Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 17.08.2016

HESARI, TODELLISEN ROSKATIEDON TUUTTI

HESARI, TODELLISEN ROSKATIEDON TUUTTI

Kesän aikana olen seurannut mediaa, etenkin Hesaria. Moni lehden esittämä terveystiedejuttu on todellista puppua ja herättäisi hilpeyttä, ellei asia olisi vakava tavallisten ihmisten kannalta. Lehdellä on selvä agenda julkaista vain sellaista tietoa, joka pönkittää lääke- ja hoitosuositususkontoa. Oli kyse sitten mistä terveysonhgelmasta tahansa, aina syyllinen on ihminen. Terveydenhoito on sitä vastoin aina oikeassa ja korvannut jopa kirkon. Professorit ovat nykyajan piispoja, teologia muodostuu hoitosuosituksista, johon oikeaoppisen vision kokeneet saavat tehdä lisäyksiä, ja kaiken yllä leijuu uusi jumala: The Big Pharma. Systeemiin kuuluu tietysti toisinajattelijoiden vaino. Kritiikkiä ei sallita, sillä teologia sinänsä sisältää totuuden.

Oheisena muutaman Hesarin uutisen ruumiinavaus ja analyysi. Ensimmäisen jutun otsikko oli:

Ihminen lihottaa lemmikkiensä lisäksi myös hevosia - jopa 40 prosenttia voi olla lihavia.

Jutussa kerrotaan, että ihminen lihottaa lemmikkien lisäksi myös hevosia. Kyse on Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tehdystä väitöskirjasta. Minulla ei ole käytettävissä itse väitöskirjaa, mutta jos Hesarin juttu on totta, niin voi sanoa, että koko tiedekunnan taso on rappiolla. Hevoset lihovat ja syynä on liikunnan puute ja liian ravinteikas rehu. Tila johtaa kaviokuumeeseen, joka vastaa ihmisen tyypin 2 diabetesta. Jutussa asia on muotoiltu seuraavasti: "Syndrooma on hevosen energia-aineenvaihdunnan häiriö. Toisin kuin diabeteksessa, metabolista oireyhtymää sairastavan hevosen haima ei väsy, vaan tuottaa ylen määrin insuliinia vereen." Jos tämä on suora lainaus väitöskirjasta, niin se on kohtalokkaalla tavalla väärin. Niin tyypin 2 diabeteksessa kuin kaviokuumeessa kyse on insuliiniresistenssistä eli elimistössä on liikaa insuliinia, joka ei toimi, kun elimistö vastustaa liiallista insuliinistimulaatiota. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä väittelijä Niina Karikoski on saanut moisen ajatuksen. Onko hänellä siihen jokin tieteellinen viite vai onko ajatus vedetty lääkejätti Novo-Nordiskin lahjoittamasta hatusta. Näin perustavan laatuisen virheen takia koko väitöskirja olisi pitänyt hylätä, mutta ilmeisesti tarkoitus onkin uskotella ihmisille, että heidän tyypin 2 diabeteksensa johtuu liian vähästä insuliinista, joten lääkettä vain lisää. Älkää ihmiset uskoko tuota konitohtoria ja oikeastaan mitään, mitä Hesari kirjoittaa diabeteksesta. Virallinen puolikin on tuon uskomuksen vallassa ja hoitaa diabeetikkoja väärin. Virallisen puoli pitää korkeaa verensokeria ainoana diabeteksen syynä ymmärtämättä, että korkea verensokeri on seurausta insuliiniresistenssistä. Verensokeriin löytyy pilvin pimein toinen toistaan vaarallisempia lääkkeitä, kun taas insuliiniresistenssi häviää ruokavaliolla, mikä on ilmainen hoito. Sitä tietoa ei saa jakaa, ettei bisnes häiriinny.

