Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 31.03.2008

KAKSI ERI DEMOKRATIAA

Kerroin tammikuisessa blogissani ruotsalaisesta lääkäristä Annika Dahlqvistista. Hän on netttisivuillaan suositellut vähähiilihydraattista ruokavaliosta mm. diabeetikoille ja sai kimppunsa vanhakantaiset virallisen linjan kannattajat. Asia tutkittiin ja Annikan linja todettiin oikeaksi. Yllättäen Annikasta tuli sankari kansan silmissä ja hänet valittaneen vuoden henkilöksi Ruotsissa.

Lue lisää (www.dn.se)

Samainen Dagens Nyheter on jatkanut ravintoasioiden selvittelyä ja totesi diabeetikkojen ravintosuosituksia miettivän komitean olevan jäävi tehtävänsä. Komitean jäsenillä oli laajat suhteet noin 40 eri ruokatehtaaseen.

Lue lisää (www.dn.se)

Uutinen herätti Socialstyrelsenin vastavalitun pääjohtajan Lars-Erik Holmin, joka antoi koko komitealle kenkää. Tulevaisuudessa onkin tarkoitus selvittää mitä todella tiedetään sydäntautisten ja diabeetikkojen ravinnosta ilman kytkentöjä lääke- tai ruokateollisuuteen. Jäämme siis odottamaan tuota tietoa. Tämä olisi ensimmäinen kerta kansanterveyden historiassa kun asioita tutkittaisiin pelkkien faktojen pohjalta ilman sylttytehtaiden sekaantumista.

Näin toimii oikea demokratia, missä lehdistö ei kaveeraa päättäjien kanssa vaan kertoo mitä päätösten takana on. Sen jälkeen voidaan keskustella ja korjata vääristymät. Kaikesta tästä Suomen media on ollut täysin hiljaa

Miten nämä asiat on hoidettu Suomessa? Suomenhan pitäisi olla maailman vähiten korruptoitunut yhteiskunta. Mutta ei tarvitse kuin hieman mäppäillä netissä niin löytyy vaikka mitä. Otetaan yksi esimerkki huipulta. Suomessa ravintokeskustelun yksi keskeisimpiä henkilöitä on professori ja Kuopion yliopiston rehtori Matti Uusitupa.

Lue lisää (www.uku.fi)

Ansiolistasta käy selville Uusituvan toimivan kansainvälisen ruoka- ja sokerijätin Daniscon tutkimussäätiön johdossa. Uusituvan mielestä rasvat ovat diabeteksen keskeisin syy. Sokerista ei hän luonnollisesti puhu mitään.

Lue lisää (pdf, www.ebm-guidelines.com)

Diabeteksesta löytyy täysin vastakkaista tietoa. Amerikkalainen tutkija Lee Gross on osoittanut selvästi että diabetes on suorassa yhteydessä lisääntyneiden puhdistettujen hiilihydraattien ja maissitärkkelyssiirapin kulutuksen kasvun kanssa. Maissitärkkelyssiirappi on korvannut tavanomaisen sokerin halpuutensa takia lähes kaikissa valmisruuissa. Arvostettu tutkimus osoittaa selvästi että diabetes johtuukin siitä moskasta mitä Danisco myy eikä siitä mitä mansikit lypsävät. Voi kysyä miksi tällaisia tutkimuksia ei tehdä Suomessa? Voi ehkä joutua muuttamaan mielipidettä ja joutua isäntien epäsuosioon.

Lue lisää (www.ajcn.org)

Suomessa on kohistu Merenkulkulaitoksen huvimatkoista ja poliisipäällikköraukkaa on kovisteltu virka-auton yksityiskäytöstä. Tuo kaikki on todellista pilkun viilausta ja lillukan varsien poimimista sen rinnalla mitä suureen rahaan sitoutunut professori voi saada aikaan. Tällaisen "asiantuntijan" mielipide voi tuoda yhteiskunnalle satojen miljoonien lisälaskun inhimillisestä kärsimyksestä puhumattakaan. Mistä löytyy Suomen Lars-Erik Holm?


Blogin aihesanat:
Annika Dahlqvist, Danisco, demokratia, diabeetikko, diabetes, hiilihydraatti, Lars-Eric Holm, Lee Gross, lillukanvarsi, lääketeollisuus, maissitärkkelyssiirappi, Matti Uusitupa, media, poliisi, rasva, ravintosuositus, Socialstyrelsen, sokeri, tutkija, tutkimus, VHH, vähähiilihydraattinen

Edellinen Seuraava