Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 31.01.2011

JUTTUSARJA AIHEESTA, KUINKA SÄÄSTÄMME 10 MILJARDIA. OSA 2

HE OVAT PETTÄNEET LUOTTAMUKSEMME

If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it.

Jos kerrot riittävän suuren valeen ja toistat sitä, niin ihmiset alkavat uskoa siihen.

–Joseph Goebbels, Adolf Hitlerin myynti- ja markkinointipäällikkö

The history of our race and each individual’s experience, are shown thick with evidence that a truth is not hard to kill and that a lie told well is immortal.

Rotumme historia ja jokaisen yksilön kokemus osoittavat vahvasti, että totuus on helposti tapettavissa ja vale elää ikuisesti.

–Mark Twain, amerikkalainen koiranleuka.


Historia toistaa itseään. Niinpä ihmiset uskovat edelleen, että eläinrasvat ovat vaarallisia ja kolesteroli tappaa. He ostavat margariinia ja syövät statiineja, kun kerran Unileverin ja Pfizerin Göbbelsit niin kehottavat.

Suomessa statiineja syö noin 700.000 ihmistä. Suomalaiset ovat ilmeisesti uskovaista kansaa, kun sokeasti luottavat lääkäreihin. Olisi parempi uskoa vanhaan Jumalaan sillä pilleriusko ajaa meidät perikatoon.

www.uusisuomi.fi

Kaikki tämä on turhaa sillä statiinit eivät toimi. Koko kolesteroli-ajattelu on vailla mieltä, ellei sitten ajatella liiketaloudellista etua.

Kolesterolilääkkeet on ujutettu markkinoille pelkästään siksi, että ne alantavat kolesterolia, erityisesti LDL-kolesterolia, joka tietysti julistettiin pahikseksi statiinien myötä. Mihinkään muuhun statiinit eivät vaikuta. Sitten kolesterolirajoja alettiin keinotekoisesti laskea, kiitos itsensä teollisuudelle myyneiden professorien. Markkinakoneisto (Göbbels) on hoitanut lopun, ja me olemme nyt siinä, missä olemme.

On tärkeä ymmärtää, että statiineja ei ole rekisteröity sydän-kuolemien ehkäisyyn, vaan pelkästään kolesterolin alentamiseen. Yhdysvalloissa Lipitor -purkin kyljessä lukee, ettei se ehkäise sydänkuolemia, tosin pienellä kuten kaikki tärkeät asiat kaikissa niissä papereissa, jotka koskevat kaupankäyntiä.

Asia on niin, että Lipitoria syöviä kuolee siinä missä ilman lääkettä eläviä, ellei peräti enemmän nykyään sillä on arvioitu, että 75 % kaikista sydänkuolemista on niitä, joilla kolesterolitaso on suositetulla tasolla.

www.sciencedaily.com

Lipitorin sivulla kerrotaan tekopyhästi (piruuttaan pienellä präntillä)

www.lipitor.com

LIPITOR, along with diet, is clinically proven to reduce the risk of heart attack and stroke in patients with heart disease or several common risk factors for heart disease. Common risk factors include family history of early heart disease, high blood pressure, low good cholesterol, age, and smoking.

Lipitorin yhdessä ruokavalion (ei sanota minkä) kanssa on kliinisesti todettu vähentävän sydänkohtaus- ja halvausriskiä niillä potilailla, joilla on sydäntauti tai muutamia sydäntautien riskitekijöitä. Näihin tavallisiin riskitekijöihin kuuluvat lähisukulaisten nuorena sairastama sydäntauti, korkea verenpaine, matala hyvä kolesteroli (HDL), ikä ja tupakointi.


Kun tuon näkee, tulee mieleen, että onkohan Suomen lääkärikunta lainkaan lukenut, mitä ovela kauppamies on sanonut. On vain lähdetty torvet soiden ilosanoman perään, vaikka myyjä ei lupaa mitään. Kyseessä on vaikuttaminen yhteen kuviteltuun riskitekijään, joita kuitenkin tällä hetkellä on yli 300. Riskitekijä ei ole sairauden syy. Hoitamalla riskitekijää ei hoideta sairautta. Tämä pitäisi olla selvää jokaiselle lääkärille. Mutta ilmeisesti elämme hoidon rappiotilaa. Pelkästään LDL:n näkeminen pahiksena kertoo joko alan professorikunnan typeryydestä tai korruptiosta.

