Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 22.05.2009

HEIKKI PÄLVE

Hei,

Tällä kirjeellä eroan Lääkäriliiton jäsenyydestä. Olen harkinnut eroani pitkään. Lopullisen sysäyksen eroamiseeni sain, kun kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla arvostelu julkaistiin vuoden 2008 puolella. On ihan oikein, että arvostellaan mutta tapa millä se tehtiin, rikkoo Lääkäriliiton omia eettisiä ohjeita vastaan. Arvostelijaksi oli valittu henkilö, joka ei ole lääkäri vaan on enemmänkin rehuteollisuuden asiantuntija. Miten tällainen henkilö voi arvostella lääkärin työtä ja miten sen sallittiin tapahtua Lääkäriliiton lehdessä, on sinun vastuullasi.

Vastinettani ei julkaistu lehdessä, vaikka olen lääkäri. Syyksi sanottiin, ettei se kiinnosta lukijoita. Mielestäni olet epäeettinen ja ihmisenä kapea-alainen, enkä haluaisi kutsua sinua kollegaksi. Sensuroit vapaan keskustelun, vaikka elämme 2000-luvulla, ja Kekkonen on kuollut.

Olet toiminnallasi saanut aikaan vahinkoa tavallisten ihmisten parissa. Kritisoin kirjassani nykyistä diabeteksen hoitolinjaa, jonka ruokavaliosuositukset ovat vaarallisia ja perustuvat yksinomaan lääkehoitoihin. Vanha hiilihydraatteja rajoittava ruokavalio on hylätty jostain käsittämättömästä syystä.

Tavalliset ihmiset ovat onneksi löytäneet kirjan. Olen saanut muutama tuhat palautetta tavallisilta ihmisiltä. Niiden viesti on sama: Noudattamalla suosittelemaani ruokavaliota he ovat parantuneet II-typin diabeteksesta ja päässeet kaikista lääkkeistä. Ihmiset ovat tyrmistyneitä siitä, kuinka he ovat aiemmin saaneet vääriä ohjeita ja ovat valmiita toimimaan asiansa puolesta. Olet myös henkilökohtaisesti osasyyllinen kaikkeen tuohon turhaan kärsimykseen tyrmäämällä avoimen keskustelun aiheesta.

Kun puhutaan tieteestä, niin evidenssi vähähiilihydraattisen ruokavalion eduista kasvaa koko ajan. Nykyisen hoitolinjan puolesta ei puhu mikään muu kuin lääketehtaiden masinoimat, pelkästään biomarkkereiden muutoksiin perustuvat näperrellyt julkaisut. Koskaan ei ole näytetty toteen, että nykyisestä linjasta olisi mitään apua potilaalle (patient outcome). Suojelet siis lääketehtaiden etuja potilaiden kustannuksella ja teet tavallisen lääkärin työstä helvetin.

Toinen seikka mikä on vaivannut minua pitkään, on Lääkäriliiton täydellinen epädemokratia. Kun kysymyksessä pitäisi olla pelkkä ammattijärjestö, niin liitto ajaa pelkästään lääketieteen eliitin asioita tavallisen lääkärin kustannuksella. Näin on ollut aina. Olen naivisti uskonut asian muuttuvan, mutta näin hyperkapitalismin aikana tilanne on vain pahentunut. Tässäkin suhteessa olet huono ja epäeettinen johtaja.

Vaadin sinun eroasi Lääkäriliiton johdosta. Koska en usko sen kuitenkaan tapahtuvan, sillä eliitti tarvitsee sinua, niin eroan itse allekirjoituspäivänä. Eettisistä syistä en halua olla mukana moisessa. Toivottavasti nukut yösi hyvin. Jos et, niin anestesialääkärinä tiedät, että aineita ongelmaan löytyy.

Porvoo 21. toukokuuta 2009

Antti HeikkiläOrtopedi

P.S. Allekirjoitettu eroanomus saapuu myöhemmin postitse.


Blogin aihesanat:
ammattijärjestö, Diabeteksen hoito ruokavaliolla, epäedemokratia, epäeettinen, eroanomus, Heikki Pälve, hiilihydraatti, II-tyypin diabetes, Lääkärilitto, tiede

Edellinen Seuraava