Toisaalta, jos Hesari olisi journalistinen media, aiheesta olisi saanut todella mielenkiintoisen jutun, mutta Hesarinkin tehtävä on myydä lääkkeitä. Olen ollut sen verran hevosten kanssa tekemisissä, että tiedän, ettei liikkumattomuus, mitä sillä sitten tarkoitetaankin hevosten kohdalla, aiheuta diabetesta (kaviokuumetta) vaan sairaus johtuu pelkästään roskaruuasta kuten ihmistenkin kohdalla. Olen hoitanut myös paria hevosta, joilla oli kaviokuume. Molemmat paranivat niiden saatua kunnon heinää. Kukaan ei voi ruokkia hevosia liikaa, jos ne saavat aitoa ruokaa. Asia on toisin, kun ruokakupissa on eläinlääkäreiden suosittelemaa rehua. Niin pienet kuin suuret eläimet sairastuvat keinoruuista. Pieneläinten metaboliset sairaudet ovat lisääntyneet kiitos ruokasuositusten. Eläimillä on entistä enemmän sydäntautia, neurologisia sairauksia ja syöpää. Harva kissa ja koira elää yli 10-vuotiaaksi, jos ovat saaneet keinoruokaa. Kyse on mittavasta bisneksestä, jota tietenkään ei saa arvostella. Samahan koskee ihmisten ravintosuosituksia. Fogelholm agronomina tulee eläinravintopuolelta ja määrää nyt, mitä moskaa ihmiset syövät. Tuntuu, että koko eläinlääkintää vaivaa osaamattomuuden rappio Suomessa. Ero on huomattava Saksaan verrattuna, missä on todella osaavaa väkeä. Ihmisetkin ovat vieraantuneet. Järkytyksekseni luin, että joku vegaani yritti tehdä kissasta vegaania ja että on olemassa vegaani-valmisruokaa koirille. Missä on eläinsuojeluviranomiset, jotka miettisivät, missä kulkee raja eläinten ruokinnassa. Vai onko aihe niin tulenarka, ettei siihen voi puuttua.

The Guardian julkaisi artikkelin, ettei runsaskaan liikunta paranna roskaruuan aiheuttamia sairauksia. Näitä juttuja Hesari ei julkaise. Tämä koskee niin eläimiä kuin ihmisiä. The Global Energy Balance Network on järjestö, jonka takana on Coca-Cola jakamassa "oikeaa tietoa" ruuista kuluttajille ja apurahoja myötämielisille tutkijoille. Coca-Colan mukaan lihavuus johtuu liikkumattomuudesta eikä Coca-Colan juomisesta. Tiede on tässä mielessä eri mieltä. Lihavuus johtuu roskaruuasta. Fogelholmhan on Coca-Colan miehiä. Häntä pidetään tiedemiehenä kuten tuota hiljattain väitellyttä eläinlääkäriä. Suomessa harjoitetaan "tiedettä", mikä ei perustu tieteeseen vaan maksajan intresseihin. Niin eläin- kuin ihmispuolella toimii sama koneisto. Virallisesti hyväksytty ruoka tekee sairaaksi, mitä sitten hoidetaan lääkkein. Jos homma ei onnistu, syyllinen on aina potilas.

Meillä on Matti-niminen koira, jonka pöperöt olen tehnyt aina itse. Kerran Matti oli sairaana. Sen luonne muuttui ja se tuli vihaiseksi. Kävimme yhdellä eläinlääkärillä, joka selitti koiralla olevan aggressio-dominanssin. Käsittämätön diagnoosi kuin koirien psykoanalyysin oppikirjasta. Noin vain taivaasta tippunut ongelma. Yhtäkkiä koira oli ottanut vallan perheessä. Täysin kreisi ajatus. Ratkaisuksi ehdotettiin neurologisia lääkkeitä. Seuraava eläinlääkäri oli tylympi. Ainoa hoito on lopetus. Ei auttanut kuin istua alas ja käyttää omia aivoja. Luonteen muutos viittasi johonkin äkilliseen ulkoiseen tekijään. Kun Matti ei harrastanut ryyppäämistä, niin ainoa selitys oli, että jokin infektio oli taustalla. Netistä löytyi sitten lisää tietoa ja myös hoito. Kyse oli punkkitaudista, johon antibiootit tehoavat. Tapahtui ihme. Matti muuttui entiselleen kolmessa päivässä antibioottihoidon ansiosta. Matti on tällä hetkellä yli 12 vuotias ja liikkuu kuin aropupu, kun monet muut saman ikäiset koirat ovat todella huonossa hapessa.

