Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.09.2009

H1N1 –SIKAINFLUENSSA

Tiettävästi ensimmäinen maailmanlaajuinen influenssaepidemia oli ns. espanjantauti I maailmansodan jälkeen 1918, jonka seurauksena miljoonat menehtyivät. Jälkeen päin asiaa on tutkittu ja päädytty ajatukseen, etteivät ihmiset kuolleet varsinaisen viruksen aiheuttamaan sairauteen, vaan jälkitautina keuhkokuumeeseen, jonka aiheutti yleensä pneumokokkibakteeri. Pneumokokkipneumonia onkin edelleen keskeinen virustautien aiheuttama sekundaari-infektio, joka voi olla kohtalokas ja aiheuttaa kuoleman. Influenssa ei tapa, vaan sen jälkitaudit. Keuhkokuumeeseen altistuvat lapset ja vanhukset sekä kroonisesti sairaat ja muuten heikkokuntoiset. Myös tubi oli hyvin tavallinen I-maailmasodan jälkeen 1976 maailmaa uhkasi sikainfluenssaepidemia. Media loi yleistä hysteriaa ja mielipiteitä muokattiin rokotuksia suosivaksi. Oheisena vanha propagandafilmi tuolta ajalta.

www.youtube.com

Tauti ei sittemmin levinnyt odotetulla tavalla, mutta siitä huolimatta aloitettiin massiivinen rokotusohjelma. Rokote oli nopeasti valmistettu, eikä sen haittoja ja hyötyjä ollut käytännössä testattu. Rokote aiheutti lukuisia kuolemantapauksia sekä pahoja neurologisia Guillan-Barré- oireita. Lukuisat terveet ihmiset invalidisoituivat loppuelämäksi.

Parisen vuotta sitten lintuinfluenssa aiheutti valtavan hämmingin maailmalla, jonka ansiosta lääketehdas Roche teki huomattavia voittoja, kun eri maiden hallitukset reagoivat paniikissa ja ostivat kilvan Tamiflu®-lääkettä, joka todellisuudessa on tehoton ja vaarallinen.

www.usatoday.com

www.usatoday.com

www.thelancet.com

Tamiflun® sivuvaikutuksiin kuuluu vakavia neurologisia oireita ja jopa kuolema. Lievempinä oireina ovat pahoinvointi, ripuli, päänsärky, huimaus, väsymys ja yskä, jotka itse asiassa ovat samoja oireita mitä influenssassakin.

Rokotusta on nytkin ehdotettu ongelman ratkaisuksi. Baxter on yhtiö, jolla on käytännöllisesti katsoen maailman monopoli rokotteiden valmistuksessa. Rokotus on huono menetelmä ehkäistä tavanomaista flunssaa. Tiedetään, että ikääntyvillä ihmisillä tavanomainen flunssarokotus ei auta eikä ehkäise flunssan aiheuttamia keuhkokuumetta.

www.lewrockwell.com

Rokotebisneksen kulissien takana kiehuu. Siitä tämän maan mediat ovat olleet hiljaa. Baxterin Tsekin tasavallassa valistettuun flunssarokotteeseen oli jostain syystä viime jouluna päässyt livahtamaan elävää lintuinfluenssavirusta. Virhe huomattiin sattumalta, mutta jos rokote-erä olisi pääsyyt jakeluun, sadat tuhannet ihmiset olisivat olleet vaarassa 18 eri maassa.

www.torontosun.com

Tehdas ei ole kyennyt selittämään, miksi elävä virus joutui rokotteeseen. WHO odottaa edelleen selvitystä asiasta. On ollut puhetta jopa tarkoituksellisesta sabotaasista.

euro-med.dk

www.naturalnews.com

Oli asia sitten mikä tahansa, maailmalla on herännyt epäluulo kaikkea sitä kohtaan, mitä viruksesta kerrotaan virallisesti.

Nykyisestä sikaviruksesta on esitetty mielipiteitä, jopa että se olisi ihmisen laboratoriossa tekemä virus tai ainakin osa viruksesta olisi keinotekoista rakennetta. Toisaalta virus on samaa tyyppiä kuin vuoden 1918 epidemian aiheuttaja. Kuka tietää, mutta rokotusbisnes on myös miljardiluokan liiketoimintaa, joten kiireessä lipsahduksia sattuu.

www.bloomberg.com

content.nejm.org

Rokotus on influenssan tapaisessa nopeasti leviävässä ja muuntautuvassa sairaudessa huono ennaltaehkäisymenetelmä. Virus leviää niin nopeasti, ettei rokotetta ehdi valmistaa. Tapahtumat 1976 kertoo osaltaan, mitä tapahtuu kun rokote tuodaan testaamattomana markkinoille. Lisäksi virus muuttuu kaiken aikaa, joten rokote on vanha ennen kuin se edes ehtii valmistua. Rokkoteiden haitoilla on pitkä historia.

