Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 04.08.2014

HELSINGIN SANOMIEN TODELLISUUS

Hesari julkaisi artikkelin venäläisten tavasta luoda oma todellisuus. Ajatus lähtee tietysti siitä, että oma todellisuus on jotain toista ja parempaa kuin toisen todellisuus. Toisin sanoen Hesari tietää, mikä on totta, ja venäläiset elävät illuusiossa. Helsingin Sanomat on siis todellisen totuuden lähde. Se on siinä mielessä merkillistä, että Sanomien kone yskii, eivätkä ihmiset enää tilaa lehteä. Tämä siis tarkoittaa, että Suomen kansakin vierastaa todellista totuutta ja etsii hypeilluusioita netistä. Ihmiset ovat siten väärässä ja Sanomat oikeassa. Ihmiset ovat siis niin tyhmiä, etteivät ymmärrä Sanomien suuruutta ja osta journalismin totuuden torvea Helsingin Sanomia, vaan uskovat humpuukinettiä.

Ottamatta kantaa meneillään oleviin kriiseihin, Sanomien todellisuutta voi tarkastella terveyttä koskevien uutisten kautta, alan jonka tunnen läpikohtaisin. Daily Mail julkaisi lääkäri ja dieettiguru Michael Mosleyn haastattelun, jossa hän katui tyydytettyjen rasvojen vastaista asennettaan. Myös suuri TIME -lehti myönsi olleensa 30 vuotta väärässä ja muutti asennettaan nyt kesäkuussa avoimesti rasvojen suhteen. Rasvat eivät aiheuta sydäntautia. Tästä Helsingin Sanomat ei ole hiiskunut sanaakaan. Ilmeisesti myös TIME kuuluu venäläisen todellisuuden piiriin.

Sanomayhtiön lehti Ilta-Sanomat raportoi Mosleyn mielenmuutoksesta, mutta ei kyennyt julkaisemaan juttua sellaisenaan, vaan otti mukaan Suomen ravintoasioista usein esillä olleen agronomin Mikael Fogelholmin. Tässä Iltasanomat noudattaa Sanomayhtiölle tyypillistä linjaa: meillä tiedetään totuus, vaikka muu maailma puhuisi mitä. Suomalainen virkamies tietää kaiken. Mutta, eikö tämä, jos mikään ole sitä venäläistä Kreml tietää kaiken -tiedottamista parhaimmillaan.

Ote Iltasanomien jutusta:

Myös Helsingin ravitsemustieteen professorin Mikael Fogelholmin mukaan tyydyttyneet rasvat eivät automaattisesti ole pahoja. (Vielä talvella ne olivat hänen mielestään.) Toisaalta niiden hyödystä ei ole näyttöä, eikä niiden määrää kannata ruokavaliossa lisätä.

On ongelmallista, jos tyydyttyneillä rasvoilla korvataan esimerkiksi kasviöljyistä ja rasvaisesta kalasta saatavia hyviä, tyydyttymättömiä rasvoja.

Nykyisten ravitsemussuositusten mukaan rasvojen osuus energiansaannista voi olla 25-40 prosenttia. Tyydyttyneiden rasvojen osuuden suositellaan olevan enintään 10 prosenttia energiansaannista.

Äänessä on vihreä poliitikko, joka ei voi myöntää olleensa väärässä vuosikausia. Suomalaisille väärässä olemisen häpeä on ylipääsemätön asia.

Fogelholm vääristelee tyydytetyn rasvan merkitystä terveydelle, sillä ei ole kyennyt vielä muuttamaan uskomusjärjestelmäänsä.

