Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 02.02.2017

HELSINGIN SANOMAT = FAKE NEWS

Hesarin ideologia perustuu kulttuuri marksismiin, mihin todellinen journalismi ei istu, vaikka veistäisi sirpillä ja takoisi vasaralla. Hesari välittää sateenkariväristä tuulimyllymaailmaa lukijoilleen mutta samalla tukee eliitin turbokapitalismia. Siis eräänlainen kognitiivinen dissonanssi ettei peräti skitsofrenia.

Lehden tiedeosiossa julkaistiin keväällä 2016 ilmestynyt tutkimus pilleristä, jonka pitäisi lisätä ihmisten elinikää kymmenillä prosenteilla. Siis todella käsittämättömän paljon. Miksi sitten Hesari kirjoittaa asiasta vasta nyt kun asia ei ole sytyttänyt muuta mediaa maailmalla jää arvailujen varaan. Sekin mitä on kirjoitettu, on tehty lähinnä huumorimielessä. Jos uutinen todellakin pitäisi paikkaansa. Levitettäisiin ilosanomaa torvet soiden kaikkialla maailmassa.

Hieman historiaa siitä mistä on kysymys. Brittiprofessorit David ja Nicholas Wald saivat aikoinaan idean yhdistää statiinit, verenpainelääkkeet yms samaan pilleriin. Syntyi PolyPill hype. Herroilla on tietysti patentti tähän suureen oivallukseen, jota sitten on ajettu väkisin markkinoille. Tehot ovat siten niin ja näin. Tämä viime keväällä julkaistu tutkimus käsittelee tuon Polypillin tehoa.

Tutkimus on tehty useiden ryhmien toimesta useissa eri maissa eri tutkijoiden ja eri tutkimuskulttuurein. Siihen nähden tutkittujen ihmisen määrä on vähäinen 12 000. Juuri tämä hajautettu tapa antaa huomattavan mahdollisuuden manipuloida tutkimusaineistoa ja poistaa niitä tapauksia ryhmästä mitkä eivät sovi haluttuun tulokseen.

Sitten tulokset: 5 vuoden seurannassa pilleriä saaneista kuoli 3.6 % ja lumeryhmässä 5 %. Absoluuttinen ero oli 1,4 % eikä missään tapauksessa kymmeniä prosentteja mistä Hesari kertoo. Nuo kymmenet prosentit saadaan vertaamalla noita prosenttilukuja keskenään eikä käytetä absoluuttisia lukuja, mikä on täysin väärin. Hesarin esittää laskuria, millä lukija voi ennustaa elinikänsä, jos ottaa pillerin. Lehden esittämä laskuri on täydellistä hypeä, ellei suorastaan rikollista valehtelua.

Syksyllä 2015 julkaistiin tanskalainen tutkimus, mitä statiininen käyttö merkitsee arkipäivän tasolla ilman tilastolukujen kikkailua. Vuoden statiinilääkitys potilaille joilla ei ole mitään sairautta antaa teoreettisesti vuodessa 3.2 päivää lisäaikaa ja niillä, joilla on jokin sairaus saa 4.1 päivää lisää elämää. 10 vuodessa se tekee kuukauden ja 2 päivää ja toisessa ryhmässä kuukauden ja 11 päivää.

30 vuotta sitten kolme kuukautta ja kuusi päivää ja 4 kuukautta ja 3 päivää. Mukana ei ole huomioitu lääkkeiden sivuvaikutuksia. Eli lääkkeen teho on todella surkea, vaikka analyysi on tehty lääketeollisuuden itse rahoittamista tutkimuksista, joiden materiaali on kaiken lisäksi salaista.

Miksi Hesari ei kerro tästä tutkimuksesta? Oikeastaan tässä tiivistyykin lehden motivaatiot. Maailmalla lisääntyy tieto tämän "ennalta ehkäisevän" lääkehoidon mielettömyydestä. Pallit ovat alkaneet heilua ja sitähän ei sallita. Tuleva Yhdysvaltojen presidentti Trump on sanonut pistävänsä lääketeollisuuden ruotuun, mikä järkyttää Hesarin maailmaa, sillä lehden mukaan Trump on idiootti populisti, mutta me tavikset pidämme häntä ainoana toivonamme tässä eliitin hallitsemassa maailmassa.

Edellinen Seuraava