Jos sitten saivarrellaan hoitoa, niin statiini voisi olla perusteltua, jos potilas täyttää lääketehtaan luetteloimat kriteerit, joskin sekin lista on puutteellinen. Siis potilaalla tulisi olla useampi sydäntaudin riskitekijä yhdessä ennen kuin mitään lääkitystä voisi edes harkita. Lääketehtaan ja proffien provikoiden kannnalta näitä potilaita on huomattavasti vähemmän kuin tuo 700.000, ehkä noin 5.000 Suomen olosuhteissa. Joten ei ole ihme, että lääketieteen eliitti henkeen ja vereen hehkuttaa statiinien puolesta sillä kyseessä on oma arvovalta ja omat edut. On siis täysin perusteetonta määrätä statiineja pelkästään kohonnen kolesteroliarvojen takia. Tässä suhteessa lääkärikunta rikkoo lakia sillä vanhan tavan mukaan ei pitäisi määrätä mitään lääkettä muuhun kuin siihen vaivaan, johon lääke on alun perin rekisteröity. Uusia indikaatioita toki löytyy, mutta tavan mukaan lääkkeen uudelle käyttöalueelle haetaan erikseen lupa Mutta massiivikaupasta pitävät proffat huolen ja "opettavat" lääkärikuntaa lääketehtaan haluamalle tavalle.

Toinen täysin käsittämätön tapa on statiinien määrääminen diabetespotilaille pelkästään kohonneiden sokeriarvojen perusteella, vaikka kolesteroliarvot olisivat hyväksytyllä tasolla. Suomessa Sydänliitto ja Diabetesliitto ovat täysin vastuussa tästä käytännöstä.

Statiinikauppa on karannut pahasti käsistä. Olen tavannut lukuisia ennestään terveitä potilaita, joita on yhden kolesterolimittauksen perusteella uhkailtu äkkikuolemalla, jos he eivät ota lääkettä. Tällä tasolla lääkärikunta on nykyisin. Voi kysyä, missä määrin potilaan oikeudet toteutuvat nykyisen terveydenhoidon parissa.

Jos statiini vaikuttaisi sydänkuolemiin ja ehkäisisi sairauksia, niin tottahan toki miljardiyhtiö hakisi kiireen vilkkaa sille uuden indikaation viranomaisilta. Mutta kun ei hae, niin se kertoo jostakin muusta. Pfizer on luopumassa oman ilmoituksen mukaan tänä vuonna 2011 koko Lipitorista. Miksiköhän, vaikka tavara on tuonut kassaan tuollaiset 14 miljardia dollaria joka vuosi?

Mitä sitten keinotekoinen kolesterolin lasku saa aikaan? Se on hengenvaarallista. Tämän on todistanut suomalainen professori Timo (statiini) Strandberg. Hänen 90-luvulla julkaisemansa tutkimuksen mukaan kolesterolin keinotekoinen lasku yhdistettynä nykyiseen lautasmalliin lisäsi sydänkuolemia kaksi ja puolikertaisesti.

jama.ama-assn.org

Tuolloin lääkkeenä oli klofibraatti, mutta jos sitten nykyisillä staiineilla on jokin muu vaikutusmekanismi, niin se ei voi perustua kolesterolin laskuun ja seikkaan, mihin niitä ei ole rekisteröity. Mutta jo tämänkin perusteella voi sanoa, että elämme suuressa valheessa. Kukaan ei näytä puuttuvan siihen täysin poskettomaan markkinointiin, millä mitä tahansa tuotetta myydään, kuten margariinia, jonka väitetään laskevan kolesterolia. Kukaan ei ole tutkinut, onko se vaarallista, vaan kaikki perustellaan pelkästään hypellä: että jos lasketaan kolesterolia, niin se on terveellistä. Väite ei perustu mihinkään tosiasiaan, vaikka professorikunta on niin julistanut Taannoinen tutkimushan osoitti ettei supermargariineista ole mitään hyötyä, mutta haittoja ei ole edes tutkittu.

On myös esitetty, että statiinit vähentävät verisuonten kalkkeutumista. Väite ei ole totta. Pitkään on tiedetty, että sellaiset vitamiinit kuin D3 ja K2 vähentävät verisuonikalkkia. Tästähän ei ole kerrottu kansalle mitään. Päinvastoin, on tehty kaikki mahdollinen, ettei tieto vitamiinien tehosta pääsisi julkisuuteen. Ihmisiä varoitetaan vitamiinien vaaroista, kun taas statiinit "asiantuntijoiden" mukaan ovat yhtä harmittomia kuin porkkana. Uudet korruptiovapaat tutkimukset osittavat, että koko statiinihype on todella humpuukia. Sanottakoon vielä, että 90 % sydän-kohtauksista tapahtuu niille, joilla on kalkkia suonissa.

www.annals.org

En haluaisi paukutella henkseleitä, mutta suosittelemani ravinteikas vähähiilihydraattinen ruokavalio vaikuttaa olennaisesti useampaan todelliseen sydäntautiin liitettyyn biomarkkeriin. Ruokavalio laihduttaa, laskee olennaisella tavalla verenpainetta, nostaa HDL -kolesterolia, laskee triglyseridejä, normalisoi verensokerin, normalisoi GHb-1Ac-tason, sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja, kuten K2-vitamiinia, mutta myös paljon K1-vitamiinia. Lisäksi olen painottanut D3-ja C-vitamiinien lisiä, asia mistä on tullut lunta tupaan. Viimeksi suivaantunut kollega on tehnyt minusta valituksen juuri D3-vitamiini- suosituksestani aluehallintokeskus AVI:iin, kun esiintymiseni julkisuudessa tästä aiheesta häiritsee hänen lääkärityötään sillä potilaat ovat alkaneet kysellä liikaa.