Muutamia tutkimuksellisia tietoja tyydyttyneistä rasvoista, jotka vähentävät pienirakkulaisen LDL:n määrää. LDL ei ole sinänsä "paha" vaan senkin voi jakaa osatekijöihin. Suurirakkulainen LDL ei ole haitallinen verisuonten kannalta, vaan ainostaan sen pienirakkulainen muoto. LDL:n pahuus on lääketeollisuuden luoma hype, jolla on myyty miljardeilla kolesterolia alentavia lääkkeitä. Nuo lääkkeet ovat siinä mielessä huijausta, että ne vähentävät suurirakkulaista LDL-kolesterolia, pienirakkulaiseen niillä ei ole vaikutusta. Mutta ei hätiä, kun LDL on niputettu, niin näyttää hienolta laboratoriotesteissä, kun kolesteroli laskee, mutta eri asia sitten miten on todellisuuden laita. Tyydytetty rasva nostaa kaiken lisäksi HDL-kolesterolia, mihin ei tämä Fogelholmin virallinen vähärasvainen kykene. Siis tyydytetty rasva parantaa sellaisenaan veren rasva-arvoja. Tämäkin on tiedetty pitkään, mutta siitä huolimatta Fogelholm ja kumppanit ovat pelotelleet ihmisiä kovista rasvoista. He ovat johtaneet meitä harhaan vuosikausia. On puhuttu suosituksia tukevista tuhansista tutkimuksista, mutta kukaan ei löydä niitä mistään. Eikö todellakin voi puhua vuosisadan hujauksesta. Suomen terveysviranomaiset rikkovat karkealla tavalla tutkimusetiikkaa määrittelevää Helsinki julistusta vastaan salaamalla ja vääristelemällä yleisölle annettavaa tietoa.

Tutkimukset osittavat etteivät kovat rasvat todellakaan aiheuta sydäntautia. Sen sijaan on näyttöä, että kovat rasvat ehkäisevät aivohalvausta. Eläinperäiset rasvat sisältävät huomattavan määrän elimistölle tärkeitä mikroravinteita ja antioksidantteja. Sen sijaan teollisesti valmistetut kasvirasvat ovat vailla mitään ravinteita. Yksi näistä ravinteista on K2-vitamiini, jota ei saa kasvimaailmasta. K2-vitamiini estää sydäntautia. Eläinrasvat sisältävät oikeita ihmiselle sopivia Omega-3-(DHA ja EPA) rasvoja. Näiden rasvojen määrä riippuu eläinten syömästä ravinnosta ja sopivalla ruokinnalla Omega-3-pitoisuuksia lihassa ja maitorasvoissa voi nostaa jopa kolminkertaisiksi. Emme periaatteessa tarvitsisi lainkaan kalarasvoja, jos kasvattaisimme karjan oikealla tavalla. Tässäkin suhteessa Suomen ravintoasiantuntijat ovat kylmästi sivuuttaneet tämänkin tosiasian ja mahdollisuuden ja siirtyneet tukemaan suuryritysten keinorasvapolitiikkaa maan yleisen edun vastaisesti.

On tiedetty pitkään, että Fogelholmin suosittelemat kasvirasvat aiheuttavat syöpää. Etenkin kasvirasvojen sisältämä linolihappo (Omega-6) on monessa suhteessa ongelmallinen. Linolihappo sekoittaa immuunijärjestelmän ja lisää lapsilla astmaa ja allergiataipumusta. Kun aloitin lääkärintyöt 1970-luvun alussa, niin linolihappoa käytettyyn munuaissiirtopotilailla estämään immuunireaktiota. Linolihappo on voimakas lääke ja sitä sitten syötetään nykyisin ihmisille terveysruokana. Maailma on todella tullut hulluksi, sillä raha näyttää määräävän kaiken, mikä koskee tätäkin alaa.

Yksi suurimpia harhautuksia mikä koskee näitä "terveysrasvoja" on niiden kyky laskea kolesterolia. Todellisuudessa, vaikka kolesteroli laskisikin, niin sen ei tarvitse merkitä kokonaisterveydelle mitään. Päinvastoin. Nyt on tutkittu, onko tuosta keinotekoisesta kolesterolin manipulaatiosta mitään todellista hyötyä. Ei ole, vaan kasvirasvat lisäävät sydänkuolleisuutta, vaikka laskevat kolesterolia. Nykyiset suositukset haisevat todella.

Niin rypsi- kuin rapsiöljy sisältävät paljon transrasvoja (0,56- 4,2 %) jotka ovat hyvin myrkyllisiä elimistölle. Sidonnaisuuksista vapaiden tutkijoiden mukaan kasviperäisten transrasvojen määrän tulisi olla tasan nolla. Leivontamargariinit ovat huomattava transrasvojen lähde. Enää ei leivota voilla vaan margariinilla, joten jokainen pulla on transrasvan lähde.

Näiden pehmeiden rasvojen käyttö johtaa Omega-6/3 epätasapainoon, joka johtaa elimistön tulehdustilaan, mikä on lähes kaikkien degeneratiivisten sairauksien perussyy. Ehkä tässä yhteydessä on hyvä katsoa, kuinka tuota terveysöljyä valmistetaan. Valitettavasti en ole onnistunut saamaan hajua mukaan.

