Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 02.07.2009

HS ja KALAÖLJYT

30.6. Helsingin Sanomissa oli omaa terveyttään hoitavia ihmisiä syyllistävä kirjoitus, joka väheksyi omega-3-rasvojen terveysvaikutuksia ja samalla syytti omegabuumin aiheuttavan merien kalakadon. Juttu oli kuin margariiniteollisuuden oppikirjasta ”Kuinka mustamaalata kilpailija jotta oma tuote myy”. En ymmärrä maan suurimman päivälehden tapaa kirjoittaa kun näin netin aikana voi asiat selvittää hetkessä. Tietysti asia muuttuu toiseksi, jos haluaa vääristellä totuutta lehdessä mainostavien brändiruokien eduksi ja jos haluaa tukea nykyistä joka vaivan pillerilinjaa. Päämedia alkaa olla todellisen disinformaation keskeisin lähde tässä maassa.

Toimittajalle vain tiedoksi, että ihan hiljattain omega-3-rasvojen eduista on julkaistu artikkeli tieteellisessä sivustossa.

www.sciencedaily.com

Artikkelin kirjoittajalla ei ollut myöskään harmainta aavistusta omegarasvojen biokemiasta ja ravintoketjusta yleensä. Omegarasvat syntyvät planktonissa ja levissä. Ravintoketjun kautta ne sitten siirtyvät kaloihin. Mitä rasvaisempi kala, sitä enemmän omega-3-rasvaa. Tämän suhteen ei kannata menne merta edemmäksi, sillä järvi-Suomen muikku on erinomainen omega-3-lähde.

On täysin ylimitoitettua syyttää omegabuumia ylikalastuksesta, joka johtuu aivan muista syistä. Tämänkin suhteen kirjoittaja haluaa esittää omaa jumalallista erinomaisuuttaan ja syyllistää ihmisiä.

Tekniikka on kehittynyt ja noita omegarasvoja valmistetaan nykyisin suoraan alkulähteestä ilman, että siihen tarvitsee kaloja. Oheisena yksi kaupallinen sivusto, joka löytyi kolmessa sekunnissa googlen avulla. Joten voi kysyä toimittajan ammattitaidon perään.

www.mind1st.co.uk


Blogin aihesanat:
disinformaatio, HS, margariiini, media, muikku, omega-3, omegarasva, toimittaja

Edellinen Seuraava