Puhutaan sitten säästöistä. Järkyttävintä on, että sydäntaudit lisääntyvät statiineista huolimatta. Minulla ei ole käytettävissä Suomen tilastoja (mikä on muuten asia, jonka media voisi tutkia eli kuinka paljon statiinit ovat vähentäneet sairautta tässä maassa), mutta jos on uskominen USA:n visioita niin karmealta näyttää.

www.huffingtonpost.com

Uutisen mukaan vuoteen 2030 mennessä sydäntautien hoidon kustannukset kolminkertaistuvat (272.5 miljardista dollarista 818.1 miljardiin dollariin). Tietysti suuri osa menee ahneille lääkefirmoille, jotka kilvan patentoivat uutukaisiaan markkinoille, mutta lukuun on laskettu myös se, että taudit lisääntyvät. Iso osa rahoista menee verenpaineen hoitoon, minkä lääkärikunta on pahasti ryssinyt. Potilaille määrätään uusimpia entistä kalliimpia lääkkeitä, vaikka on selvästi osoitettu, että vanhat vuosikymmenten takaiset lääkkeet ovat yhtä hyviä ellei parempia kuin uudet, mutta ennen kaikkea kustannuksiltaan murto-osa siitä mitä nykyiset maksavat. Tässä tullaan taas professoreiden vastuuseen. Niin toimitaan kuin opetetaan. Suomen oloihin kustannukset nykykurssin mukaan ovat 3.4 – 10.3 miljardia euroa. Eli kustannusten nousu johtuu pelkästään lääkäreiden opetuksen heikkoudesta. Pelkästään tällä pääsisimme lähelle säästötavoitteita.

Vielä H1N1 –asiasta sen verran, että alusta lähtien vastustin koko hysteriaa ihan sen perusteella, mitä olen aikoinani oppinut viruksista. Jällen kerran on todettu sama asia, mitä on tiedetty vuosikymmeniä eli että flunssarokotteet ovat turha ja tehottomia, ellei sitten raha määrää. Se kertoo jotain tämän maan terveydenhoidon päättäjistä.

www.thelocal.se

Todelliset vastuulliset Pekka Puska ja Juhani Eskola ovat paennet hameen taakse.

www.iltalehti.fi

THL:n johto tulee todella kalliiksi tälle maalle, mutta hehän ovatkin päättäjien kavereita. Mitä nyt yhdestä mimmistä, koko-vartalolääkäreitä kun ovat.

Samalla kun hallitus puhuu säästöistä, toisaalta sama hallitus tuhoaa surutta kansallisomaisuuttamme. Yksityistämisessä käytetään amerikkalaisia konsultteja tunnetuin seurauksin.


www.kansanuutiset.fi

Kaikki lääkäriasemat on pistetty nippuun ja myyty sijoittajille. Varsikin valtion työterveydenhoidon myyminen sijoittajille oli skandaali. Haluammeko amerikkalaisen järjestelmän? Miksi emme konsultoisi ranskalaisia, joilla on maailman tehokkain ja paras terveydenhoitojärjestelmä? Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä kummisetä-proffat ovat näiden päätösten takana. Rahaa valuu roppakaupalla maasta, ja samat tyypit sitten jeesustelevat säästöistä.

www.yle.fi

Lopuksi linkki Leino Utriaisen sivuille. Hän on se, joka puhui statiinien haitoista MOT –ohjelmassa. Loistava esimerkki, että kun jokin asia ei ole niin kuin kerrotaan, se saa ihmisen tutkimaan asioita. Tämä esimerkiksi kaikille, jotka istua kököttävät passiivisina kotona odottamassa, että nanna ja totuus tippuu taivaasta, kunhan hieman raottaa suuvärkkiään.

sites.google.com/site/leinoutriainen/

P.S.

1. helmikuuta 2011 Helsingin Sanomat julkaisi uutisen, jossa oikeastaan tiivistyy se, kuinka syvällä rappiotilassa nykyinen terveydenhoitojärjestelmä on. Lääketehtaat määräävät, miten potilaita hoidetaan.

www.hs.fi

Edellinen Seuraava