Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 13.06.2016

HELSINGIN SANOMAT HARHAUTTAA IHMISIÄ

Kerroin lopettavani blogien kirjoittamisen, mutta Helsingin Sanomat sai minut perumaan päätökseni lehden kirjoitettua käsittämätöntä skeidaa minusta ja muista. Olen ymmärtänyt, että Suomessa MV -nettilehti on herättänyt närää eliitin parissa, mutta Helsingin Sanomat kirjoittaa ja toimii prikulleen samalla tavalla. Lehti julkaisi yksipuolisen ja parjaavan artikkelin antamalla vapaan sanan katkeroituneelle Mikael Fogelholmille. Hesarin Juho Typpö kirjoitti jutun, josta MV -lehtikin voisi olla ylpeä. Fogelholm sai olla yksin äänessä suivaannuttuaan Armanin ohjelmasta. Fogelhom haukkui kaikki, jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan. Lumouduttuaan professorin itkuvirrestä Typpö osoittautui olevansa täysi töppö. Mihin unohtui hyvä lehtimiestapa, jonka mukaan on annettava myös ääni niille, joita parjataan. Arman on ilmeisesti tämän hetken paras suomalainen journalisti, vaikka on koulutukseltaan vaatturimestari. Arman tekee ohjelmia, joista koko Suomi puhuu. Etenkin Hesari on ideologisen harhautuksen keskeinen lähde. Hesarilla on oma agenda, jonka mukaan maailmaa muokataan. Siksi Arman pännii monia. Ylen viimeinen mohikaani, Pekka Ervastikin sai kenkää. Ervastia tulee ikävä. Hän oli ainoa, jonka juttuja oli ilo lukea. Pelko on vallannut media-alan, sillä kukaan ei uskalla sanoa mitään irtisanomisen pelossa. Toimittajien asema Suomessa ei ole kadehdittava. Ylen puolesta pitäisi taistella, sillä se voisi olla ainoa todellinen ikkuna todellisuuteen tässä maassa. Ymmärtääkseni poliitikot ovat Ervastin eron takana ja vaativat muutenkin sensuuria. Yle on ainoa media, joka on ottanut esille Fogelholmin kytkökset ja kertonut tasapuolisesti, missä mennään näissä asioissa.


COCA-COLA KUIN TUPAKKATEOLLISUUS

Fogelholmia pyydettiin mukaan ohjelmaan, mutta hän kieltäytyi kuultuaan minun olevan mukana ohjelmassa. Juopa välillämme on saanut alkunsa, kun taannoin kerroin Fogelholmin tekevän sokeritutkimusta Coca-Colan piikkiin. Yhdysvalloissa sokeroitujen virvoitusjuomien myynti on romahtanut paljolti ihmisten tietoisuuden kasvun myötä. Coca-Colan kohdalla se on 25 % ellei nykyisin jopa enemmänkin. Sokeroitujen juomien ympärille rakentunut teollisuus elää iltaruskon aikaa. Coca-Cola yrittää epätoivoisesti iskeä takaisin. Se on palkannut kansainvälisen joukon selvittämään sokerin osuutta sairauksien synnyssä. Tuossa joukossa on myös Fogelholm. Kyse on hieman samanlaisesta "tieteestä" kuin aikoinaan tupakkateollisuuden kohdalla, jolloin epämääräinen joukko maksettuja tutkijoita totesi, ettei se tupakka ole niin vaarallista kuin selitetään. Näin tupakan vaarat vesitettiin sekoittamalla tavallisen kuluttajien päät. Hämmennys aiheutti sen, ettei tupakan myynti vähentynyt, vaan kasvoi. Jokainen tupakka-addikti viis veisasi tupakoinnin haitoista saatuaan tukea himolleen tuosta epämääräisestä tiedosta. Eihän se ole niin vaarallista ja onhan yli yhdeksänkymppisiä mummojakin, jotka polttavat jne.