Seuraava uutinen on sitten samaa sarjaa:

Hesari otsikoi : "Suomalaiset jämähtivät paikalleen - liika istuminen on alkanut kostautua tauteina eikä siihen auta edes liikunta."

Itse otsikko tavallaan kumoaa itsensä. Toimitus lööppejä miettiessään ei ymmärrä tavallista logiikkaa. Tämäkin idea on maailmalta ja suoraan sylttytehtaalta. Istuminen aiheuttaa lukuisia eri sairauksia muun muassa diabetesta. Tässäkin sormi osoittaa syyttävästi potilasta. Liikkumattomuus ei todellakaan aiheuta diabetesta. Se johtuu roskaruuasta, sokerista, kasvirasvoista ja liiasta hiilihydraatista. Kuuluisa urheiluprofessori ja maratoonari Tim Noakes sairastui diabetekseen, vaikka oli tehnyt kaiken, mitä on suositeltu. Kun Noakes aloitti VHH-ruokavalion, hän toipui. Tästä sitten lääketieteen eliitti raivostui ja on yrittänyt nujertaa Noakesin. Tavallaan kyse on eliitin selviytymisestä, sillä kun tieto leviää kulovalkean tavoin maailmalla ja on vain ajan kysymys, kunnes koko virallinen korttitalo romahtaa. Nämä Hesarin uutiset ovat osa tätä kamppailua, millä hämätään yleisöä. Hesari ei palvele lukijoitaan vaan on osa verkostoitunutta markkinakoneistoa.

Hesarin kolmas uutinen on todellinen limbo, missä otsikko puhuu itse jutun sisältöä vastaan: "Kovat rasvat sekoittavat aivot haluamaan lisää ruokaa." Tämä ei pidä paikkaansa vaan kyse on rasvan ja sokerin yhteisvaikutuksesta, siis siitä, miksi pullat, kakut, suklaapatukat jne. koukuttavat. Hesari on tehnyt kovista rasvoista ainoan syyllisen. Siis valehtelee suoraan lukijoilleen. Nuo rasvat eivät ole voita vaan kovetettuja kasvirasvoja transrasvoineen, jotka luokitellaan koviksi rasvoiksi. Mutta Hesarin ja muunkin median mielestä voi on ainoastaan paha, eikä se puhu mitään kovetetuista kasvirasvoista.

Huvittavin uutinen otsikoitiin: " Ravitsemusterapeutti: Sokerittomat karkit ovat täysin turhia." Ravitsemusterapeutin logiikka johtaa ajatukseen, että sokeria sen pitää olla, sehän on terveysruokaa.

Viides uutinen kertoo melatoniinin vaaroista. "Suomalaistutkimus: Melatoniini voi lisätä diabetesriskiä." Tutkimus toteaa, että melatoniini vähentää insuliinituotantoa ja lisää veren sokeripitoisuutta. Tietysti tähänkin tarvitaan geeni, joka altistaa diabetekseen. Mutta on pitkä matka itse diabeteksen syntyyn ja sitähän ei ole kyetty esittämään tässä tutkimuksessa. Melatoniini säätelee insuliinia yöaikana. Jos insuliinitaso nousee liikaa, seurauksena on hypoglygemia, mikä voi johtaa sydänpysähdykseen nukkuessa. Melatoniinin vaikutus insuliiniin on normaalia fysiologiaa, eikä sillä ole mitään tekemistä itse diabeteksen kanssa. Hormonit vaikuttavat toisiinsa biofeedback-mekanismien kautta. Hesarin otsikointi on todella idiootin tasoa.