rchives.tcm.ie

Tuleva H1N1 –rokote on herättänyt epäilyjä terveydenhoidon ammattilaisissa ympäri maailman. Rokotteen kehittäjät eivät itse halua ottaa kyseistä rokotetta siihen liittyvien riskien takia.

www.youtube.com

Kyselyn mukaan esimerkiksi puolet Iso-Britannian yleislääkäreistä ei myöskään halua ottaa rokotetta.

www.dailymail.co.uk

Onneksi nykyinen virus on heikentynyt ja siihen liittyviä kuolemantapauksia on liioiteltu mediassa. Saman aikaan on ihmisiä kuollut moninkertaisesti tavanomaiseen flunssaan. Kaikki viittaa siihen, että tauti hiipuu itsestään. Vanha sääntö pätee edelleen. Potilas paranee flunssasta viikossa, mutta jos onnistuu pääsemään lääkärin hoitoon, niin paranee jopa seitsemässä päivässä.

www.yle.fi

Flunssaepidemioissa on paljon myös tilastoharhaa. Jos elämänsä loppupuolella joku saa kaiken kärsimyksen päälle vielä flunssaan ja sattuu kuolemaan, niin ensimmäiseksi kuolinsyyksi mainitaan tietysti flunssa ja kaikki muut sairaudet jäävät tämän diagnoosin alle. Vaikka viimeisillään ollut potilas olisi muutenkin kuollut muutaman päivän sisällä, diagnoosi on influenssa. Kuolinsyytilastot ovat muutekin hyvin epäluotettava lähde arvioida mitään. Kun tieteen mukaan kukaan ei voi kuolla vanhuuteen, on lähdölle väännettävä vaikka väkisin jokin diagnoosi. Pelkkä nuhakin tai liman kröhinä riittää diagnoosiin. Mutta nyt on luotu yleistä hysteriaa, että terveitä ihmisiä alkaa kaatua pystystä kaikkialla. Siksi median pitäisi harkita, mitä asiasta kirjoittaa, vaikka lähteenä olisi joku professori.

www.taloussanomat.fi

Valitettavasti lääketiede on avuton influenssaepidemioiden suhteen. Siksi ylimitoitettua meteliä tarvitaan luomaan illuusiota että kaikki olisi hallinnassa. Itse en ottaisi rokotetta, enkä myös suosittele sitä kenellekään. Jos terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (mikä fantastisen orwellimainen sana) suunnitelma toteutuu, maan lapset joutuvat koe-eläinten asemaan. Eikö demokratiassa pitäisi puhua vapaasti myös rokotukseen liittyvistä haitoista. Laitos on hyvä esimerkki siitä, kuinka voidaan ryssiä kansalaisten luottamus viranomaisia kohtaan. Eikö siellä seurata aikaansa? Valitettavasti Suomessa yleinen totuus riippuu sanojan asemasta. Totuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Rokotuksen ja lääkkeiden sijaan pitäisi alkaa ajatella, miten kehittää omaa yleistä vastustuskykyä. Mutta se onkin keino, jolla kukaan ei tienaa mitään ja siksi immuniteetista puhuminen on vähemmän kiinnostavaa.

Muutamilla yksinkertaisilla toimenpiteillä voi itse vaikuttaa omaan selviytymiseen epidemian aikana.

Ensimmäiseksi olisi huolehdittava omasta henkilökohtaisesta hygieniasta. Yksinkertaisella käsien pesulla pärjää hyvin pitkälle. Tämä virus leviää pisaratartuntana ja siten pääasiassa käsien kautta.

Toiseksi voi parantaa omaa immuniteettia. Jos on viitteitä keuhkokuumeesta, niin vasta sitten voi käyttää antibiootteja. Niitä ei tulisi ottaa ennaltaehkäisymielessä sillä antibiootit tuhoavat suoliston bakteereita, jotka ovat hyvin tärkeä osa immuunijärjestelmää. Siten antibioottikuuri voi pahentaa virustulehdusta.

Stressi ja varsinkin unen puute heikentävät olennaisesti vastustuskykyä. Riittävä lepo ja iisisti ottaminen on osa ennaltaehkäisyä.

archinte.ama-assn.org

Ravinnolla voi vaikuttaa immuniteettiin. Ohjeet ovat paljolti samoja kuin VHH –dieetissäkin. Sokeri heikentää immuniteettiä. Samoin prosessoitu ja mikrolla valmistettu ruoka heikentävät vastustuskykyä. Omega-6- rasvat (kasviöljyt kuten rypsi- ym. öljyt, margariinit ja muut levitteet) vaikuttavat haitallisesti immuunijärjestelmään. Omega-3-rasva (kalaöljy) sen sijaan vahvistaa immuniteettia. Kookosrasvan sisältämä lauriinihappo tuhoaa viruksia tehokkaasti. Lauriinihappoa on runsaasti myös äidinmaidossa.

