Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 06.02.2012

KAVIOKUUME

Meille on vuosikausia uskoteltu, että virallinen ruokasuositus tuo terveyttä siitäkin huolimatta, että elämme diabetesepidemian aikaa muista sairauksista puhumattakaan. Yhä useampi keski-ikäinen saa saman patterin lääkkeitä: diabeteslääke, kolesterolilääke, verenpainelääke, kipulääke, mahahappolääke, ja jos sitten vielä pännii, niin päälle mielialalääke. Niistä uudet psykoosilääkkeet ovat korvaamassa entiset masennuslääkkeet, koska niiden potku ei riitä enää laukaisemaan arkipäivän ahdistusta. Virallisen opin mukaan lääkkeet kuuluvat elämään, eikä ole vaihtoehtoja. Näin on nykyinen lääkäripolvi opetettu uskomaan, vaikka hieman miettien voisi tajuta, etteivät nuo lääkkeet tee muuta kuin lievittävät oireita. Eli siis balsamia haavoille. Ruokateollisuus ruokkii ja lääketeollisuus lievittää. Valkotakeille riittää töitä. Ei tarvitse ajatelle, sen kun printtaa koneesta pillerireseptejä hoitosuositusten mukaisesti.

Olisi jo aika pysähtyä, sillä tämä metaboolisen sairauden kehä on ulottumassa eläimiin. Niin hevosilla, koirilla kuin kissoillakin on diabetesta. Ystäväni Stanley, joka on jenkki ja vanhan kaartin veterinäärejä, päivittelee tilannetta. Hänen mielestään ruokateollisuus ja ihmisten typeryys sairastuttaa eläimet. Ihminen on kadottanut kaiken sen, mikä koskee eläintä. Eläimestä on tullut jonkinlainen kadotetun lapsen ja pehmonallen välimuoto. Sen pitää saada samaa namiruokaa, joka vastaa isännän tai emännän elämänkatomusta riippumatta siitä, mikä on eläimen luonnollinen ravinto. Stanley kertoi huvittuneena löytäneensä kosher- eläinruokaa, joka on valmistettu juutalaisen puhtaussääntöjen mukaisesti. Koirien ja kissojenkin pitää jakaa samat uskomusjärjestelmät isäntiensä kanssa.

Ruokateollisuus on huomannut lemmikkiruuassa uinuvan valtavan bisneksen. Teollisuus tekee suurin piirtein samaa mössöä eläimille kuin meille ihmisille, ja seuraukset ovat karmaisevia. Väärä ruoka sairastuttaa eläimet. Eläinten diabeteksen syy on väärä ravinto. Lajilleen tyypillistä ruokaa syövät eläimet ovat terveitä loppuun asti. Stanleyn mukaan nykypolven veterinäärit on opetettu (kuten ihmislääkäritkin) uskomaan, että eläinten sairaudet kuten diabetes ovat luonnollinen asia. Eläimiä pitää hoitaa lääkkein, ja siitähän se kunnon bisnes saa alkunsa. Ruuan laadusta ei kukaan juuri puhu enää mitään. Kaikki eläinlääkäriasemat myyvät nykyisin jos jonkinlaista eläinten keinoruokaa. Saman logiikan mukaisesti minunkin pitäisi myydä vastaanotolla margariinia, jonka aiheuttamia seurauksia voisi sitten hoitaa pillereillä.

Mielestäni kaikki eläimille tarkoitetut valmisruuat ja kuivamuonat ovat roskaa, joka sairastuttaa lemminkin vuoren varmasti ennen aikojaan. Kissojen ja koirien ruuissa on paljon tärkkelystä, joka on peräisin viljasta ja sisältää gluteiinia. Tärkkelys-gluteiini -yhdistelmä on todellinen sairauspommi eläimelle, jonka suolisto on tarkoitettu vain lihan syöntiin. Vaikka tärkkelys olisi riisistä, on sillä sama teho. Ajan kuluessa iskee diabetes. Sama koskee myös ihmistä, mutta siitähän ei saa puhua.

Stanley kertoi myös 4 D lihasta, joka oli meikäläiselle täysin uusi asia. Lemmikkien valmisruuan liha, jos sitä yleensä on, on ala-arvoista. 4 D tarkoittaa lihan alkuperää. D tulee sanoista Dead, Drugged, Diseased, Disabled (kuollut, lääkitty, sairastunut, vammautunut). Esimerkiksi lopetettuja kulkukoiria ja kissoja, sairaita lääkittyjä eläimiä, auton alle jääneitä eläimiä tai mitä tahansa kuollutta eläintä voidaan käyttää lemmikkiruuan raaka-aineena.

www.rense.com

Ruuan lisäaineet ovat sitten aivan oma lukunsa. Oheisena listaa siitä, mitä kaikkea mopsin purkki tai napsut voivat sisältää:

www.dogfoodproject.com

Onkohan kukaan miettinyt kissanruokamainosta, sitä missä mirri tulee aivan hulluksi emännän aukaistessa purkin: mitähän kemikaalia sekin sisältää.