Tätä tutkimusta oli kyhäämässä Ruotsista ja Suomesta melkoinen porukka, lähes jalkaväen joukkueen verran. Käsittämätöntä näpertelyä, mihin on kulunut valtavasti rahaa. Joukkue yritti saada aikaan paljon melua tyhjästä. Kolinaa syntyi tietysti Hesarin myötävaikutuksella. En tiedä maksajaa, mutta tämäkin tutkimus vie ajatukset pois itse pääasiasta eli ravinnon vaikutuksesta diabeteksen syntyyn, mutta sehän on asia, josta ei saa puhua ja ennen kaikkea sitä ei saa tutkia. Tim Noakes tiivisti asian kertomalla, että jos totuus tulisi julki, niin kuuden jättiyhtiön taloudellinen pohja romahtaisi. Melatoniinin merkitystä voi tarkastella myös toiselta kantilta. On selvää näyttöä, että matala melatoniinin pitoisuus altistaa tyypin 2 diabetekselle.

Sitten lopuksi Hesarin pääkirjoitus, joka markkinoi lääkkeitä: "Oikein valittu lääke tuo edullisia lisäelinvuosia."

Jutun on syöttänyt lehdelle THL, joka viittaa BMJ.ssä julkaistuun artikkeliin. Siinä väitetään sydänkohtausten lisääntyneen, kun ihmiset ovat jättäneet lääkkeet ottamatta. Moista väitettä ei voi tehdä, sillä ei ole mitään tutkimusta, että juuri lääkkeiden poisjättäneiden keskuudessa sydäntaudit olisivat lisääntyneet. Ihmiset ovat jättäneet lääkkeet niiden sivuvaikutusten takia eikä muodin vuoksi. Virallinen puolihan ei myönnä, että statiineilla olisi mitään sivuvaikutuksia. Kyse on täydellisestä disinformaatiosta, jolla niin Suomen kuin muiden maiden terveysvastaavat yrittävät säilyttää kasvonsa lähdettyään mukaan lääketehtaiden peliin. Lapsellisessa jutussa esitetään laskelmia kuinka edullisiksi lääkkeet tulevat verrattuna hypoteettiseen lukuun lisävuosien rahallisesta arvosta, jolle tosin ei löydy maksajaa. Todellisuudessa statiinit ovat turhia. Edellisessä blogissani kerroin tanskalaistutkimuksesta, jossa analysoitiin useampi statiinitutkimus niiden tietojen perusteella, jotka olivat saatavissa. Terveelle statiinien käyttö toi vuodessa lisää 3 päivää ja sairaille 4 päivää. Kymmenessä vuodessa näin tulisi lisää kuukausi ja kolmessakymmenessä vuodessa runsas kolme kuukautta. Tutkimus ei ottanut kantaa sivuvaikutuksiin, sillä niistä ei näissä lääketehtaiden tutkimuksissa ollut mainintaa sillä tapana on että kaikki ne potilaat jotka eivät reagoi toivotulla tavalla karsitaan pois tutkimuksesta, jotta ilosanoma kirkastuisi. Siis miten ihmeessä THL voi väittää, että lääkitys lisää elinvuosia, kun kolmessa kymmenessä vuodessa teoreettinen lisäys on muutama kuukausi! Jos tutkimusten kaikki tieto olisi käytettävissä, niin tulos olisi taatusti päinvastainen. Maailmalla, etenkin Britanniassa, kasvava joukko lääkäreitä vaatii, että kaikki statiineja koskeva materiaali tulisi julkiseksi. Meillä lääkärikunta on hiljaa ja tutkii lillukanvarsia joukolla, ja apurahat juoksevat.