Tiedon vesittäminen on teollisuuden taktiikkaa. Valtaosa yleisöstä hämmentyy ja jatkaa entisiä kulutustottumuksiaan. Nyt sama toistuu sokerin suhteen. Tuosta Hesarin jutusta on se hyöty, että rivien välistä käy ilmi Fogelholmin todelliset ajatukset sokerista: sokeri on luonnon tuote ja terveellistä. Hänhän oli aikoinaan mukana kampanjassa, jonka Coca-Cola rahoitti ja joka toitotti, että sokeri on luonnontuote. Fogelholmin mielestä mitkään sokeriin liitetyt haitat eivät ole totta. Erikoista professorilta, sillä tieto sokerin haitoista sen kuin jatkaa kasvuaan.


SOKERIN VAARAT

Sokeri on yhdistetty haimasyöpään ja pahimman laatuiseen prostatasyöpään. Viimeaikoina on löydetty mekanismi, millä sokeri aiheuttaa syöpää. On myös todettu päinvastaista. Sokerin poisjättö auttaa syövästä toipumisessa. Laaja tutkimus osoittaa sokerin, lihavuuden ja diabeteksen välisen yhteyden. Samaa on todettu myös lapsien kohdalla. Sokerilla, sen kulutuksella ja metabolisella syndroomalla on selvä yhteys. Sokeri aiheuttaa myös sydäntautia. Sokeri aiheuttaa verenpainetaudin ja sokeria pidetään tässä suhteessa suolaakin haitallisempana. Media puhuu vain suolasta, miksi tästä ei puhuta? Aiheesta on useita tutkimuksia. Sokeri aiheuttaa sellaisenaan sydäntautia. Saksassakin ollaan huolissaan sokerin vaikutuksista. Lasten rasvamaksa on lisääntynyt Euroopassa huimasti. Jo vuonna 2013 The Guardian kirjoitti, ettei rasva, vaan sokeri on lihavuusepidemian takana. Ilmeisesti Juha Typpö ja hänen kaltaisensa Hesarissa eivät seuraa, mitä maailmalla ajatellaan. Joko kielitaito ei riitä, tai Aku Ankka on pääasiallista iltalukemista. He todella haluavat sairastuttaa suomalaiset. Jos todella vilpittömästi haluaa kirjoittaa sokerista ohi näiden suomalaisten änkyröiden, pitäisi selvittää asioiden taustoja lukemalla vaikkapa The Guardianin laaja artikkeli sokerista. Ravintoasioissa nämä viimeiset vuosikymmenet ovat olleet täydellistä ihmisten harhauttamista.

Suomessa voi olla vapain lehdistö, mutta samalla se on hampaattomin. Jopa niin, että herkät ikenet eivät kestä edes tekohampaita. Eliittiä ja kavereita ei saa kiusata. Saksasta päin tarkastellen Suomen media on muuttunut pelkäksi markkinointikoneistoksi. On syntynyt eräänlainen matriisi, jossa ihmiset elävät puolinirvanassa. Todellisuus koetaan niin tuskallisena, että paetaan ja kuvitellaan, että joku päättää ja ratkaisee kaiken omasta puolesta ja että tuo joku ajattelee minusta pelkkää hyvää. Pieni särö omassa uskomusjärjestelmässä saa ihmiset raivon partaalle.

Elokuva Matrix oli tässä mielessä profeetallinen. Matriisi muodostaa kaiken olevaisen ympärillämme ja saa meidät uneen, jonka tarkoituksena on estää tiedostamasta, että olemme kaikki orjia, joiden tehtävänä on siirtyä sorvin äärestä kuluttamaan ja takaisin. Hyvin harva, jos kukaan, ottaa elokuvan esittämän punaisen pillerin, joka vie totuuteen vaan valitsee sen sijaan sinisen, jotta voi elää omissa uskomuksissa. Raamatun teema paratiisista toistuu. Punainen tarkoittaa paratiisista karkottamista, mutta samalla myös tietoisuuden avautumista. Kokemuksesta voin sanoa, että totuuden kaivaminen on yksinäistä puuhaa. Kollegat kaikkoavat ja muutut epähenkilöksi, jota virallisesti ei ole edes olemassa. Todellisuuteen herääminen on todella hankala juttu, sillä silloin joutuu hankkimaan elantonsa otsa hiessä. Se on kuitenkin välttämätöntä, jotta löytäisi sen jonkin, jota voisi kutsua minuudeksi. Se on ikiaikojen teema ja toistuu tarinoissa. Harvat vain lähtevät tuolle tielle.