Yksinkertainen totuus on se, että eläimet ovat pääsääntöisesti joko kasvissyöjä tai lihansyöjiä. Kasvissyöjät syövät ruohoa ja lihansyöjät syövät kasvissyöjiä. Niin se vain on. Kannattaa katsoa TV:stä eläinfilmejä. Antilooppi syö ruohoa ja gepardi antiloopin. Loput jämät pistää sitten poskeensa hyeena. Tämä sama koskee myös kotoisia kisumirrejä ja häntää heiluttavaa moppea. Molemmat ovat lihansyöjiä, jotka purkkiruoka tekee sairaiksi.

Nyt sitten hevosetkin ovat alkaneet sairastua diabetekseen. Tätä metaboolista häiriötä kutsutaan kaviokuumeeksi. Hevosen sairauden keskeisin syy on ruoka. Liika tärkkelys sairastuttaa hevosen. Tässäkin tullaan keinoruokaan, rehuun, joka sisältää viljaa ja tärkkelystä. Myös karkearehujen suuri sokeri- ja fruktaanipitoisuus johtaa diabetekseen. Hevosen ruuansulatusjärjestelmä on rakentunut niin, että pääasiallinen energianlähde on selluloosapitoinen ruoho. Tärkkelys on liian tuhtia tavaraa hevoselle ja gluteiini erittäin arveluttava aine. Vapaana elävä hevonen kun ei syö sokeria, leipää eikä viljaa, ja pysyy terveenä loppuun asti.

www.mtt.fi

Metaboolista syndroomaa sairastava hevonen on läski eikä se saa tarpeeksi liikuntaa. Monella on papan ostama lemmikkipolle tallissa, jota ei oikein osata hoitaa ja käsitellä. On mukavaa, kun on oma hevonen, jolle voi syöttää leipää ja jutella mukavia.

Erikoisimman hoitomenetelmän tähän hevosongelmaan löysin selattuani nettiä. Diabetesta voi hoitaa syöttämällä hevoselle puulastuja: nehän ovat puhdasta selluloosaa.

journals.cambridge.org

Tästä täydellisestä elämästä vieraantumisesta kertoi hiljattain Helsingin Sanomien uutinen, että etenkin koirille syötetään mielialalääkkeitä. Kun näin uutisen, en tiennyt itkeäkö vaiko nauraa. Ehkä eläimen omistaja pitäisi laittaa koirakouluun ja lääkitä, sillä koira on juuri sitä mitä isäntä opettaa tai jättää opettamatta. Eläin ei valitettavasti ole kiva kaveri, joka nätisti puhumalla muuttuisi mukavaksi. Koira on laumaeläin, ja jos ei ole isäntää, niin koirasta tulee isäntä. Siinä taas mielialalääkkeet eivät auta.

On erikoista, että vaahdotaan häkkikanojen puolesta, kun suuri osa lemmikeistä joutuu luonnottoman ja sairauksia aiheuttavan kohtelun kohteeksi tavallisten, hyvää tarkoittavien ihmisten toimesta. Väärä ruoka ja ymmärtämätön eläimen käsittely ovat eläinrääkkäystä pahimmillaan. Mutta asia on ilmeisesti erittäin arka, sillä samalla astutaan viherpiipertäjien ja kettutyttöjen varpaille, ja siitähän heidän mammat ja papat eivät tykkää. He ovat yleensä hyväosaisia ja heillä on valtaa.

Media uutisoi näyttävästi minkkitarhasta, mutta milloin media kertoo ruuan sairastuttamasta koirasta, joka ärisee kaikille eikä tottele isäntäänsä tai emäntäänsä, ja jolle sitten syötetään lääkkeitä vain sen takia että omistaja on kykenemätön kasvattamaan eläintä.

On sitä uusavuttomuutta elämän muillakin aloilla. Viikonloppuna pyry taas yllätti sadannen kerran samat pöljät autoilijat, jotka ajoivat kuin päättömät kanat, vaikka näkyvyys oli nolla ja seuraukset sen mukaisesti. Kaiken tuon saivat aikaan kunnon kansalaiset.

www.hs.fi

Lopuksi onnittelen uutta presidenttiä. Yksi asia on varma: kutsu Valkoiseen taloon tulee tuota pikaa. Muutosta parempaan on luvassa, sillä entinen presidentti olisi päässyt vain Washingtonin Mäkkäriin kahville jenkkien varapressan kanssa.

Edellinen Seuraava