Statiinien käyttö ei perustu tieteeseen uusimman analyysin mukaan, jossa käydään läpi kaikki se tieto, mitä ulkopuolisilla on mahdollista saada. Lääketehtaat pimittävät tutkimustietoja vedoten liikesalaisuuteen, joten kukaan ei tiedä, mitkä ovat noiden lääkkeiden todelliset vaikutukset ja haitat. Meillä on siis valtion virasto THL, joka harhauttaa kansaa tietoisesti. Eikö olisi aika pistää vastuuseen moisen tiedon levittäjät ja uudelleen organisoida koko laitos. Saksaan muuton yhteydessä olen joutunut asioimaan Verotoimiston, Trafin, Valviran, Tullin ja joidenkin muiden tahojen kanssa. Palvelu on ollut loistavaa. Valtio on trimmannut hyvin toimintansa paitsi THL:n osalta. Valtionvarainministeriön pitäisi ottaa koko laitos syyniin. On arvioitu, että 2025 mennessä meillä voi olla lähes 2 miljoonaa diabeetikkoa, kiitos virallisten ruokasuositusten. Sen kaaoksen edessä maan hallitus on avuton. THL ei aja ihmisen vaan lääketeollisuuden asiaa, mistä esimerkkinä nykyinen pääjohtaja, joka on tullut virkaansa suoraan rokoteteollisuudesta, vaikka Suomesta olisi löytynyt itsenäisesti ajattelevaa ja pätevää väkeä.

Tutkittua tietoa löytyy paljon siitä, miten hoitaa sydäntä muilla kuin lääkkeillä. Tämä tieto on avointa ja se on kaikkien kriittisesti arvioitavissa. Sydänkohtausten syitä on useita, mutta on jo pitkään tiedetty, että korkea kolesteroli ei aiheuta sydänkohtauksia. Tämän myöntää jo moni kolesteroliänkyräkin. On monia keinoja estää sydänkohtauksia, joista yksi esimerkki on veden juominen. Se on monta kertaa tehokkaampi ennaltaehkäisymenetelmä kuin mikään lääke. Hyvin tehty tutkimus totesi, että viisi lasillista vettä juovilla on 50 % vähemmän kuolemaan johtavia sydänkohtauksia verrattuna niihin, jotka juovat kaksi lasillista tai vähemmän. Mikään lääke ei pysty moiseen. Tutkimuksessa seurattiin kuuden vuoden ajan 20 000 naista ja miestä. Ikähaarukka oli 38-100 vuotta. Selitys on yksinkertainen. Veren viskositeetti on hyvin olennainen seikka veritulppien synnylle. Mitä jähmeämpää verta sitä suurempi riski ja päin vastoin. Vesi on todella vanha tehokas "voide".

Toinen tehokas tapa estää kuolemia on kalanmaksaöljy. Lancet lehdessä 1999 julkaistun tutkimuksen mukaan niillä sydänkohtauksen läpikäyneillä, jotka käyttivät päivittäin 1 g:n kalaöljyä 3 vuoden ajan äkkikuolemien määrä väheni 50 %. Uusimman tutkimuksen mukaan kalaöljyt auttavat sydäntä toipumaan infarktin jälkeen. Systeemi ei ole tietääkseen moisesta vaan määrää kategorisesti statiineja ja kieltää kalaöljyt. 1 ruokalusikallinen kalanmaksaöljyä antaa 2 g kalaöljyä, mitä itse käytän ja suosittelen muille.

Median rappio ei koske yksinomaan uutisointia terveydestä vaan se koskee kaikkia elämänaloja. Saksasta päin tarkastellen Suomi on ajautumassa umpioon. Suomessa toimittajia on erotettu, ja media-alalla vallitsee pelko. Jäljelle ovat jääneet systeemin nykyistä ideologiaa myötäilevät kirjoittajat. Netissä toimiva MV-lehti on herättänyt suorastaan paniikkia eliitin parissa. Ymmärtääkseni sivusto jopa suljettiin kylmästi, mutta netti on siinä mielessä hyvä, että väyliä löytyy ja tuhottavia painokoneita ei ole enää olemassa. Ollaan sitten mitä mieltä tahansa esimerkiksi MV-lehdestä, niin se kertoo, mihin Suomi on menossa. Rasismi on tekosyy. Todellinen syy on, että MV-lehti ruotii eliittiä ja kirjoittaa asioista kuten turvallisuuspolitiikasta, mistä ehdottomasti ei saa puhua.

