, laji, laji, Lancet, Lancet, luonnollinen kehitys, luonnollinen kehitys, lääke, lääke, makkara, makkara, makkara, makkara, makkaratehdas, makkaratehdas, manipulaatio, manipulaatio, media, media, pelto, pelto, perimä, perimä, peruna, peruna, poikanen, poikanen, poikotointi, poikotointi, pähkinä, pähkinä, pähkinäallergia, pähkinäallergia, raaka-ainen, raaka-ainen, rehu, rehu, rehu, rehu, rehutehdas Paasivaara, rehutehdas Paasivaara, reuma, reuma, sademetsä, sademetsä, salaliitto, salaliitto, selkäranka, selkäranka, sian sairaus, sian sairaus, sika, sika, sikatalous, sikatalous, soija, soija, soijayliherkkyys, soijayliherkkyys, steriliteetti, steriliteetti, suomalainen, suomalainen, Suomi, Suomi, suuryhtiö, suuryhtiö, suuryhtiö, suuryhtiö, sydäntauti, sydäntauti, syöpä, syöpä, Terje Traavik, Terje Traavik, toisinajattelija, toisinajattelija, transgeeninen, transgeeninen, tutkija, tutkija, tutkimus, tutkimus, tutkimus, tutkimus, vale, vale, virus, virus, väkivalta, väkivalta, yliherkkyys, yliherkkyys

Edellinen Seuraava