Sinkin on todettu ehkäisevän flunssaan liittyviä keuhkokuumeita eteenkin ikääntyvillä.

www.ajcn.org

D3-vitamiini on hyvin olennainen osa tervettä immuunijärjestelmää. Olisi pyrittävä vähintään 70 nmol/l -tasoon, mikä yleensä vaatii 2000 IU(50mcg) – 5000 IU(125mcg) päivittäisen vitamiinilisän niin aikuisille kuin lapsille. Aikoinaan DDR:ssa D-vitamiinia annettiin massiivisina annoksina 600 000 IU –annoksina yhtensä 3.500 000 IU hoidettaessa lasten infektioita.

www.ajcn.org

www.medicalnewstoday.com

C-vitamiini on myös tärkeä vastustuskyvyn kannalta. Itse käytän päivittäin 3 g jaettuna kolmeen annokseen, mutta 1.5 g voi olla riittävä määrä.

Voi käyttää myös luonnon omia antibiootteja lauriinihapon lisäksi. Kasvit kehittävät omia antibiootteja viruksia vastaan. Tehokkaita aineita viruksia vastan on valkosipuli, inkivääri, kurkuma, oliivinlehtiuute ja oreganoöljy. Valitettavasti Suomessa myyty oliiviöljy on kirkastettua. Keskieurooppalainen öljy on sameaa ja sisältää juuri tärkeää lehtiuutetta. Mutta mikä tahansa tuore kasvis, jopa ruoho, sisältää luonnon antibiootteja. Tehokas tapa saada näitä antibiootteja on raakamehustus. Jotkin sienet raakana, kuten shiitake, sisältää paljon viruksia tuhoavia aineita.

Terve suolistobakteerikanta on äärimmäisen tärkeä koko immuunijärjestelmälle. Probiootteja voi käyttää, mutta itse suositan pastöroimatonta ja homogenisoimatonta maitoa tai siitä tehtyjä tuotteita.

Herkimpiä nykyiselle sikainfluenssalle ovat lapset, joilta puuttuu immuniteetti tautia kohtaan. Antibioottihoito on perusteltua, jos on vähänkin viitettä bakteeritulehduksesta. Alle 6-vuotiaille suositeltavin antibiootti on aminopenisilliini, yli 6-vuotialille suositellaan erytromysiiniä tai jotain muuta makrolidia, yli 8-vuotialille voi jo antaa doksimysiiniä. Aikuisille käy samat antibiootit.

Mahahapon eritystä vähentävät lääkkeet lisäävät nelinkertaisesti riskiä sairastua virustaudin jälkeiseen keuhkokuumeeseen. Syyksi katsotaan, että normaalisti mahahappo tuhoaa taudinaiheuttajia. Kun lääkitys vähentää hapontuottoa, virukset ja bakteerit leviämään elimistöön.

www.wddty.com

Kokemuksesta voin sanoa, että VHH –dieetillä nämä happo-oireet asettuvat itsestään ja noita riskilääkkeitä ei siten tarvitse käyttää. Liikahappoisuus on oire eikä syy ja keinotekoinen oireen hoitaminen on mieletöntä.


Blogin aihesanat:
aminopenisiliini, antibiootti, bakteeri, Baxter, doksimysiini, epidemia, erytromysiini, espanjantauti, flunssa, Guillan-Barre –oire, H1N1, homogenisoitu, huimaus, hygienia, immuniteetti, immuuni, influenssa, invalidi, iäkäs, jälkitauti, kalaöly, keuhkokuume, koekaniini, kookosrasva, kuolema, kurkuma, lapsi, lapsi, lapsi, lauriinihappo, liikahappoisuus, lintuinfluenssa, mahahappo, makrolydi, margariini, media, neurologinen oire, nuha, oliivinlehtiuute, omega-3, omega-6, oreganoöljy, pahoinvointi, pastoröinti, pisaratartunta, pneumokokkibakteeri, päänsärky, ravinto, ripuli, Roche ,Tamiflu, rokote, rypsiöljy, sabotaasi, sieni, sikainfluenssa, sikavirus, sinkki, sokeri, stressi, suolisto, suolisto,propiootti, THL, tuberkuloosi, tutkimus, unettomuus, valkosipuli inkivääri, vanhus, vanhuus, vastustuskyky, VHH, virus, vitamiini, väsymys, WHO, yskä, äidinmaito

Edellinen Seuraava