Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 28.05.2010

KANGASNIEMI SUUNNANNÄYTTÄJÄNÄ

Saamani runsaan palautepostin perusteella diabeetikot lisääntyvässä määrin ovat siirtyneet vhh-dieettiin. Ruokavaliomuutoksen seurauksena kaikkien vointi on dramaattisesti muuttunut parempaan suuntana. Ihmiset ovat päässeet lääkkeistä, ja koko tauti on hävinnyt. Moni on ollut katkera niistä neuvoista, joita Diabetesliitto on jakanut, ja joita he ovat uskollisesti noudattaneen taudin samalla pahentuessa. Ihmiset jakavat kokemustaan muille, ja ruokavaliohoito leviää maassa yhä kiihtyvällä vauhdilla.

Kangasniemeläinen Pekka Leskinen on yksi heistä. Luettuaan kirjan Diabeteksen hoito ruokavaliolla Pekka teki täysremontin elämäntapojensa suhteen ja aloitti vhh-ruokavalion. Nopeassa tahdissa Pekan paino putosi, väsymys hävisi ja hyvä olo täytti mielen. Pekka pääsi lääkkeistä ja sokeriarvot normalisoituivat. Pekka kuuluu Kangasniemen diabetes-yhdistyksen ja hänen esimerkkinsä tarttui muihin yhdistyksen jäseniin. Tätä itsestä vastuun ottamista paikkakunnan diabeteshoitaja ei voinut sietää.

Kävin puhumassa Kangasniemellä osoittaakseni solidaarisuutta paikkakunnan ihmisille. Juhlasali oli täynnä ihmisiä, tunnelma oli lämmin ja positiivinen. Diabeteshoitajakin oli tullut paikalle. Oli kuulemma pyöritellyt päätään kaiken aikaa, huokaillut ja kommentoinut lopuksi, että "nyt taitaa mennä työpaikka, mutta hautausurakoitsijalle varmaan pääsee töihin."

Kangasniemeläiset ovat hyvä esimerkki, että potilasyhdistysten tulisi olla todellisia potilasyhdistyksiä niiden alkuperäisessä tarkoituksessa, eikä lääketeollisuuden etäpäätteitä. Diabeteshoitajat ja muut ravinto-terapeutit ovat kuin kuusta tipahtaneita entisajan politrukkeja, jotka toistavat ulkoa oppimiaan lauseita Pig Pharman punaisesta raamatusta kykenemättä tekemään havaintoja todellisuudesta. Nykyiset viralliset suositukset eivät ole nimittäin tiedettä, vaan bisnestä.

Tätä kirjoittaessani sain viestin Kangasniemeltä:

Tuttu toimittaja kertoi eilen, että sekä Keskisuomalaisen että Länsi-Savon toimituksiin plus Kangasniemen paikallislehteen oli soitettu Mikkelin keskussairaalasta ennen käyntiäsi täällä ja kysytty, aikovatko toimittajat mennä tilaisuuteesi. Kehotus oli ollut, että ei pidä mennä, koska "saarnaat" väärää oppia. Pienellä varauksella tuo soittajataho, mutta joku oli kuitenkin soittanut!

Mitähän siellä oikein pelätään?

Edellinen Seuraava