Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 21.12.2008

KAUPAN VALINTA

Ihmiset ovat pyytäneet minua julkaisemaan listan kaikista luomukaupoista, joiden osoitteita pyysin taannoisessa blogissani. Osoitteita tuli yllättävän vähän. Joko kauppoja on vähän tai sitten innostus osoitteiden lähettämiseen oli vain laimeaa. Julkaisisin mielelläni kaikki saamani osoitteet mutta asia ei ole aivan niin yksinkertainen. Luomukäsite on tässä maassa hyvin kirjava. Moni pitää luomuna sellaista mikä ei varsinaisesti ole sitä. Esimerkiksi, jos sikaa ruokitaan luomuviljalla, ei se tee sianlihasta luomua. Itse ymmärrän luomun sellaisena, joka vastaa luonnollista viljelytapaa tai eläinten ruokintaa niiden luonnollisella ravinnolla ja että tuotannossa on käytetty mahdollisimman vähän kemikaaleja. Siksi en katsonut aiheelliseksi julkaista listaa sellaisenaan. Tulen julkaisemaan blogeissani vähitellen kaikki ne osoitteet, joiden laadusta voin olla itse varma.

Tuntuu, että kaupan suhtautuminen luomuun on yleensä melko niuhoa. Tuotteet hinnoitellaan yli ja tavaraa tarjotaan kuin häpeillen piilossa jossakin perimmäisessä nurkkauksessa. Mutta on poikkeuksiakin. Uskon, että tulevan taloudellisen myllerryksen jälkeen henkiin jäävät ne, jotka tarjoavat laatua. Ketjukaupat tulevat tuhoutumaan. Pieni ja paikallinen tulee menestymään.

Juha Kärkkäinen, joka omistaa jättimäiset kauppakeskukset Ylivieskassa, Oulussa ja pian myös Lahdessa, on päättänyt olla myymättä tuotteita, jotka sisältävät aspartaamia. Kärkkäinen on esimerkki tiedostavasta kauppiaasta. Lisää Kärkkäisiä tähän maahan.

www.karkkainen.fi

Suomen makkarat ovat laadullisesti surkeaa tasoa. Vataja on tietoisesti valinnut linjan valmistaa tuotteita, jotka eivät sisällä glutamaattia ja nitriittejä.

www.maalaistuotevataja.fi

Puljonki on yritys joka valmistaa laatuliemiä. Itse käytän näitä liemiä paljon ruuanlaitossa. Liemet eivät sisällä glutamaattia, mistä aineesta perinteiset puljonkikuutiot pääasiassa on tehty. Lihaliemikuutio ei ole lihalientä vaan natriumglutamaattia.

puljonki.entecore.fi

Ostamalla voi äänestää. Laadun päälle ymmärtäviä tuottajia ja kauppiaita alkaa tulla tähänkin maahan. Ostamalla voimme tukea heidän työtään.


Blogin aihesanat:
glutamaatti, kauppa, kemikaali, liemi, luomu, makkara, nitriitti, Puljunki, Vataja

Edellinen Seuraava