-Jos olisit väitteittesi kanssa väärässä, olisit jo linnassa, totesi yksi pääjohtajatason potilaani. Olen aina toivonut, että asia tutkittaisiin mutta sitä ei haluta. Silloin nimittäin joutuisi myös virallinen hype tarkastelun alle. Aikoinaan näin kävi Ruotsissa, missä viranomaiset totesivat VHH:n olevan osa diabeteksen hoitoa, mutta Suomessa eletään erilaisessa fysiikan todellisuudessa. Suomessa tiedetään miten Ruotsissa kävi.


RAVINTOTIEDE EI OLE TIEDETTÄ

Voi vain ihmetellä, millä ilveellä Fogelholm voi toimia yliopiston professorina, jos hän omassa hypessään on noin pihalla siitä, mitä nykyään tiedetään sokerista ja sen haitoista. Kun yliopisto joutuu säästösyistä sulkemaan eri osastoja, miksi ylläpitää niin Helsingissä kuin Kuopiossa näitä ravintolinjoja. Kyse ei ole tieteestä vaan kansainvälisestä konsensuksesta, joka muistuttaa enemmänkin uskontoa. Ravintoterapeutit koulutetaan uskomaan vain yhtä totuutta sen sijaan, että heidät opetettaisiin ajattelemaan kriittisesti ja tekemään havaintoja todellisuudesta. Nykyiset ravintoterapeutit haukkuvat pystyyn potilaat, jotka ovat saaneet diabeteksensa remissioon VHH:lla. Väärin sammutettu, sitä ei tässä tasavallassa hyväksytä. Ravintoterapeutit muistuttavatkin enemmän ruokateollisuuden konsulentteja kuin mitä voisi perinteisesti odottaa yliopiston käyneiltä ihmisiltä.

Parhaiten tätä ravintoterapeuttien ajattelumaailmaa kuvastaa Hesarin Katri Kallionpään juttu, missä ravintoterapeutti Reijo Laatikainen selittää ihmisten vaivojen johtuvan siitä, etteivät he noudata virallisia ohjeita. En tiedä, pitikö jutulle nauraa vai itkeä, mutta se kertoo, kuinka tendenssinomainen Hesari on. Ajatus ei ole Laatikaisen nerouden osoitus, sillä sen esitti aikoinaan jo Puska. Laatikainen haluaa nuoleskella yläkastia toivoessaan paikkaa vihreältä oksalta.

Yhdysvaltojen ravintoterapeuttiyhdistys on täysin ruokateollisuuden käsissä. Yhdistyksen ideat ovat yhteneväiset roskaruokateollisuuden intressien kanssa. Suomen ravintoterapeuttien ideat tulevat suoraan Yhdysvalloista. Mutta muutosta on tapahtumassa tälläkin alalla. Yhdysvalloissa kasvava joukko ravintoterapeutteja on irtisanoutunut virallisesta höpinästä ja aktivoituneet asian suhteen. Professori Marion Nestle on kirjoittanut aiheesta paljon. Yhdysvaltalainen juristi Michelle Simonin nettisivusto valottaa hyvin tätä ruokateollisuuden ja "ravintotieteen" pyhää allianssia. Suomessa rupulinjaa edustavat Hanna Partanen ja Reijo Laatikainen. He saavat aina tilaa mediassa, joka uskoo kaiken, mitä tuo kaksikko sanoo.


VIRALLINEN LINJA ON ROMAHTAMASSA MAAILMALLA

The Guardian julkaisi hiljan toisen uutisen lihavuudesta, mikä kertoo totuuden siitä, kuinka pielessä nämä viralliset ravintosuositukset ovat olleet. Viralliset suositukset ovat epäonnistuneet täysin lihavuuden torjunnassa. Tämän todettuaan Fogelholmista poiketen brittiläisillä asiantuntijoilla oli kanttia sanoa se suoraan ja erota tehtävästään veikattuaan väärää hevosta vuosi-kausia. Suomessa Fogelholm pitää epätoivoisesti kiinni pallistaan. Lihavuuden hoito Suomessa on todellista uskomushoitoa.