Politiikasta sen verran että Hesari tarjoaa hyvin ahdasta maailmankuvaa. Hesari yrittää vakuuttaa, että suomalaisten tulisi äänestää Hillary Clintonia Amerikan presidentiksi, ja että Trump on vaarallinen hullu. Jos asiaa katsoo Euroopasta käsin, niin asia on päinvastainen. Trump on kertonut haluavansa neuvotella kunnon bisnesmiehen tapaan Putinin kanssa. Clinton on taas suurpankkien juoksutyttö, jonka ideana on ajaa Venäjä nurkkaan, vaikka ydinsota alkaisi. Hesarissa Venäjästä on tullut trollaava mörkö, ja Yhdysvallat on taas totuuden valo, kunhan Trumpista vain ei tule presidenttiä. Wikileaks julkaisi Demokraattipuolueen vuodettuja sähköposteja, missä kävi ilmi, että puolue sabotoi systemaattisesti ehdokas Sandersia Clintonin eduksi. Nousi äläkkä. Hesari repäisi otsikon: Hillary Clinton: "Tiedämme, että Venäjä oli demokraattipuolueen hakkeroinnin takana." Tämä oli Hesarin käsitys objektiivisesta tiedosta, vaikka kyse oli mamman omasta mielipiteestä. Venäjästä on tullut suuri roskis, mihin kaadetaan kaikki törky, ja Putin on piru, joka juonii ja sählää kaikkialla.

Veronmaksajien varoilla toimiva YLE julkaisi uutisen "Entinen CIA-johtaja: Putin huijasi Trumpin Venäjän agentiksi." Moskovassa varmaan nauretaan räkäisesti ja pöö sanoi Putin. Michael Morellin haastattelua katsellessa on ilmiselvää, että hän on psykopaatti, jolla on veriset kädet ja jopa kannattaa sotaa Venäjää vastaan. Morell kuuluu Clintonin sisäpiiriin. CIA:n mukanaolo vaaleissa tarkoittaa, että Trump voittaessaan voi kokea Kennedyn kohtalon. CIA ilmeisesti takaa, että "äänestys" sujuu oikein. Äänestyksessä käytetään konetta eikä paperilappuja, joten tulosta on helppo hakkeroida.

Tuon tietovuodon taustalla ei ollut Venäjä vaan todennäköisesti demokraattipuolueen jäsen Seth Rich, joka vuosi tiedot Wikileaksille. Pian vuodon jälkeen Seth Rich ammuttiin kadulle hänen puhuessaan kännykkäänsä. Virallinen versio murhasta oli ryöstö, vaikka Richin omaisuuteen ei ollut koskettu. Tietysti Wikileaks suojelee vuotajia, mutta Julian Assange on ilmoittanut, että Wikileaks maksaa 20 000$ tiedoista, jotka johtavat murhaajan kiinnisaamiseen, mikä viittaa siihen että Rich olisi vuotaja. Että sellainen mamma on Hillary Clinton ja hänen porukkansa. Ei ole ihme, että häntä kutsutaan Killary Clintoniksi.

Hillary Clinton on ollut hyvin keskeisessä roolissa nykyisen pakolaisongelman synnyssä. Hän oli Gaddafin murhan takana. Gaddafi kertoi Saddamin murhan jälkeen, että hänetkin murhataan, jonka jälkeen avautuu portit miljoonille afrikkalaisille elintasopakolaisille Eurooppaan. Kun Gaddafii oli murhattu, niin Clintonin mamma riemuitsi kuin Lady Macbeth. Ja hänestä sitten pitäisi tulla maailman uusi keisarinna. Trump on puolestaan sanonut, että Libyan ja Irakin tuhoaminen oli virhe, asia, jota eliitin mielestä ei olisi pitänyt sanoa ääneen, mutta Trumphan on median mielestä hullu ja asia siten kuitattu. Median ansiosta elämme täydellisessä valheessa ja suomalaisia vedetään teuraalle kuin pässiä narusta. Mutta osataan sitä Saksassakin. Maan presidentti Joachim Gauck, sanoi, ettei eliitti ole ongelma vaan kansa, joten lukijat, olette kaikki väärässä. Uskokaa valtamediaa, eliittiä ja ottakaa kiltisti kolesterolilääkkeenne.

Edellinen Seuraava