Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 31.10.2011

HESARI RÄVÄYTTI

Kuin pisteenä i:n päälle ravintokeskusteluun en ollut uskoa silmiäni luettuani 31.10.11 aamun Hesarin pääkirjoitusta. Hekin ovat hermostuneet professoreiden ylimieliseen asenteeseen omatoimisten kansalaisten suhteen. Hesari vaatii asiallisuutta keskusteluun, mikä on todella loistava avaus kansalaisten suuntaan. Pois ”asiantuntijoiden” vedätyksestä. Hienoa!

hs.fi

Sain taustatietoja tuosta Päivärinnan ”keskustelusta”. Ohjemassa esiintynyt Marjut Rantanen, joka omien kokemusten rohkaisemana on alkanut neuvoa muita ravintoasioissa, joutui neuvomaan professori Uusitupaa VHH:n saloista kulisseissa ennen lähetystä, kun arvon professori oli täysin pihalla koko aiheesta.

Mikael Fogelholm on alkanut pillittää mediassa, ettei hänen psyykensä kestä avointa keskustelua. Miksiköhän? Juuri hän oli etunenässä lahtaamassa meikäläistä kun kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla julkaistiin. Todella surkeaa, vaikka ainoa mitä ihmiset ovat vaatineet, on asiallinen keskustelu pelottelun sijaan.

uusisuomi.fi

Ilmastoasiat ovat nousseet jälleen otsikoihin, kun tunnettu skeptikko Richard Muller onkin kääntänyt kelkkansa asian suhteen.

yle.fi

Halleluja, taas uusi käännynnäinen liittynyt tähän uususkonnon ylistyskuoroon! Uutinen on ovelasti kääritty kaiken kritiikin suojaavaan kuoreen ja laadittu muotoon, että vihdoinkin tuli järkiinsä. Tämän tyyppisiä ilmoituksia sitten levitetään kansan keskuuteen muka faktoina, mutta uutisen tausta on hieman toisenlainen. Siitähän ei tässä yhden asian maassa keskustella.

dailymail.co.uk

Alan eturivin tutkijaprofessori Judith Curry sanoo Mullerin salanneen tietoja julkisuudelta tosiasialta, ettei mitään ”lätkämaila”- ilmiötä ole olemassa, vaan lämpötila on pysynyt tasaisena. Curry myös kritisoi tavatonta yksipuolisuutta ilmastoasioissa. Avaruuden, auringon, pilvien jne. osuutta ei ole huomioitu lainkaan, vaan kaikki on pakattu yhteen uskonnonomaiseen pakettiin: Ihminen, olet syyllinen. Kaikki johtuu hiilidioksidista.

Ilmastoasia kiinnostaa siksi, että sen ympärillä hääräävät samanlaiset asioita yksinkertaistavat opportunistit kuin kolesterolin ja ravintoasioiden parissa. Hekin syyllistävät ihmisiä, asettavat rajoja, joihin kukaan ei yllä ja mitätöivät tavallisen ihmisen kokemuksen.

He ovat ajaneet Euroopan nurkkaan. Hatusta vedetyt yksipuoliset päästörajoitukset tuhoavat Euroopan talouden. Elintason romahduksesta voi olla se hyvä puoli, että kahviloissa nuokkuvat lattea lipittävät mammoonit joutuvat lapiohommiin. Vaikka pankit selviäisivät, niin teollisuus ja talous eivät selviä tästä poliitikkojen luomasta typeryydestä.

Edellinen Seuraava