Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.12.2008

JOULURUOKAA

Lapsuudessani 50-luvulla jouluruoka oli todellinen juhla-ateria. Sen verran maassa oli puutetta, ettei herkkuja syöty kuin harvoin. Erityisesti rasvainen kinkku ja siitä tehty liemi oli ikimuistoinen elämys. Semmoista kinkkua ei enää saa tästä maasta.

Samoin oli laita munien, maidon ja kananlihan suhteen. Niitäkään ei enää saa mistään. Syynä on kaiken ruuan jalostaminen elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Kun prostituoitu tuote ei sitten maistu miltään, niin rahalla saa professoreita myymään roskaa terveystuotteina.

Jostakin sentään löytyy jotain alkuperäistä. Helsingin Hakaniemen hallissa toimii Reinin lihakauppa. Sieltä saa Iberian sikaa. Vaikka tuote on pakastettua, on siinä tuo entisaikojen aito sianlihan maku. Se maistuu siitä syystä, että eläin on saanut luonnollista ravintoa. Suomessa makkaratehtailijat ovat viimein tulleet ulos kaapista ja tunnustavat käyttävänsä sianlihaa, joka on kasvatettu geenimanipuloidulla (GM) soijarehulla. Siksi suomalaisessa sianlihassa voi aistia pahvisen, karjun virtsalla aromisoidun sivuvivahteen.

GM-ruoka on todellinen vaara. Itse boikotoin kaikkea geenimanipuloitua. Miksi ? Ensinnäkin, se joka patentoi GM-siemenen, sillä on valta maailman ruokaan. Toiseksi, GM-manipulaation turvallisuutta ei ole millään lailla tutkittu. Tällekin alueelle löytyy professoreja, jotka todistavat kuolleen äitinsä sielun puolesta vaikka mitä. Siirtogeenit hyppäävät lajeista toiseen. Tavanomaisin syy siirtogeeneihin on tarkoitus kehittää lajeista paremmin torjunta-aineita kestäviä, jotta myrkkyjä voitaisiin käyttää enemmän. Päänikkari maailmassa tällä alueella on Monsanto-niminen jättiyritys, joka on myös torjunta-aineiden pääkauppias. Manipuloimaton soija on kokenut buumin mutta millä hinnalla? Etelä-Amerikan valtiot raivaavat sademetsää soijapeltojen tieltä. Joten siksi en käytä tällä hetkellä mitään kotimaista sianlihaa. Kannattaisi boikotoida kaikkea soijaa.

Muuten soijaa käytetään myös nautakarjan rehuissa. Se ei taas ole eläinten luonnollista ravintoa. Se johtaa ties mihin. Tiettävästi luomunauta ja sen maito on tuotettu ruoholla ja AIV-rehulla, mikä vastaa naudan luonnollista ravintoa. Ahneuksissaan ihminen on unohtanut sen tosiasian, että se millä eläintä ruokitaan, siirtyy myös ihmiseen. Soijalla ja viljalla ruokitun eläimen rasvaprofiili muuttuu huolestuttavaan suuntaan. Eläimen rasvan omega-6-pitoisuus nousee huomattavasti ja se taas lisää tulehdusta, veritulppia ja kaikkea muuta mukavaa. Luomuruokitun eläimen rasvaprofiili on sitä vastoin ideaali, jopa niin ideaali, ettei omega-3:a juuri tarvita.

Vilja aiheuttaa eläimillä ennenaikaisen verisuonten kalkkeutumisen, mikä taipumus varmasti siirtyy ihmisiin. Eläimet teurastetaan niin nuorina, ettei ilmiötä havaita. Itävallassa havaittiin jo aikoja sitten kanojen verisuonten tukkeutuvan parissa vuodessa, jos niitä ruokittiin pelkästään viljalla.

Kanoista puheen ollen Reinin liha myy myös erilaisia Ranskassa vapaana kasvatettuja kanoja. Ne ovat juuri sitä mitä kanat ennen olivat. Tietysti Iberian possu ja Ranskan kanat ovat tavallista tyyriimpiä mutta kannattaa kokeilla edes kerran elämässä. Kun kanan luut keittää painekattilassa, niistä saa todella herkullisen liemen. Tätä voi joku pitää mainoksena, mutta haluan jakaa kokemustani lukijoideni kanssa silläkin uhalla, että tavara loppuu kesken.

Toivottavasti tästä maasta saisi vielä joskus luomuvoita ja aitoja munia, ei sellaisia joiden kanat ovat keinoravinnolla ruokittuja. Ruotsista niitä saa.


Blogin aihesanat:
geeni, geenimanipuloitu, Hakaniemen halli, joulu, kalkkeutuminen, kinkku, luu, omega-3, Reinin Liha, sademetsä, soija, tulehdus, verisuoni, veritulppa

Edellinen Seuraava