Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 23.04.2010

HYVIÄ UUTISIA LAPISTA

Ville Rovaniemeltä tiputti vhh-dieetillä 29 kiloa ja samalla hänen veren rasva-arvonsa paranivat oleellisesti. Ihan hyvä juttu ja hienoa, että YLE on alkanut kertoa uutisia tavallisen ihmisen elävästä elämästä.

yle.fi

Mutta tietysti kun kyseessä on valtion tiedotuskanava, niin aina on pakko antaa sylttytehtaalle puheenvuoro. Tällä kertaa äänessä on THL:n tutkimusprofessori Veikko Salomaa, jonka vastaus on huvittavuudessaan ja epäloogisuudessaan tämän vuoden uutiskukkanen. Luin kahteen kertaan Salomaan vastineen sillä en aluksi uskonut professoriksi itseään tituleeraavan tyypin olevan noin typerä. Valitettavasti asia on niin. Kaveri mitätöi Villen ja hänen lääkärinsä toteamat huomattavat muutokset Villen terveydentilassa. Ikään kuin hän olisi jokin jumala joka kykenee mitätöimään selvät tosiasiat. Salomaa on tyypillinen THL:n proffa ja yhteiskunnan syöttiläs, jolla ei ole mitään suhdetta todellisuuteen, vaan väsää papereita laitoksen yleisen uskomusjärjestelmän pohjalta kykenemättä tekemään havaintoja todellisuudesta, mikä on kaiken tieteellisen tutkimuksen perusedellytys. Salomaa ei ole myöskään lukenut viimeaikaisia tutkimuksia siitä, etteivät eläinrasvat ole vaarallisia. Kaveri osoittaa lausunnollaan oman pätemättömyytensä ja jos oltaisiin avoimilla työmarkkinoilla, kenkää tulisi, mutta kun on kyseessä suojatyöpaikka, niin se sitten siitä.

Toinen tutkija, jota jutussa referoidaan on Mikael Fogelholm, joka ei ole lääkäri, vaan tulee tuolta agronomien puolelta. Hän on perehtynyt rehuteollisuuteen. Hän on alan opportunisti ja nyt sitten muuttamassa mielipiteitään peläten, mitä on odotettavissa kun aika jättää vanhasta staffista. Hän on tällä hetkellä suunnittelemassa uutta ruokakuppia kaikille suomalaisille. Se onkin niin mielenkiintoista, että taidanpa kirjoittaa tyypistä ihan oman blogin seuraavaksi.

Suomen ongelma on, että meillä on liikaa oppineita, mutta vähän osaajia. Suurin osa maassa tehdystä tutkimuksesta on nollatutkimusta, jonka tarkoitus on vain työllistää ja meritoida sitä tekevät. En ymmärrä, miksi näiltä tyypeiltä ei vaadita mitään tuloksia, todellista sisältöä, eikä sitä saman toistoa joka on jo mennen talven lunta.

Edellinen Seuraava