Mutta Britanniasta kuuluu muutakin kummaa. Suomessa virallisen puolen lähes kieltämä vähähiilihydraattien ruokavalio on lyömässä itseään läpi tyypin 2 diabeteksen hoidossa. 80 000 brittiä on antanut piun paut viralliselle hypelle, joka on johtanut vain lisääntyneeseen lääkkeiden käyttöön. Tästä kapinasta kertoi moni valtalehti kuten Daily Mail, The Times ja The Telegraph. Brittien lihavuusfoorumi liputtaa vapaasti VHH:n puolesta.


AJOJAHTI

Olen tehnyt omalta osaltani samaa kuin nuo britit neuvomalla ja kirjoittamalla ravinnosta tyypin 2 diabeetikoille eli kuinka saada diabetes kuriin ja päästä lääkkeistä. Muutama tuhat on toipunut ja saavuttanut remission. Samalla olen kuitenkin joutunut melkoisen ajojahdin kohteeksi. Kun julkaisin ensimmäisen diabetesta koskevan kirjani, niin välittömästi Lääkärilehti julkaisi Fogelholmin käsityksen kirjastani, joka oli tyrmäävä, mutta samalla täysin idioottimainen, sillä se ei vastannut lainkaan kliinistä todellisuutta, sitä, mitä olin työssäni kokenut. Teoreettiselta kannaltakin Fogelholmin artikkeli oli virheellinen. Joku oli käskenyt häntä kirjoittamaan jutun. Teko oli mafian hitmanin testi miehen uskollisuudesta. Dosentti Fogelholmista tuli prosessori pian tuon jälkeen. Samalla peloteltiin ne lääkärit, joilla on kykyä käyttää omia aivojaan. Kun jutun kirjoitti ruokateollisuuden mies, niin lääkärit ymmärsivät olla hiljaa. Erikoisinta oli, että Lääkärilehti ja samalla Lääkäriliitto katsoi, että agronomi on tarpeeksi pätevä arvostelemaan lääkärin työtä. Kun tarjosin vastinetta Lääkärilehdelle, sitä ei julkaistu. Päätoimittajan mielestä vastine ei kiinnosta lukijakuntaa. Kun Lääkäriliiton puheenjohtaja ei tehnyt asialle mitään, erosin lääkäriliitosta. Sittemmin lääkäriliiton suljetuilla keskustelupalstoilla on minua parjattu olan takaa. Olen hullu, puoskari jne, mikä kertoo siitä, mitä lääkäreiden kollegiaalisuus käytännössä on. Suomen Diabetesliitto lähetti samoihin aikoihin kaikkien kirjakauppojen sisäänostajille kirjeen, jossa varoitettiin, että kirjani on vaarallinen. Mikään media ei ole kertonut tästä, vaikka kyse on todellisesta ajojahdista ja sensuurista. Näitä ajojahteja tapahtuu koordinoidusti ympäri maailmaa. Viimeksi on käyty tunnetun eteläafrikkalaisen urheilulääketieteen professori Tim Noakesin kimppuun hänen neuvottuaan raskaana olevia naisia noudattamaan VHH-ruokavaliota, sillä ruokavalio estää raskauden aikaista diabetesta ja myös edesauttaa saamaan normaalipainoisia lapsia. Painostuksesta huolimatta Tim Noakes voi hyvin, ja painostus on, kuten kunnon urheilijalle kuuluu, vain lisännyt hänen taisteluintoaan.

