Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 05.10.2009

H1N1 -hypestä

Samalla kun sikaflunssa on hiipumassa maailmalla, ollaan Suomessa valmiita rokottamaan koko kansa. Kaikki hieman postuumisti, jotta voidaan röyhistellä rintaa että tempulla olisi saatu jotain aikaan. Tämäkin muistuttaa Pohjois-Karjala-tutkimusta, missä laskevan trendin aikana kuviteltiin sen tulosten johtuneen omista toimenpiteistä. Ensiksi tuhlattiin rahat Tamifluhun ja nyt rokotteisiin.

Jos sitten virus muuttuu tässä ajan kuluessa, nykyinen rokote on joka tapauksessa tehoton. Nykyisen pandemian uhkakuvat juontuvat vuoden 1918 pandemista, jolloin ihmisiä kuoli, ei niinkään itse flunssaan, vaan sen jälkiseurauksiin. Yksi syy oli bakteeri-infektio ja huono ravitsemustila. Nyt tutkijat ovat esittäneet mielenkiintoisen uuden näkökulman tapahtumiin. Kuolemien yhtenä syynä saattoi olla väärä hoito. Tuolloin yleinen hoitosuositus oli asetosalisyyli eli Asperiini. Lääkeannostukset olivat hurjia, 8 grammasta jopa 32 grammaan asti. Nykytiedon mukaan suositukset menevät reippaasti yli myrkytysrajan. Liika Asperiini aiheuttaa muun muassa nesteen kertymisen keuhkohin, mikä infektion yhteydessä voi johtaa hengitysvaikeuksiin ja sitä kautta potilaan menehtymiseen

www.journals.uchicago.edu

Väkisin tulee mieleen, kuinka paljon vahinkoa syntyy nykyajan hoitosuosituksista, varsinkin kun kärpästä tapetaan tykillä. Siinä yleensä menevät myös sivulliset. Nyt onkin esitetty, että Meksikon kuolemat taudin alkamisen ajankohtana olisivat johtuneetkin toisen samanaikaisesti esiintyneet infektion yhteisvaikutuksesta.

Kun itse opiskelin, influenssa oli tyyppiesimerkki taudista, jolla oli laaja morbiditeetti (sairastuvuus) mutta hyvin pieni mortaliteetti (kuolleisuus). En usko, että sen suhteen olis tapahtunut mitään muutosta.

Kuume on elimistön yksi tapa tuhota viruksia. Oheisena linkki humaanisen lastenlääkärin sivuille, joilla kerrotaan maalaisjärjellä mistä kaikesta tässä on kysymys. Kuumetta ei pidä hoitaa keinotekoisesti muuten kuin ääritapauksissa.

www.health-bytes.com

Sitten hieman realismia aiheesta Tamiflu:

www.brojon.org

Lääkkeen testit ihmisillä näyttivät lyhentävän 5-7 päivän flunssan kestoa 1.5 – 2.5 päivään. Tamiflu ei estänyt, parantanut, eikä vähentänyt flunssan vaikutuksia. Parhaimmillaan lääke hoiti oireita, mutta ei parantanut itse oireita. Tulee vain ajatelleeksi että eiköhän taas aleta lääkitä ihmisiä hautaan vuoden 1918 tapaan. Japanissa edellisen virushysterian aikana sanotaan 14 lapsen kuolleen Tamifluhun.

injury-law.freeadvice.com


Blogin aihesanat:
asperiini, bakteeri-infektio, hengitys, influenssa, keuhkot, kuume, rokote, sikaflunssa, Tamiflu, virus

Edellinen Seuraava