Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 12.12.2010

KADONNUT JOHTAJUUS

Hyvinä aikoina johtopaikoille nousee täysiä nollia, mutta kriisit nostavat todelliset kyvyt esiin. Suomella on mennyt liian kauan hyvin, joten koko yläkasti on pääsyyt pahasti vettymään. Varusmiesaikanani arvioimme johtajia yksinkertaisella tavalla: Lähtisitkö taisteluun kyseisen henkilön kanssa. Siihen aikaan päällystössä oli paljon sodan käyneitä. Siellä oli miehiä, joiden kanssa olisin mennyt minne tahansa, mutta myös niitä, joista oli parempi pysyä mahdollisimman kaukana tositilanteissa.

Jos katsoo nyt maan johtoa presidentistä alaspäin, en pelaisi heidän kanssaan edes jalkapalloa sillä tuskin osaisivat pelin alkeellisimpia sääntöjä. Yhteistä heille on vastuun pakoileminen, delegointi ja hermojen menettämien hiemankin tavanomaisesta poikkeavissa tilanteissa.

Pari esimerkkiä: THL:n pääjohtaja Pekka Puska menetti hermonsa, kun asiat eivät sujuneet lääketehtaan antamien nuottien mukaisesti. Koko H1N1 –rokotuskampanja oli täysin turha, mikä on ollut aina tiedossa. Influenssaa ei kerta kaikkiaan pysäytetä rokotuksilla. Nyt entisestä poiketen myös raskaana olevat peloteltiin ottamaan rokotus. Mahdollisia komplikaatioita ei tutkita, ja jos jotain ilmenee, ne lakaistaan maton alle. Klassista vastuun pakoilua ja hallitsemista pelolla. Oheisena linkki, jossa arvioidaan rokotusten tehoa. Niille, jotka kannattavat THL:n toimia: lukekaa virusopin perusoppikirjat uudestaan.

preventdisease.com

THL on kietoutunut yhä syvemmälle epämääräisten konsultti-firmojen syövereihin. Nyt on havaittu että THL on rikkonut perustuslakia potiliasrekisteriasiassa.

www.yle.fi

www.hs.fi

Puska sen kuin jatkaa virassaan, ja se kertoo koko yläkastin todellisuudesta. Maan hallitus käyttää amerikkalaista konsulttifirmaa remontoidessaan maan terveydenhuoltoa, mikä myös kertoo hallinnon täydellisesti kyvyttömyydestä.

Toinen esimerkki on Helsingin kaupungin teknisten asioiden johtaja Pekka Sauri (vihreät). Hän ilmeisesti elää täydellisesti ilmastomuutoshypen pauloissa ja uskoo vähälumisiin talviin. Viime vuonnakin lunta tuli tuutista, mutta kadut jätettiin hoitamatta. Nyt sama toistuu. Mitä, jos syttyy isompi tulipalo? Kalusto ei pääse paikalle. Moniko on kuollut, kun ambulanssit eivät pääse ajoissa sairaan luokse? Moniko on kaatunut ja katkonut luunsa? Sitten tuhannet töistä myöhästymiset. Listaa voisi jatkaa, mutta jo tämänkin perusteella voi sanoa, että Sauri on hengenvaarallinen ja tullut erittäin kalliiksi yhteiskunnalle.

www.hs.fi

Maailman talouden keikkuessa ihmisten epävarmuus lisääntyy. Ei ole ihme, että ihmiset hakevat turvaa ääriryhmistä. Syy on yksinkertaisesti kyvyttömässä johdossa. Yhdysvalloissa ihmiset ostavat aseita ja varustautuvat pahemman varalta. Ruokaa hamstrataan ja ihmisiä neuvotaan, miten toimia kun yhteiskunnan palvelut loppuvat, mitä lääkkeitä ja muita tarvikkeita on syytä varata. Sielläkin Saurin kaltaiset tyypit uhkaavat yhteiskunnan perustoimintoja. Ruoka voi loppua hetkessä kaupoista. Erikoisinta on, että väkivallan teot ovat vähentyneet, vaikka aseita hamstrataan.

Onneksi asiaa on pohdittu Suomessakin. On hyvä, että löytyy vielä henkilöitä, joilla on vetovastuuta ja kykyä hoitaa asioita. Valtiosihteerinkin on hyvä miettiä demokratian kuvioita, jos ruoka ja sähkö loppuu.

www.yle.fi

Edellinen Seuraava