Itse asiassa Tim Noakes on loistava esimerkki siitä, että virallinen käsitys diabeteksesta on täysin väärä. Noakes on urheilija, laiha ja noudattanut runsashiilihydraattista ruokavaliota koko aktiiviuransa ajan. Siis noudattanut sitä, mistä kaiken maailman fogelholmit paasaavat julkisuudessa. Siitä huolimatta Noakes sairastui diabetekseen, mutta aloitettuaan VHH:n hän toipui. Tietysti nämä virallisen puolen suositukset olivat tämän henkilökohtaisen kokemuksen kautta Noakesille täydellinen pettymys. Hänestä tuli VHH:n puolestapuhuja, mikä koetaan vaaralliseksi, sillä onhan skandaali, että hänen asemassaan oleva muuttaa radikaalisti kantaansa. Virallinen puoli mitätöi nämä tapahtumat ja selittää niiden olevan yksittäisiä tapahtumia ilman merkitystä. Tämäkin on yleisön harhauttamista. Lääketieteen historiassa on lukuisia tapauksia, joissa yksittäiset tapahtumat ovat johtaneet radikaaleihin muutoksiin sairauksien hoidossa. Totuus löytyy aina yksittäisistä tapauksista, jotka eivät mahdu sen hetken käsitykseen sairaudesta. Muutos ja kehitys lähtee aina siitä havainnosta, että todellisuudessa on jotain, mitä ennen ei ole havaittu. Fogelholmin ja hänen esittämänsä kansainvälinen klaani esittää totuudeksi sen, mitä on ennen havaittu ja käsittelemällä tuota tietoa tilastollisesti ymmärtämättä, että tuon vanhan havainnon ulkopuolella on paljon muuta todellisuutta, mitä ei ole tutkittu eikä haluta tutkia. Suurin osa tuosta tuhansien tutkimisten vuoresta on saman toistoa ja on todistettu vääräksi. Aito tiede hakee poikkeamia, joiden avulla voi testata vanhan sovitun todellisuusarvoa. Fogelholmille mustia joutsenia ei ole olemassa, vaan kaikki joutsenet ovat valkoisia kansainvälisten suositusten mukaan. Fogelholmin maailma suojaa itseään kieltäytymällä kategorisesti tutkimasta VHH-ruokavaliota. Tutkitaan vain sitä mikä tukee oman klaanin ideaa. Kiellon taustalla on Harvardin klaani ja Rockefellerin rahat. VHH:n todellisten hyötyjen selvittäminen olisi kuolinisku roskaruokateollisuudelle.


TEREVEYDENHOITO ON KONKURSSIKYPSÄ

Diabetes tulee romuttamaan koko terveydenhoidon, sillä sen hoidon kustannukset nousevat pilviin. Suomen tilastoja ei ole käytettävissä kuin vuodelta 2007. Ilmeisesti todellisuutta halutaan pimittää, mutta Yhdysvaltojen (245 miljardia) ja Britannian (22 miljardia) lukujen suhteuttaminen Suomen oloihin tekee noin 2,5-3,5 miljardia. Diabeteksen lisääntyminen on huima ja vajaassa kymmenessä vuodessa hoitokustannukset tulevat yli kaksinkertaistumaan. Sote on järjetön, sillä miksi uudelleen organisoida järjestelmää, jonka sisältö on silppua. Pitäisi keskittyä sisältöön. THL on täysin epäonnistunut kaikessa, mikä koskee keskeisten sairauksien torjuntaa ja niiden hoitoa. Ehdotan, että KELA ottaisi vallan ja tekisi tutkimuksen VHH:sta diabeteksen hoidossa. Voin sanoa, että tuloksia syntyy ennätysajassa ja hoitosuositukset voitaisiin muuttaa tulosten perusteella. Tutkimuksen tulisi tehdä muiden kuin tämän nykyisen korruptoituneen klaanin. Minulla olisi ehdottaa kansainvälisiä nimiä, jotka ovat todella huippuja. Tutkimus olisi maailmansensaatio ja toisi maalle mainetta maana, joka pani turpaan ruoka- ja lääkemafialle.

Lopuksi uutinen, jonka sain kollegalta maailmalta. Uutinen, jota Hesari alkaa pian toitottaa, kun vastustaa lihansyöntiä. Unilever ei mainosta Floraa enää sydänystävällisenä tuotteena, vaan sillä, että Flora pelastaa maailman suojelemalla ilmastoa. Kollega kehitti lisäkaneetin mainoslauseeseen "New vegan spread Flora Freedom could save the planet." Save yourself, use butter. Flora voi pelastaa maailman, mutta pelasta itsesi ja syö voita.

Edellinen Seuraava