Media-alan ihmisten kannattaisi lukea tanskalaisprofessori Peter C. Gøtzschen kirja "Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus". Gøtzsche on Pohjoismaiden Cochrane -yhteisön johtaja. Hän on tutkija ja tutkii myös, miten tutkimuksia on tehty ja tehdään. Ei ole ihme, että lääkkeet ovat kolmannella sijalla kuolinsyytilastoissa sydäntautien ja syövän jälkeen. Kirja avaa maailman, joka on todella kammottava. Lääketutkimukset ovat vain osa markkinointia. Lääkkeiden haitat ja todelliset hyödyt salataan, minkä oikeuden yhteiskunnat ovat antaneet lääketehtaille ihmisten ohi. Kaikki tieto kuuluu liikesalaisuuksien piiriin, ja tämän oikeuden poliitikot ovat siunanneet lääketehtaiden eduksi rikkoneet törkeällä tavalla Helsingin sopimusta vastaan.

Jos lääkkeiden suhteen vallitsee täydellinen anarkia, niin mitä sitten tapahtuu ruokatutkimusten suhteen. Niitähän ei mikään Cochrane -yhteisö edes tutki. Tässä palataan Fogelholmiin. Hän puhuu suosituksista, mikä tarkoittaa yhteistä konsensusta jonkun asian suhteen. Se ei ole tiedettä vaan pelkureiden tapa välttää vastuu. Gøtzsche kertoo, miten konsensus tehdään lääkkeiden suhteen (vrt. Käypä Hoito). Lääketehtaat korruptoivat muutaman johtavan alan mielipidevaikuttajan, jotka sitten vetävät lauman perässähiihtäjiä mukaan ajatustensa taakse. Tämä, jos mikään, on nähty ruuan suhteen. Rasvasota ei ole vielä ohi vaan on muuttanut muotoa. Nyt demonisoidaan punainen liha, jota kautta sitten voidaan myös kiertää eläinrasvojen hyödyt.

Tällä hetkellä maineikkaat yliopistot kuten Harvard ja Stanford ovat sortuneet ala-arvoiseen tutkimustiedottamiseen niin lihan kuin orgaanisen ruuan suhteen. Raha haisee kaiken tämän taustalla. Molemmat yliopistot saavat huomattava taloudellista tukea ruokateollisuudelta.

Kun miettii, kuinka tässä maassa on asioita hoidettu, ei ole ihme, että olemme taloudenkin suhteen kuilun partaalla. Niin professorit kuin poliitikot ajattelevat ensisijaisesti itseään ohi kansakunnan, suojelevat toisiaan ja muista viis, kunhan rahaa tulee ja oma aseman säilyy. Media takaa, ettei mistään tosiasioista puhuta. Kirjassaan Gøtzsche irvii nykyajan psykiatriaa, joka tekee kaikesta sairautta, jotta psyykenlääkkeet myisivät. Sairaudet ilmaistaan usein kirjainyhdistelmillä kuten ADHD jne. Näitä mieliala -syndroomia alkaa olla pilvin pimein. Gøtzsche on keksinyt sairauden, joka kuvaa poliitikkojen ja professorien todellisuuspakoa. PITKH eli Pakonomainen ikävien tosiasioiden kieltäminen.


Blogin aihesanat:
ADHD, aivohalvaus, allergia, antioksidantti, astma, Cochrane,-yhteisö, dieettiguru, elimistön tulehdustila, guru, Harward, HDL, Helsingin sanomat, Ilta-Sanomat, immuuni, K2-vitamiini, kala, kasviöljy, keinorasva, kolesteroli, kriisi, Käypä hoito, LDL, leivontamargariini, liha, linolihappo, margariini, Michael Mosley, mieli, mieliala, mieliala-syndrooma, Mikael Fogelholm, mikroravinne, Omega-3, Peter Götzschen, punainen liha, rapsiöljy, rasva, rasvasota, rikollisuus, rypsiöljy, sota, Stanford, sydän, sydänkuolleisuus, sydäntauti, syndrooma, syöpä, Time, todellisuus, transrasva, tuhat tutkimusta, tutkija, tutkimus, tyydytetty rasva, tyydyttynyt rasva, veren rasva-arvo, veri, voi, vähärasvainen, yliopisto

Edellinen Seuraava